Jedva čekamo da počnemo ’’surfati’’!

U Centru za kulturu Jastrebarsko započeo je prvi ovogodišnji tečaj informatičke edukacije za Jaskanke i Jaskance treće životne dobi, a polaznike je, na njihovom prvom satu, posjetio gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, i njegov zamjenik, Domagoj Šlat.

’’Nakon svakog tečaja dobijem par novih facebook zahtjeva za prijateljstvo, što znači da ovdje dobro naučite gradivo. Sretan sam kad vidim da su moji najstariji sugrađani zadovoljni’’, rekao je gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, prilikom prvog sata informatičkog tečaja kojeg će dvanaestoro sugrađana i sugrađanki s područja Grada Jastrebarskog pohađati sljedeća tri mjeseca, kako bi savladali osnove informatičke pismenosti: rad u Windowsima i Wordu, kako se koristiti internetom, kako komunicirati mail-om te kako lako koristiti osobno računalo u svakodnevnom životu.
 
’’Super je što i mi malo stariji u našem gradu imamo priliku uhvatiti se u korak s vremenom. Jedva sam čekao da počne tečaj, pa da napokon naučim dobro raditi na računalu’’, rekao je najstariji polaznik tečaja, 82-godišnji Dujo Pavelić iz Jastrebarskog.
Da se ugodno osjećaju te da što više nauče polaznicima je poželjela i ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Dragica Severinac: ’’Grad Jastrebarsko u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko projekt provodi sedmu godinu za redom, a dosad je osnovna informatička znanja steklo oko 115 jaskanskih umirovljenika. Želim vam da se ugodno osjećate i da što više naučite!’’
 
Naime, tečaj za polaznike potpuno je besplatan jer sve troškove snosi Grad Jastrebarsko, a s umirovljenicima će i ove godine raditi Tomislav Pavić: ’’Tijekom godine provodimo dva tečaja, a koliko je projekt izvrstan govori činjenica da već godinu dana unaprijed, pristiglim prijavama, popunimo sva mjesta’’, rekao je Pavić te i najavio novi tečaj za jesen ove godine.
Podsjetimo, Grad Jastrebarsko trudi se raznim projektima najstarijim sugrađanima uljepšati najbolje godine. Tako se tijekom cijele godine organiziraju besplatni tečajevi informatike, učenje stranih jezika, kao i tjelesno vježbanje, a svakog Božića Grad isplati i preko 1 600 božićnica za umirovljenike.
Ivan Batušić