ROSIE KUGLI, „Dvije crte – plavo“

16.10.2018.
"Smatram da djela u kojima se otkriva problematika mladih poput nasilja, droge, alkohola, seksualnosti, gubitak ideala, morala i obiteljskih vrijednosti, mogu učiniti neke pomake u društvu“
– ističe književnica Rosie Kugli čija će najnovija knjiga "Dvije crte – plavo" biti promovirana u četvrtak, 18. listopada u 18 sati u Centru za kulturu Jastrebarsko.

Roman je namijenjen učenicima završnih razreda osnovne škole i srednjoškolcima, roditeljima i odgajateljima te odgojno-obrazovnim djelatnicima, a otvoreno progovara o problematici maloljetničkih trudnoća kroz priču tinejdžerice pred kojom je, nakon što sazna da je trudna, odluka koja će joj zauvijek promijeniti život.

Rosie Kugli, koja se kontinuirano bavi probletikom mladih, ovaj je roman napisala s ciljem podizanja svijesti mladih o važnosti i nužnosti odgovornog spolnog ponašanja u prevenciji maloljetničkih trudnoća.

Rosie Kugli je napisala seriju knjiga o životu i uspjesima istaknutih hrvatskih sportaša (Iva Majoli:tako mala, a tako velika, Janica Kostelić: snježna kraljevna, Kristijan-Kike Curavić:zov dubine). Svojim knjigama želi poručiti djeci da ništa nije nemoguće i da treba vjerovati u sebe i svoje snove. Autorica je slikovnice Tajna krapinske špilje, zanimljivog i edukativnog vodiča kroz Muzej krapinskih neandertalaca.

Rosie Kugli piše kolumne u tjednicima i na portalima. Dobitnica je književne nagrade „Stjepko Težak” za najbolju kratku ljubavnu priču Moje drago serce. Posebno je ponosna na nagradu „Grigor Vitez” koju je dobila za najbolji književni tekst za mladež u 2015. godini, roman Nisam ti rekla…, snažan i iskren prikaz života današnje mladeži, kao i na svoju knjigu "Hod po rubu', koja je bila zaštitni znak javnozdravstvene kampanje „Nije cool biti bully“.