• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
prev
next

Likovna izložba: PAULINA JAZVIĆ / HELENA SCHULTHEIS EDGELER

Otvorenje izložbe 16.11. - Saznajte više.

Promocija knjige Mare Doljak

Promocija knjige. - Saznajte više.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

25 godina umjetničkog djelovanja

Izložba Ivana Tuđe. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko

Vratite knjige bez plaćanja zakasnine. - Saznajte više.

Radno vrijeme Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

Cijenjeni korisnici knjižnica ima novo radno vrijeme. - Saznajte više.

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Ispis

"Superjunakinje" predstavljanje romana

on .

U Gradskoj knjižnici Jastrebarsko u srijedu, 22. ožujka od 19.00 sati, sve čitanija hrvatska spisateljica Lea Brezar će predstaviti svoj prvi roman "Superjunakinje", za koji je recenziju napisala psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić.

Roman "Superjunakinje" njezina je peta knjiga, a dosad je objavila priručnik "Izvan okvira", dječju slikovnicu "Crveni planet" te zbirke poezije "Oda godinama" i "Da,i?", s kojima se prošle jeseni već predstavila jaskanskoj čitalačkoj publici.

Roman "Superjunakinje" govori o četiri naizgled obične žene, koje su dotakle dno, suočene sa svojim pogrešnim uvjerenjima. Sve četiri su izgubile nadzor nad svojim životima. Za svoje „demone“ okrivljuju druge. Zajedničko im je što su se sve četiri zatekle na psihijatrijskom odjelu, u međusobnim razgovorima i u terapijskoj grupi, gdje upoznaju jedna drugu, ali i same sebe. Tek prisiljene da pobijede i razokriju sebe, poražene zbog niza teških okolnosti i krivih uvjerenja, postaju prave superjunakinje, spremne da pronađu inspiraciju i vedrinu u vlastitim životima.

U svojoj recenziji Ljubica Uvodić-Vranić je napisala da nas "Superjunakinje prisiljavaju da si postavimo pitanje - sličim li ja nekome iz ove priče?".

"Ova knjiga nije tmurna, negativna ili beznandna. Sasvim suprotno! Pozitivna je, crnohumorna i puna motivacije. Takva je i autorica, Lea sama."- piše Alis Marić, autorica bloga i najpopularnije facebook stranice posvećene knjizi "Čitaj knjigu".