Naučite programirati igrice i graditi 3D svijet

“Kodu” je programski jezik baziran na programiranju objekata, a omogućuje učenicima da istražuju već gotove svjetove igrajući igre, stvaraju i dizajniraju svoje virtualne 3D svjetove u kojima „žive” likovi njihovih igara, programiraju ponašanje likova, odnosno da programiraju svoje vlastite igre, testiraju programe igrajući se, igraju igre koje su sami programirali i dijele ih s prijateljima. 

Informatika je u osnovnoškolskom programu još uvijek samo izborni, a ne i obvezni predmet. O važnosti informatičkih znanja u svakodnevnom životu suvišno je govoriti, ona su jednostavno uvjet bez kojeg se ne može. Posebno se to odnosi na mlađu populaciju kojoj, više nego drugima, ova znanja predstavljaju osnovnu pismenost.

Centar za kulturu Jastrebarsko pokreće stoga tečaj programiranja za osnovnoškolski uzrast. Edukacija se temelji na Microsoftovom programu “Kodu” prilagođenom za osnovnoškolski uzrast.

Tečaj “Kodu” programskog jezika u Centru za kulturu, u trajanju od 30 sati, kreće 15.veljače, a održavati će se dva puta tjedno po jedan školski sat.

Prijave se primaju na broju telefona 6281 126 ili 6272 962.