Putopisno-poetska večer „Boka iz mog oka“

17.10.2019
Naša sugrađanka Marina Bastašić u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige pripremila nam je zanimljivo putopisno predavanje o Boki kotorskoj – biseru Mediterana. Na to ju je ponukao ponovni posjet Boki i prijateljima koje je tamo stekla tijekom svog službenog boravka u funkciji profesorice hrvatskoga jezika i književnosti u Tivtu i Kotoru.

Da Marina Boku i bokeljske prijatelje nije zaboravila, pokazala je već dvaput – 2010. godine kada je svojim trudom i zalaganjem doprinijela organizaciji gostovanja Gradskog kazališta Jastrebarsko u Tivtu  te 2011. organizacijom posjeta bokeljskih Hrvata Jastrebarskom. Na tradicionalnoj manifestaciji „Jaskanske vinske svečanosti“ Hrvati iz Crne Gore predstavili su svoje kulturno blago i oduševili Jaskance. Organizacijom Putopisno-poetske večeri „Boka iz mog oka“ Marina još jednom dokazuje da Boka ima posebno mjesto u njezinu srcu.

Kao posebna gošća nastupit će Daniela Bobinski koja će zajedno s Marinom kazivati pjesme najznačajnijih hrvatskih pjesnika Boke kotorske – Viktora Vide i Frana Alfirevića.

Pozivamo vas da nam se u četvrtak 24. listopada od 19.30 sati pridružite u Maloj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko!