• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
prev
next

Časopisi, kava, razgovor u jaskanskoj knjižnici!

Prolistajte omiljene časopise u knjižnici.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Plac mljac
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Časopisi, kava, razgovor u jaskanskoj knjižnici!

on .

Jutarnje listanje dnevnih novina i članaka uz šalicu tople kave i čaja? Zvuči kao dobra pozivnica, zar ne?! Odsada  možete uživati u čitanju novina i časopisa uz šalicu toplog napitka i u jaskanskoj gradskoj knjižnici.  

U odabiru novina i časopisa za pretplatu vodila nas je misao o različitim interesima naših korisnika pa smo za svaku grupu odlučili odabrati ponešto. Za one koji žele biti u toku s vijestima iz Hrvatske i svijeta, pretplatili smo se na dnevne novine 24 sata. Za korisnike koji su istinski zaljubljenici u prirodu i znanost, žele upoznati daleke krajeve i nepoznate običaje, uroniti u tajne Zemlje, ali i svemira, odabrali  smo časopise National Geographic te Meridijane. Odabirom magazina Gloria odlučili smo razveseliti naše vjerne korisnice u čijem su fokusu moda, ljepota i događanja iz svijeta estradnih umjetnika. Ako ste mislili da smo zaboravili na naše najmlađe čitače, grdno ste se prevarili. Za njih smo odabrali časopis Prvi izbor koji im, osim za razbibrigu i zabavu, može poslužiti i kao pripomoć u  usvajanju čitateljskih navika i novih znanja.

Posjetite nas, prolistajte novine te uživajte u mirisu i okusu omiljenog napitka!

 

Bajke pod maskama

on .

S obzirom da je veljača mjesec maškara i karnevala, teta pričalica i njezin vjerni pomagač zmajić Šime odlučili su vas pozvati da zajedno s njima odjenete svoje kostime, navučete maske te im se pridružite na Dječjem odjelu knjižnice u ponedjeljak 24. veljače od 18.30 sati. Aktivnost je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina!

Vrijedna donacija Centru za kulturu

on .

Ovih je dana u Centar za kulturu Jastrebarsko opet pristigla lijepa vijest.
Privredna banka Zagreb odlučila je nagraditi Centar za kulturu Jastrebarsko s pet stolnih računala.
Ova je donacija iznimno korisna budući da se već godinama u Centru odvijaju tečajevi informatike za umirovljenike, ECDL-tečajevi te tečajevi za Knjigovođe i Samostalne knjigovođe.

Kreativna radionica „Grubzon“

on .

Dragi kreativci, pozivamo vas na još jedno veselo druženje. Ovoga puta kao inspiracija za pripremu radionice poslužila nam je popularna priča o snalažljivom mišu i izmišljenom čudovištu te njihovoj borbi  sa šumskim neprijateljima.

Uspješna i raznovrsna Noć muzeja u Gradskom muzeju Jastrebarsko

on .

Deseta Noć muzeja zaredom uspješno je održana u Gradskom muzeju Jastrebarsko, u petak, 31.siječnja. Muzej kao mjesto susreta, krilatica je koja je obilježila jaskansku noć muzeja, koja je raznovrsnim programom (likovna umjetnost, glazba, kulturna baština i povijest naše Jaske)  počela  u 19:00 sati i potrajala do ponoći.

Baš ti baš tu

on .

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam kazališnu predstavu ”Baš ti baš tu“ koja će se odigrati 7. veljače 2020. u Velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko, Dr. F. Tuđmana 9, s početkom u 20:00 sati.

Unikatne maske kreativaca

on .

Fašnik je pred vratima, a ekipa Kreativne radionice odlučila ga je proslaviti na sebi svojstven način. Kako i to inače biva, večer je započela čitanjem priče, a ovoga puta voditeljica Lea Đido Božak inspiraciju je pronašla u priči o malenom mišiću i izmišljenom čudovištu Grubzonu.

Mađioničarska predstava za djecu

on .

Novost u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko je Mađioničarska predstava koja će se za naše mališane odigrati 23. veljače 2020. s početkom u 11:00.

Radi prisnije atmosfere i povezanosti Mađioničara s publikom, predstavu organiziramo u Velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko.

Avijonko se ženi

on .

Centar ua kulturu Jastrebarsko u suradnji s DV DIDI i DV Radost te kazalištem Scena Gorica organizira dječju lutkarsku predstavu šaljivog imena "Avijonko se ženi".
Vrlo kreativna i scenski bogata lutkarska predstava odigrat će se na Valentinovo, u petak, 14. veljače 2020. s početkom u 10:30.

ŽIGA Cabaret show

on .

Proslavljeni hrvatski glazbeni umjetnik Mirko Švenda-Žiga udružio je snage s "majstorom" imitacije, glumcem i komičarom Denisom Bašićem. Odlučna namjera ovoga dvojca je otrgnuti gledatelje na 90 minuta od krute zbilje te zajedno s njima iz maglovite kotline otploviti na sunčanu pučinu......

Napredni tečaj krojenja i šivanja

on .

Zbog učestalih upita sugrađana te iskazanog interesa, organiziramo ponovo Napredni tečaj krojenja i šivanja.
Tečaj će započeti 15. veljače 2020. i održavat će se tijekom 8 uzastopnih subota u vremenu od 16:00 do 19:00.
Molimo sve zainteresirane da se prijave na 01/6281126  svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 ili slanjem e-poruke na: prijave@czk-jastrebarsko.hr.

Tečaj krojenja i šivanja

on .

Centar za kulturu Jastrebarsko raspisuje prijave za upis u novi ciklus Tečaja krojenja i šivanja.
Tečaj traje 30 sati, održava se subotom od 12:00 do 15:00 sati u Maloj dvorani centra za kulturu Jastrebarsko te počinje 15. veljače 2020.