Koncert kvarteta Rucner u Jastrebarskom

Nakon sjajnog koncerta bečkog Kvarteta saksofona „Mobilis“ održanog prošlog mjeseca, Centar za kulturu priredit će jaskanskoj glazbenoj publici još jednu izuzetnu kulturnu večer.

25. ožujka, u našem će gradu koncert održati svjetski poznat i renomirani gudački Kvartet Rucner!  Uz Snježanu Rucner (violončelo), Dragana Rucnera (viola), Sidoniju Lebar (violina) i Anu Paulu Knapić-Franković (violina), kao gost nastupit će jedan od najtraženijih klarinetista Ratko Vojtek.

Bit će to prvi od tri ovogodišnja koncerta koja će Centar za kulturu održati u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb, a u sklopu ciklusa „Glazbeni prsten Zagrebačke županije“. Preostala dva koncerta iz ovog ciklusa tijekom godine održat će Pagannini band i Simply brass puhački kvintet. Time, međutim, neće biti iscrpljena koncertna događanja u Centru za kulturu, pa je već dogovoren koncert saksofonskog kvarteta 4saxess u rujnu, a pregovara se o nastupu Tria Opus, trojca tamburaške glazbe koji izvodi kompozicije različitih glazbenih karaktera, od etno i filmske do klasične glazbe.

Ulaz na ove koncerte je besplatan.