Izložba, božićni sajam i ukrasi – inspirirani anđelima!

26.11.2018.
Prosinac će u Jastrebarskom biti u znaku anđela. Naime, ovogodišnja manifestacija “Advent u Jaski 2018.”, koju organiziraju Grad Jastrebarsko,  Turistička zajednica, Centar za kulturu i Društvo naša djeca Jastrebarsko, bit će popraćena simbolom anđela koji će se kao prigodan blagdanski ukras, pojaviti na nekoliko lokacija u našem gradu.

Program Adventa možete skinuti ovdje.

Tako će uoči otvorenja klizališta (7. prosinca), dan ranije, u četvrtak, 6. prosinca, u Gradskoj galeriji Jastrebarsko biti otvorena izložba “Anđeli”, akademske slikarice iz Zagreba, Edit Glavurtić.

 

U umjetničkom stvaranju ove autorice anđeli su nadahnuće već 20-tak godina, a napisala je i zbirku poezije „Anđeli šapuću srcu“, pa će se na otvorenju izložbe autorica predstaviti ne samo kao slikarica, već i kao pjesnikinja. Edit Glavurtić će se svojim pjesmama pridružiti i spisateljica i pjesnikinja Lea Brezar, koja je unazad nekoliko godina popularizirala poeziju u Hrvatskoj.

Osim u Gradskoj galeriji Jastrebarsko, anđeli će se pojaviti i na Sajmu anđela u Žitnici 15. i 16. prosinca, gdje će svoje radove izložiti brojni kreativci i stvaraoci, a građanima će to biti i prilika da nabave lijep i prigodan blagdanski poklon.

Povrh svega, u znaku anđela bit će i ovogodišnje uređenje grada, posebno park Erdödy, gdje će se mnoštvom anđela na središnjem boru, uz šetnice, na stablima i u Žitnici dočarati ugođaj koji će doticati duhovne, tradicijske i umjetničke aspekte omiljenog blagdana Božića.

 

Kako će Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i ove godine nagraditi najljepše uređene izloge i poslovne površine, a neće proći nezamijećeni ni ukrasi na obiteljskim kućama, očekuje se da će upravo anđeli, kao središnja tematika, biti poveznica koja će našem gradu ovog prosinca dati poseban ugođaj i blagdansku atmosferu. Stoga, pozvani su svi građani, da svatko na svoj način doprinese što ljepšoj božićnoj slici našega grada.