20 godina Baletnog studija Jastrebarsko

16.4.2019
Prije 20 godina prva je generacija jaskanskih djevojčica zakoračila u svijet baletne umjetnosti: obula plesne papučice, odjenula pačku, zaplesala uz klasičnu glazbu te upoznala svjetla pozornice i osjetila aplauz publike.

Dva desetljeća kasnije, Baletni studio Jastrebarsko u svojoj arhivi čuva nekoliko desetaka priznanja, pehara, certifikata i nagrada. Povod je to da se takav uspjeh i okrugla obljetnica djelovanja adekvatno obilježe.

 

Centar za kulturu Jastrebarsko, koji je plesni dom jaskanskih balerina, početkom idućeg mjeseca, točnije 4. svibnja, organizirat će izložbu fotografija i video projekciju s najljepšim trenutcima i doživljajima nekoliko stotina djevojčica, koje su proteklih godina bile ili su još uvijek sastavni dio jaskanskog baletnog ansambla. Tom će prilikom svečano biti otvorena i vitrina u kojoj će, na jednom mjestu, biti izložena sva priznanja koja je Baletni studio proteklih godina, s brojnih natjecanja i gostovanja, donio u Jastrebarsko.

Nakon obljetničkog programa u Centru za kulturu, članice Baletnog studija će se uputiti u park Erdödy, gdje će na Sajmu cvijeća “Cvjetna Jaska” u 19 sati izvesti prigodan program koji će objediniti plesne baletne vještine te cvjetnu ljepotu i razigranost. Treba naglasiti kako je ove godine jaskanski sajam cvijeća posvećen upravo baletnoj umjetnosti odnosno Baletnom studiju Jastrebarsko, koji je zahvaljujući njegovoj voditeljici Svetlani Lukić, postao poznat i prepoznatljiv i na nacionalnoj razini, a sve to je povod da i Sajam cvijeća “Cvjetna Jaska” bude obilježen upravo ovom tematikom. Mnoge će zasigurno ugodno iznenaditi baletne siluete okićene cvijećem koje će ukrašavati naš grad u tjednu uoči Sajma cvijeća koji će se održati 4. i 5. svibnja.

Spomenimo da će se ove godine uz Sajam cvijeća održati i 1. Obrtnički sajam Jastrebarsko, pa će ove udružene manifestacije koje organiziraju Centar za kulturu Jastrebarsko, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, gradska Turistička zajednica i agencija Hram, uz potporu Grada Jastrebarskog, zasigurno ponuditi mnoštvo sadržaja koji će privući naše sugrađane, a sve s ciljem da se s godinama stvori i afirmira manifestacija koja će ozbiljno objediniti gospodarstvo, poduzetništvo, kulturu i zabavu.