U dobroj atmosferi promovirana je „Jaska u prošlosti“

Dom kulture (kinodvorana) pravo je mjesto za razna kulturna događanja pa tako i za promociju knjige.
Uspješno je predstavljeno novo djelo autora Zdenka Vukovića Cene u nakladi Centra za kulturu Jastrebarsko.
Promociji je, u ime Grada Jastrebarsko, prisustvovao zamjenik gradonačelnika, gospodin Stipe Bučar koji je pohvalio napore autora i napomenuo kako Grad Jastrebarsko ulaže, a ulagat će i dalje, u projekte u kulturi.

„Jaska u prošlosti“ slikovna je monografija u kojoj nas autor upoznaje sa starim razglednicama Jastrebarskog, fotografijama Jaske s posebnim naglaskom na dvorac i Perivoj, upoznaje nas s mnoštvom već zaboravljenih događaja i održanih manifestacija, izgledom nekadašnjih stambenih i poslovnih objekata, ljudima i načinom odijevanja, nekadašnjim žigovima, štambiljima i otiscima, a jedno posebno poglavlje posvećeno je i posebnim ljudima Jaskanskoga kraja.

Promociju knjige obogatile su Lea Đido Božak i Livija Božak dirljivom izvedbom autorske pjesme „Jaska je moj grad“.
U kratkom razgovoru s voditeljicom Ljiljanom Meštrić, autor je podijelio nekoliko zanimljivosti, dogodovština i vrijednih saznanja do kojih je došao stvarajući ovu knjigu.
Tiskano izdanje knjige obogaćeno je i CD-om na kojem je objavljeno 100 autorovih priča o Jaskanskom kraju.
Veliki interes za knjigu pokazao je veliki odaziv na promociju kako sugrađana tako i  medija.

Doprinos ovom vrijednom projektu dali su i brojni donatori koji su u knjizi i spomenuti, a kojima se ovom prilikom još jednom od srca zahvaljujem.

Za sve one koji iz bilo kojih razloga nisu bili u mogućnosti prisustvovati promociji knjige najavljujemo „Virtualnu promociju knjige „Jaska u Prošlosti“ autora Zdenka Vukovića Cene“

Knjigu je moguće nabaviti u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko po pristupačnoj cijeni od 120,00 kn.