• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
prev
next

Likovna izložba: PAULINA JAZVIĆ / HELENA SCHULTHEIS EDGELER

Otvorenje izložbe 16.11. - Saznajte više.

Promocija knjige Mare Doljak

Promocija knjige. - Saznajte više.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

25 godina umjetničkog djelovanja

Izložba Ivana Tuđe. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko

Vratite knjige bez plaćanja zakasnine. - Saznajte više.

Radno vrijeme Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

Cijenjeni korisnici knjižnica ima novo radno vrijeme. - Saznajte više.

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Ispis

Promocija knjige Rosie Kugli

on .

Mjesec hrvatske knjige sinoć je u Centru za kulturu Jastrebarsko otvoren promocijom knjige za mlade "Dvije crte - plavo" autorice Rosie Kugli.

Nakon knjiga koje se bave problematikom alkoholizma kod mladih ("Nisam ti rekla" - koja je nagrađena nagradom Grigor Vitez), nasiljem među mladima ("Hod po rubu"), književnica se u romanu "Dvije crte - plavo" bavi problematikom maloljetničke trudnoće.

Učenici završnih razreda jaskanske osnovne škole, koji su sudjelovali i u interpretaciji ulomaka iz knjige, sa zanimanjem su pratili spoznaje autorice o ovom znatnom socijalno medicinskom problemu, s naglaskom na psihičko stanje mlade osobe koja se suoči sa rezultom kućnog teksta za trudnoću: DVIJE CRTE PLAVO.

Da se o stvarnim poteškoćama mladih premalo govori, da je još uvijek previše "tabu" tema te da su mladi često nedovoljno, neadekvatno i površno informirani (internet), zaključili su jučer na promociji romana "Dvije crte plavo" (koji se od danas može posuditi i u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko) autorica Rosie Kugli te predstavnici nekoliko osnovnih i Srednje škole Jastrebarsko.

Ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko Nikolina Ribarić,  naglasila je kako će Centar ubuduće mladima (posebice srednjoškolcima) ponuditi što više adekvatnih sadržaja koji će ispuniti njihove potrebe i interese. U prilog tome ide i organizacija priprema za Državnu maturu, koje će se od siječnja u našem gradu prvi put provoditi, kao i uključivanje srednjoškolaca u program skorašnjeg Adventa u Jaski.