Dani meda

 

03.12.2012. U prostorijama Gradskog muzeju u Jastrebarskom u petak su otvoreni osmi po redu Dani meda Pčelarskog društva "Lipa" iz Jastrebarskog.

Pčelarsko društvo "Lipa" iz Jastrebarskog organiziralo je Dane meda. Ove godine to su već osmi po redu. Svečano otvorenje ove prodajne izložbe meda održano je protekli petak 30. studenog u Gradskom muzeju u Jastrebarskom. Iako je ove godine svoje proizvode izložio nešto manji broj članova Pčelarskog društva "Lipa", izložbu svakako valja pogledati. Izložbu je otvorio zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar koji je i ovom prilikom naglasio kako je Grad ponosan na svoje pčelare i priznanja i nagrade koje primaju za kvalitetu meda, te je nadodao kako Grad pomaže pčelarima novčanim poticajima po košnici i pčelinjoj zajednici.
"Ova je godina bila izuzetno loša za pčelare, no bez obzira na sve moram zahvaliti svima koji su nam pomogli svih ovih godina, naročito Gradu Jastrebarskom koji im je omogućio ovaj vid promocije pčelarstva.", rekao je predsjednik Pčelarskog društva Lipa, Darko Vancaš.
Vancaš nije zaboravio ni pokojnog Mirka Škrabea koji im je u proteklih sedam godina zdušno pomagao u postavljanju i promociji izložbe. Jaskanske pčelare i posjetitelje izložbe pozdravio je u petak i Tomislav Gerić tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza, zahvalivši im na svemu što čine u promociji pčelarstva u svom gradu ali i Zagrebačkoj županiji.
U narednih tjedan dana, sve do nedjelje 9. prosinca građani mogu svakodnevno od 10 do 18 sati, na jednom mjestu kušati i kupiti med i medne proizvode jaskanskih pčelara. I ovogodišnji Dani meda održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog.