Otvorenje izložbe Ane Fainer-Žalac

21.11.2019
Izložba slika akademske slikarice i grafičarke Ane Feiner Žalac otvorena je u petak, 15.12., u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko. Otvorenju su nazočili brojni jaskanci, prijatelji umjetnosti i kulturni djelatnici, a glazbenim nastupom otvorenje  je uljepšao i upotpunio kvartet saksofona Glazbene škole Jastrebarsko. 

Izložba slika naše istaknite slikarice i grafičarke Ane Feiner Žalac, koja prikazuje ciklus radova nastalih 90-tih godina dvadesetog stoljeća, motivom usmjerenim prema pitanju žene i problematici muke i izloženosti, likovnoj publici pruža rijetku priliku upoznavanja sa slikarstvom ove vrsne grafičarke, rođene Jaskanke (Dol,1945.) koja je umjetničku karijeru te edukativni  i istraživački rad provela u Njemačkoj ( Munchen, Inglostadt), da bi 2013., na brijegu ispod Plešivice izgradila kuću i u domovini nastavila jednako zapaženu umjetničku i izlagački aktivnu prisutnost, nagrađenu brojnim hrvatskim i međunarodnim priznanjima.
Ova dugo očekivana izložba, koja sadrži i kratki dokumentarni film "Rotulos", nastao 2000.godine, u režiji Fabiana Feinera, ostaje otvorena do 12.prosinca. Pokrovitelji izložbe su Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.
J. Š.