Bez kazališta nema ništa

Gradsko kazalište Jastrebarsko proteklih je dana još jednom potvrdilo da je jedna od najsjajnijih kulturnoumjetničkih udruga s područja grada Jastrebarskog.
Potvrda je stigla u obliku nove predstave za djecu, mlade ali i predstave u kojoj je podjednako uživala i odrasla publika.

Predstava “Što govoriš, to postojiš” u sebi nosi poruku i baš zbog toga je jaskanska publika iz dvorane Doma kulture Jastrebarsko i u srijedu i u subotu izlazila s vidnim oduševljenjem i osmijesima na licima. Uopće stoga ne čudi da su karte za premijeru, ali i njenu reprizu “planule”.

Prije nekoliko godina bilo je jasno da Klara Blažek i Lucija Severinacvoditeljice Male škole glume, posjeduju ono nešto i da su rad s djecom u jaskanskom kazalištu digle na jednu novu, višu razinu.

Svoje znanje i talent samo su potvrdile u ovoj kazališnoj sezoni u kojoj su pripremile dvije nove sjajne predstave kojih zasigurno ne bi bilo bez podjednako talentiranih i marljivih mladih glumaca.
Bruna Sirovica, Nela Livaja, Antonela Morduš, Lota Gojak, Noel Jović, Sara Vinšćak, Roza Anić, Helena i Anita Ćubela, Veronika Priselac, Mislav Sokačić, Vigo i Rafael Fabijanić, Vladimir Miovec, Eva Draženović, Klara Popović, Ana Krljan i Leona Luketić svojim su se vrhunskim glumačkim izvedbama tako upisali u itekako bogatu povijest najstarijeg jaskanskog kazališta koje iduće godine obilježava svoj 55. rođendan!

Značajne uloge u postavljanju i realizaciji predstave koja ukazuje na važnost načina na koji se pojedina riječ prenosi, koja se dotiče socijalne nejednakosti, zloporabe riječi i drugih važnih tema, učeći nas da pazimo kome, što, kad i kako govorimo imali su Dominik Sečen, Željko Rački, Dorian Horvatić, Ivan i Miroslav Borojević, Leon Bastašić, Damir Kuzmić, Mia Matasić, Ivana Kokot – Radelja, Krešimir i Ivica Batušić.