Centar za kulturu Jastrebarsko u IPA projektu

Centar za kulturu Jastrebarsko među 15 je ustanova za obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj uključenih u IPA projekt „Karijera i obrazovanje u skladu – za sve“, koji su ostvarili Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta kao nositelj i partneri Selectio d.o.o., Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Šibenik i portal MojPosao, uz suradnju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Zagreb.

Ukupna vrijednost projekta koji financira Europska unija iznosi 115.871,85 eura, a osnovni mu je cilj usklađenje obrazovne ponude s potrebama tržišta rada radi povećanja zapošljivosti razvojem konkurentnosti radne snage kao preduvjeta konkurentnosti gospodarstva u ciljanim lokalnim zajednicama.

U svrhu uspostave nove usluge karijernog savjetovanja projektom je obuhvaćeno 20 polaznika iz 15 ustanova za obrazovanje odraslih u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Šibensko-kninskoj i Karlovačkoj županiji, u kojima je uspostavljeno 15 karijernih savjetovališta.  

Jedno od tih 15 karijernih savjetovališta jest i Centar za kulturu Jastrebarsko u kojem uslugu karijernog savjetnika pruža Tomislav Pavić, voditelj informatičke edukacije u Centru.

Karijerno savjetovanje proces je u kojem korisnik, koristeći različite alate i uz stručnu pomoć karijernog savjetnika, analizira mogućnosti za razvoj vlastite karijere i odabire obrazovne programe kojima će učinkovito iskoristiti svoje potencijale u skladu s potrebama lokalnog tržišta rada, a time osigurati vlastitu zapošljivost.