Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!

Zak, Stavros, Begini i neke druge glazbene zvijezde iz svojih su domova zapjevale o voljenom kraju i tako Jaski i svim Jaskancima podarile najljepši poklon!

Grad poznatiji po svojem nadimku nego imenu, Jastrebarsko, između ostalih, podario je i mnoga velika i poznata imena, posebice na području kulture.

Zatečeni u ovoj situaciji u kojoj nemaju prilike uveseljavati nas koncertima i nastupima na raznim društvenim okupljanjima, upravo su neka od tih imena iz bogatog kruga jaskanskih glazbenika odlučila nastaviti raditi i stvarati iz svojih domova.

Iako odvojeni jedni od drugih, ali zajedno u mislima, nije ih omelo da pokrenu novi i veliki projekt. Ako je točno da svaka kriza stvara prilike, onda je baš sad pravo vrijeme i za glazbenike, za kreaciju, inspiraciju i stvaranje nekih novih “Evergreena”. Tako su poznata imena glazbene estrade: Ivan Volarić Zak, Mario Budišćak (Begini), Jasmin Stavros, Josip Paljug (grupa All Stars), Ivica Šeperić (grupa Romantic), Danijel Golubić (grupa Mystic), Zoran Pavković, Marijan Bingula (Tarantino band), Manuela Budišćak (Tarantino band) i Dražen Borovec (grupa All Stars) odlučili Jaski podariti najljepši poklon i novi jaskanski glazbeni hit –  pjesmu o jaskanskom kraju!

 

Naime, glazbene zvijezde iz jaskanskog kraja ujedinile su se u stvaranju novog aranžmana za pjesmu posvećenu upravo Jaski i svim Jaskancima. Iz svojih domova, snimili su vokalne i instrumentalne dijelove ove pjesme te tako dokazali da ništa nije nemoguće i da će kultura i glazba u Jaski sigurno i hrabro preživjeti ovo izvanredno stanje. Pjesma je rađena s ciljem buđenja pozitivnih emocija i pružanja Jaskancima novih kulturnih sadržaja. U svakodnevnici koja je ispunjena teškim temama i brojevima zaraženih koronavirusom, lijepe vijesti, kulturni sadržaji i pozitivne emocije od neprocjenjive su vrijednosti. Upravo ove činjenice svjesni su jaskanski glazbenici. Pjesma najlakše dopire do svih te u ovim trenutcima kad smo na radiju, televiziji i društvenim mrežama preplavljeni teškim temama, jedva čekamo nešto novo, nešto drugačije i nešto pozitivno. Jaskanci imaju sreće što njihovi glazbenici vole ono što rade i što vole svoje jaskance. Te dvije činjenice temelj su novog jaskanskog projekta, projekta „Pjesma o jaskanskom kraju,“ poručili su iz Grada Jastrebarkog,

Kulturni život Jaske iznimno je bogat, a ni u ovim izazovnim trenutcima nije izostao. Jaska živi s kulturom, prihvaća nove oblike kulturnog stvaralaštva, ali i čuva kulturnu baštinu. U prilog tome ide i činjenica da Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog broji čak 20 članica, kao i da grad ima ustanovu u kulturi – Centar za kulturu Jastrebarsko, u čijem sastavu djeluje i Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko. Jaska također ima i Gradski muzej u sklopu kojeg djeluje Gradska galerija, ali, ono što je najvažnije i čime se najviše ponose je činjenica da je to kraj bogat ljudima: povijesnim ličnostima, slobodnim umjetnicima, svećenicima i biskupima, piscima, slikarima, kiparima, glumcima, vinarima, sportašima i dr., a na kraju krajeva i glazbenicima. . . I danas, kada je kulturni život u velikim neprilikama, kada je umjetnicima onemogućeno njihovo djelovanje, a korisnicima uskraćeno nadahnuće koje im daju umjetnici, u ovom se gradu ne predaju. Organizirane su virtualne šetnje kroz Gradski muzej te online upoznavanje Zavičajne zbirke Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko. U izradi je virtualna „Kreativna pričaonica“, a pokrenute su i mnoge druge virtualne aktivnosti.

Tekst pjesme napisao je Josip Banković, a glazbu Zoran Pavković. Aranžman potpisuje Dražen Borovec dok je za izradu video spota i fotografija zaslužan VTS Video production. Projekt su podržali: Grad Jastrebarsko, Centar za kulturu Jastrebarsko te Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarsko.

Promocija spota stiže uskoro. Jaska grade, jedva čekamo!