Najpoznatiji hrvatski fitoterapeut gostovao u Jastrebarskom

04.02.2019.
Stribor Marković, doktor farmaceutskih znanosti koji je znatan dio svoga vremena posvetio aromaterapiji i fitoterapiji te njenoj primjeni i popularizaciji, sinoć je (petak) u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, predstavio svoju najnoviju knjigu “Priče iz šume Striborove”.

 

Dr.sc. Marković i ovom je prilikom potvrdio kako se znanost može predstaviti na popularan i široj javnosti razumljiviji način, a kao uvid u sadržaj koji donosi knjiga, održao je kratko predavanje o ulozi virusa i bakterija te biljnog svijeta, koji su mu nepresušan izvor istraživanja i znanstvenog otkrivanja.

Knjiga se čita polako i analitično, uz potpun angažman i promišljanje čitatelja, istaknuo je autor, koji na 500 stranica vodi kroz povijest otkrića fizioloških procesa u organizmu, lijekova inspiriranih biljnom kemijom, literarnih priča i legendi.

Svi koji su se odazvali promociji knjige i predavanju ovog vrsnog stručnjaka i fitoaromaterapeuta, kojega nazivaju i guruom prirodne ljekovite medicine, dobili su iz prve ruke, uvid u neke nove spoznaje koje, kad je ljekovito bilje u pitanju, itekako možemo koristiti u preventivne svrhe. Koje nam biljke pomažu u borbi protiv stresa, što uzeti od prirode, koje nas predrasude i nepotpune ili krive informacije svakodnevno prate te na kojim podlogama leže današnje spoznaje, u svojoj knjizi “Priče iz šume Striborove” otkriva Stribor Marković za čiju je knjigu sinoć u Jastrebarskom vladalo veliko zanimanje.