• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Objavljen natječaj za radno mjesto Voditelj/ica knjižnice

Više o natječaju. - Saznajte više.

Prevencija u zajednici

Projekt "Prevencija u zajednici" - Saznajte više.

Prvi spot Hitića

Spot dječjeg zbora Hitići. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Ispis

Uskrsne meditacije

on .

U Gradskoj galeriji Jastrebarsko u petak je otvorena izložba "Uskrsne meditacije" autora Vjekoslava Skrbina koja u naš grad donosi svojevrstan bijeg iz svakodnevice i priliku da se u ovo predblagdansko razdoblje u tišini i spokoju, uz umjetnička djela, pripremimo za najveći kršćanski blagdan. 
Riječ je o slikama iz više autorovih ciklusa nastalih u proteklih desetak godina u njegovom osobnom promišljanju kršćanske i sakralne tematike. Nadahnut je likovima Isusa Krista i Marije koje na platna velikih formata postavlja u tehnikama akvarela, pastela i ulja na platnu. 
Sam naziv izložbe poziva posjetitelje na meditaciju – pogled u svoje misli, i stanje svoga duha.
Danas je meditirati dosta teško jer smo zagađeni bukom. Čovjek ne čuje svoj unutarnji govor što meditacija zapravo jest. Tu je i svjetlosno zagađenje pa je najbolje u molitvi, u jutarnjim ili kasnim večernjim satima da čovjek polako meditira – objašnjava nam autor izložbe Vjekoslav Skrbin koji upravo svojim djelima poziva čovjeka na duboko promišljanje o vjeri, Kristu i njegovoj Patnji te Njegovoj majci Mariji. 
Cilj mi je bio prikazati dodir Majke i Sina. Majka koja prati svog Sina na njegovom putu. Ona je suotkupiteljica i u duhu Mu sve to pomaže proći; nositi Križ, osjeća Njegovo bičevanje, sjeća se onih trenutaka kad je njegovala svoje Djetešce i tada je Njegova koža bila mekana, a sada je izmrcvarena – govori autor.
Vjekoslav Skrbin ovom izložbom već se treći puta predstavlja jaskanskoj publici, a posvećuje ju Gospinom ukazanju u Fatimi čija se 100. obljetnica obilježava ove godine. Njegova djela u Gradskoj galeriji možete pogledati do 19. travnja.
izvor:jaskadanas.hr