• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Izložba ručnih radova; Katica Bohaček- 75 godina strpljenja i ljubavi

Otvorenje izložbe. - Saznajte više.

Prvi spot Hitića

Spot dječjeg zbora Hitići. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Ispis

Velika gužva u Gradskoj knjižnici

on .

Sinoć je u Gradskoj knjižnici pred velikom brojem znatiželjnih jaskanaca održano putopisno predavanje Mare Doljak „Camino s Marom“.

Kao poklon za 60. rođendan Mara je krenula na 800 kilometara u 31 dan hodočasničke „šetnje“ putovima svetog Jakova čiji je cilj Santiago de Compostela. Ovaj najpoznatije  europsko hodočašće sa tisućljetnom tradicijom prošle je godine odšetalo više od 250.000 ljudi iz cijelog svijeta.

Za hodočašće mnogi su saznali nakon 2010. godine, kada je snimljen film „The Way“. Upravo je taj film i Maru naveo da krene  u nešto novo, nešto što nikada u životu nije ni pomislila. Svakog hodača na hodočašću čekaju tjelesni, klimatski i smještajni izazovi. Prema legendi, nakon smrti sv. Jakova učenici su njegovo tijelo poslali brodom iz Jeruzalema u sjevernu Španjolsku.

Nedaleko španjolske obale podignula se oluja i ocean je progutao brod. Nakon nekog vremena tijelo sv. Jakova je isplivalo na obalu. Danas se smatra da je zakopano na mjestu današnje katedrale u Santiago de Compostela