• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Ljeto u Jaski

Ljeto za sve generacije. - Saznajte više.

Otvoren Jaska Art Festival

Pročitajte kako je prošao prvi dan. - Saznajte više.

Prvi spot Hitića

Spot dječjeg zbora Hitići. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Ispis

Posjeti knjižnici povodom Dana grada

on .

Povodom Dana grada Jastrebarsko učenici 1. razreda PŠ Desinec posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Jastrebarsko. Tamo ih je toplo dočekala knjižničarka, gđa. Natalija, koja im je objasnila razliku između knjižnice i knjižare, te pokazala kako i na koji način zaštićuju knjige, umataju ih i obilježavaju. 

Nakon zanimljivih pitanja učenika o radu, životu knjiga u knjižnici, knjižničarka ih je uputila do dječjeg odjela gdje su učenici sa velikim uzbuđenjem i oduševljenjem prelistavali mnogobrojne slikovnice i knjige za djecu.
Učiteljica Petra Dugić

Povodom Dana grada učenici 2.a i 2.b razreda OŠ „Ljubo Babić“ posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Dočekala ih je knjižničarka Natalija koja je svojim razumijevanjem dječje radoznalosti i znatiželje spontano i stručno prezentirala osobitosti knjižnice. Upoznala nas je s općim podacima i pravilima posuđivanja knjiga i čuvanja, a djeca su imala prilike razgledati posebno dječji odjel. 
učiteljice: Jagoda Markešić i Milena Vuković

1. razred PŠ Cvetković povodom Dana grada Jastrebarsko posjetio je Gradsku knjižnicu i čitaonicu te se tako upoznao s radom knjižnice. Upoznali smo razlike između knjižnice i knjižare te uživali listajući i čitajući knjige na dječjem odjelu.  Okruženi knjigama i toplom riječi knjižničarke uživali smo u svakom trenutku te željno isčekujemo naš ponovni susret.

Učenici i učiteljica 1. razreda Dijana Novosel Dikšić

 

U posjetu je bio i 2. razred PŠ Cvetković koji je u knjižnici ponovio gradivo, što je to knjižnica te kako se posuđuju, čuvaju i vraćaju knjige. Saznali smo kako se omataju i obilježavaju nove knjige.  Uživali smo u dječjem odjelu listajući i čitajući razne dječje knjige. Od srca zahvaljujemo na toplom dočeku. Sigurni smo da će knjižnica biti bogatija za ponekog novog člana.

Učiteljica Ivana Ciban Pintar