Jaska Art Festival

JASKA ART FESTIVAL zamišljen je kao višegodišnja manifestacija koja bi unaprijedila društveni i kulturni život, kao i turističku ponudu grada Jastrebarskog. Svaki razvijeniji grad koji drži do kulture, umjetnosti i tradicije, organizator je festivala klasične glazbe te ga svakako i Jaska zaslužuje. 
Jaska art festival je festival s kvalitetnim i kreativnim umjetničkim sadržajem koji će zadovoljiti kako ljubitelje klasične glazbe, tako i ljubitelje glazbe uopće.
Dvorac Erdödy, kao najstarije zdanje u gradu sa statusom zaštićenog kulturnog dobra i prekrasnim Perivojem, prestižna je lokacija idealna za organiziranje ovakve kulturne manifestacije. U slučaju lošeg vremena, koncerti će se održati u Franjevačkom samostanu.
Festival se organizira u suradnji s Gradom Jastrebarsko, Zagrebačkom županijom i Centrom za kulturu Jastrebarsko.
 
Na programu ovogodišnjeg festivala su sljedeći umjetnici i ansambli: 
Srijeda, 7.lipnja 2017. g., svečano otvaranje Festivala, ansambl Acoustic project, perivoj dvorca Erdody
Četvrtak, 8.lipnja 2017. g. Papandopulo kvartet, Perivoj dvorca Erdody
petak, 9.lipnja 2017. G. Ansambl Ars longa, Franjevački samostan

Svi izvođači i ansambli su afirmirani hrvatski umjetnici, u svom polju djelovanja stručnih i virtuoznih interpretacija, koje glazbena kritika i publika ističe kao vrsne izvođače. U svom umjetničkom djelovanju izvode djela velikana svjetske glazbene literature, kao i hrvatskih skladatelja.

Umjetnički voditelj: Nikola Fabijanić
Programska voditeljica: Linda Mravunac Fabijanić