• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
prev
next

Časopisi, kava, razgovor u jaskanskoj knjižnici!

Prolistajte omiljene časopise u knjižnici.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Ispis

Mali kreativci na djelu

on .

19.3.2019.
Jučer je u našoj knjižnici održana prva u nizu kreativna radionica namijenjena djeci uzrasta od 4 do 8 godina. Iako mnogi pretpostavljaju da je kreativnost stvar talenta s kojim se rađamo i da su djeca ili kreativna ili nisu, mali sudionici jučerašnje radionice dokazali su da je kreativnost vještina koja se može razvijati.

Knjiga je jedno, ako ne i najvažnije, oruđe u poticanju razvijanja kreativnosti – poznato je da tijekom čitanja ili slušanja priča djeca pokušavaju zamišljati likove, mjesta, događaje i na taj način kod njih potičemo i razvijamo kreativnost. Iz toga su razloga naše radionice zamišljene u dva dijela – prvi je dio radionice bio namijenjen slušanju priče Duga Manuele Vladić-Maštuko koju je pročitala voditeljica Lea Đido Božak, a nakon slušanja priče uslijedio je kreativni dio u sklopu kojeg su okupljeni mališani uz pomoć pripremljenih materijala izrađivali svoje duge. Rezultat njihova rada su predivne kreacije koje možete pogledati u izložbenom prostoru knjižnice.

Inspirirani odličnom atmosferom i oduševljeni maštom i kreativnošću malih sudionika, željno iščekujemo termin sljedeće radionice. Pozivamo sve roditelje da uključe djecu u radionice i omoguće im da oslobode svoje kreativne potencijale.