Uspješno je protekao još jedan adventski vikend

Proteklog vikenda u okviru manifestacije Advent u Jaski održan je Sajam anđela, na kojem je svoje radove izložilo nekoliko gostujućih i domaćih kreativaca, među kojima su bili i članovi Društva naša djeca Jastrebarsko, učenici zadruge Grozdek OŠ „Ljubo Babić“ te članovi Udruge jasličara Jaska.

 

Dvodnevni Sajam anđela, koji su mnogi iskoristili kako bi odabrali božićni poklon koji već stoljećima simbolizira zaštitu, potporu i ohrabrenje, održan je u izložbenom prostoru Žitnice u perivoju Erdödy. A upravo perivoj, koji je velikom broju Jaskanaca omiljeno mjesto za šetnju i rekreaciju, i u kojem je prije desetak dana postavljeno i klizalište, ove je godine, u ovom blagdanskom razdoblju, uređen brojnim ukrasima u obliku anđela. Uloženo je mnogo truda i angažmana cvjećara i aranžera kako bi prirodna ljepota perivoja bila obogaćena i okićena na adekvatan i primjeren način. Nažalost, proteklih je dana netko tko ne poštuje društvenu imovinu niti tuđe zalaganje da se oplemeni i uljepša zajednički životni prostor, znatan dio blagdanskih ukrasa u parku uništio. Nadamo se da se slične stvari neće ponavljati.

Vikend je obilovao i nastupima kulturno-umjetničkih društava, a posebno su nas oduševili zvukovi dubrovačke ljerice te plesni koraci gostujuće skupine iz Smokovljana koji su predstavili najpopularniji tradicionalni ples dubrovačkog primorja, linđo.

Vikend „Njegujmo tradiciju“ svojim su nastupima uveličali: Primorska Lijera, Kud umirovljenika Jastrebarsko, Udruga umirovljenika Jastrebarsko-folklorna sekcija, Kud Lipa iz Slavetića, Kud „Sveta Jana“ i Udruga pjevača izvornih pjesama „Sveta Jana”.