Ljeto u Jaski 2015 1. dio

Prvi dio ovogodišnje manifestacije „Ljeto u Jaski“ održan je u subotu, 4. srpnja, u perovoju dvorca Erdödy. Od ranog jutra najmlađi stanovnici našega grada imali su  prilike uživati u mini  adrenalinskom parku, na penjalicama te u gađanju lukom i strijelom, 

 praćkom i zračnom puškom . Tijekom dana imali su prilike jahati na konjima i voziti se čamcima po jezeru, a oni manji uživali su u gumenom  gradu – na toboganima i trampolinima… U podne je započeo 6-satni humanitarni maraton u kojem se trčalo za Inkluzivni centar za djecu Profectus u Jastrebarskom. Rekreativcima je bilo ponuđeno nordijsko hodanje. 

Priliku da se predstave svojim proizvodima iskoristili su domaći proizvođači hrane i pića, nakita, meda, lavande i dr . Na jezeru je održana vatrogasna vježba, a u žitnici  dječje radionice.

Ekipa Gradskog društva Crvenog križa besplatno je građanima mjerila tlak i šećer u krvi.

Živosti u parku doprinijele su i aktivnosti priređene u sklopu paralelne manifestacie Poslovni uzlet čiji je službeni dio održan u Glazbenoj školi gdje su priređene radionice za poduzetnike s uvodnom panel diskusijom u kojoj su sudjelovala četiri ministra: Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede i Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i  prirode.  U sklopu zabavnog dijela u perivoju priređen je nastup KUD-ova te smotra mažoretkinja i  puhačkih orkestara,  a organizirano je i natjecanje u pripremanju kotlovine.

Glazbeno-plesni dio priredbe popunile su polaznice plesne skupine udruge  KAOS  i  članice Zumbe Jaska  te tamburaški sastavi „Od srca do srca“ i  „Barabe“, da bi vrhunac večeri bio sjajan koncert Ivana Volarića-Zaka .

Bogat program i lijepo vrijeme privukli su u park brojne stanovnike Jastrebarkog i okolnih naselja.

Drugi dio manifestacije „Ljeto u Jaski“ održat će se 22. kolovoza.