Prvi koncert u Jaski nakon popuštanja protuepidemijskih mjera

U organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko,  u srijedu 17. lipnja održan je koncert u Domu kulture.

Iako najavljivan kao trio, Tomislav Goluban nas je počastio i četvrtim članom te su kao kvartet nastupili u Domu kulture u Jastrebarskom. Što drugo reći nego da smo jedva dočekali i taj trenutak da opet možemo uživati u kulturnim priredbama u našem gradu. Poštivajući mjere fizičkog distanciranja koncertu je prisustvovalo 60 ljubitelja bluesa, svih dobnih skupina. Među publikom primijetili smo djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, mlade, osobe srednje životne dobi, ali i umirovljenike.

Glasni aplauzi nakon svake izvedene točke dokaz su da blues ima svoju publiku i u Jaski.

Osim što je koncert bio vokalno-instrumentalnog karaktera, bio je i edukativnog karaktera. Tomislav Goluban nas je na osebujan i sebi svojstven način proveo kroz povijest i razvoj bluesa. Tomislav Goluban je nastupao kao svirač usne harmonike i kao vokalni solist. Pratio ga je komroni sastav od tri svirača i to Hrvoje Funda na električnoj gitari, Vid Kotarski na akustičnoj gitari i udaraljkaš Dragutin Hojsak na malom bubnju.

Iako usnu harmoniku često ne doživljavamo kao ozbiljan instrument gospodin Tomislav Goluban uvjerio nas je u suprotno izvodeći blues i country glazbu svirajući usnu harmoniku, te pjevajući na engleskom i na kajkavskom.  Svojim izvedbama pokazao je veliku izražajnu mogućnost usne harmonike. On i njegov prateći sastav izdali su 11 studijskih albuma i kao i mnogi drugi  glazbenici iz Hrvatske poznatiji i cjenjeniji su u inozemstvu nego kod nas.