• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
prev
next

Časopisi, kava, razgovor u jaskanskoj knjižnici!

Prolistajte omiljene časopise u knjižnici.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Ispis

Darko Bavoljak; razgovor s umjetnikom, u sklopu izložbe fotografija „Izlozi“ Projekcija filma „Glupi Antonio predstavlja/ Stupid Antonio Presents“, 2006.

on .

15.02.2019.
Petak. 22.02.2019., u 19:30 sati
Gradski muzej i galerija Jastrebarsko

Film "GLUPI ANTONIO PREDSTAVLJA" Darka Bavoljaka rađen povodom izložbe i performansa Antonia Gotovca Lauera, u sklopu izložbenog ciklusa "INTIME" (Ivan Kožarić, Antonio Gotovac Lauer, Boris Demur, Vlasta Delimar i Vlasta Žanić) 2006, Galerija Klovićevi dvori, prikazat će se u petak, 22.veljače s početkom u 19:30, u Gradskoj galeriji Jastrebarsko.

Tomislav Gotovac (1937. - 2010.), hrvatski filmski redatelj, glumac, performer, multimedijalni i konceptualni umjetnik, o ovom filmu govori o svom životu i na duhovit i životopisan način, kroz prisjećanja na svoje početke te idejne i stvaralačke procese, na intiman način gotovo autobiografski predstavlja svoju umjetnost. Podsjetimo, jedan od najpoznatijih Gotovčevih uličnih performansa bio je performans pod nazivom Ležanje gol na asfaltu, ljubljenje asfalta (Zagreb, volim te!), hommage Howardu Hawksu i njegovu filmu Hatari iz 1961., izveden 13. studenog 1981. godine. Prikazivanjem filma o ovom jedinstvenom hrvatskom umjetniku, jaskanska publika će imati priliku kroz razgovor upoznati autora filma i izložbe u trenutnom postavu, Darka Bavoljaka, ali i velikog Toma Gotovca, koji se ovim filmom doslovno i u prenesenom značenju pred nama „ogolio“.