Započeo novi informatički tečaj za umirovljenike

U jaskanskom Centru za kulturu krenuo je novi informatički tečaj za umirovljenike, s ciljem podučavanja građana starije dobi osnovnim informatičkim znanjima, a na prvom predavanju umirovljenike je posjetio zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar.

Dvanaestoro jaskanskih umirovljenika ponovo je sjelo u školske klupe te će u naredna tri mjeseca savladati osnove informatike kako bi se samostalno mogli služiti računalom i koristiti njegove prednosti u svakodnevnom životu. 
Ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Dragica Severinac, umirovljenicima je poželjela puno uspjeha u svladavanju informatičkih znanja te poručila: ’"Vi ste dokaz da je učenje neprekidan proces napredovanja i traje cijeli život, a vi želite učiti i zato ste danas ovdje! Edukaciju umirovljenika provodimo u suradnji s Gradom koji financira troškove pa je tečaj za polaznike treće životne dobi besplatan. Ova suradnja traje od 2010. godine i dosad je informatički opismenjeno 127 umirovljenika s područja našega grada. Vi ste novih dvanaestero koji će se nakon ovog tečaja znati služiti računalom."
Zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar također se obratio umirovljenicima: "Nadam se da će vam informatička znanja koja ćete steći u naredna tri mjeseca pomoći, olakšati i uljepšati život. Vjerujem da ćemo se nakon tog perioda ponovno naći da vam uručim i zaslužene diplome, a isto tako se nadam da će početkom iduće godine umirovljenici dobiti prostorije u kojima će se moći družiti kao i provoditi stečeno znanje na računalima. Želim Vam svima puno uspjeha u učenju!"
Podsjetimo, Grad Jastrebarsko tijekom cijele godine organizira besplatne tečajeve informatike, učenje stranih jezika, kao i tjelesno vježbanje, a svakog Božića Grad isplati i preko 1 600 božićnica za umirovljenike.
Mihaela Peurača