Svečano otvorenje likovne izložbe „Anđeli“ umjetnice Edit Glavurtić

7.12.2018.
U noći Svetog Nikole, Jaska i Jaskanci dobili su još jedan poklon. U Gradskoj galeriji Jastrebarsko svečano je otvorena izložba slika akademske slikarice, magistrice umjetnosti, Edit Glavurtić.

Izložbom dominira motiv anđela koje je umjetnica smjestila na slikarsko platno i rastvorila, kako kaže likovna kritičarka Višnja Slavica Gabout, cijeli jedan svijet materijalnog i duhovnog, bezvremenog i vječnog.

 

U sklopu izložbe svoje je mjesto našla i jedna manja tematska cjelina pod nazivom „Život je lijep“. Ciklus „Život je lijep“ predstavlja čežnju autorice za jednostavnošću, a možda i potrebu za zaklonom koji pronalazi  u vedrom jutru, prostrtom stolu i blizini drugog ljudskog bića s kojim se može razgovarati i smijati.

Ovu likovnu večer protkanu duhovnošću upotpunila je i gošća večeri, pjesnikinja Lea Brezar, koja je uz tople fritule recitirala poeziju u čarobnom ambijentu velike dvorane Gradskog muzeja Jastrebarsko.

Likovna izložba otvorena je sve do 6. siječnja 2019. godine te pozivamo sve ljude dobre volje da posjete izložbu čija tema je i tema manifestacije „Adventa u Jaski“. Ulaz je slobodan.