• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Ispis

Novo radno vrijeme Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

on .

Od ponedjeljka 18. svibnja 2020. Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko za korisnike će biti otvorena ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati te utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati. Knjižnica će do daljnjega raditi po ograničenom sustavu rada i pružati isključivo usluge povrata i posudbe građe, upisa novih korisnika i obnove članstva. Pružanje navedenih usluga  i dalje će se odvijati preko prozora.

Korištenje Čitaonice do novih uputa Stožera nije moguće. 

 

Ispis

Kartografska građa kao dio zavičajne baštine

on .

Važan dio svake zavičajne zbirke čini i kartografska građa. Stare su karte, jednako kao i stare knjige, vrijedan povijesni dokument te dio pisane kulturne baštine.
Ispis

Slikarska baština Ljube Babića

on .

U nastavku naše virtualne šetnje zavičajnom zbirkom Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko predstavit ćemo vam onaj dio nje koji je posvećen jaskanskom slikaru, povjesničaru umjetnosti, likovnom pedagogu, ilustratoru i scenografu Ljubi Babiću.

Ispis

Ususret Noći knjige 2020.

on .

Dragi naši knjigoljupci, iako smo zbog trenutačne situacije s koronavirusom razdvojeni, pripremamo se za dan kada ćemo ponovno otvoriti svoja vrata vama – našim vjernim korisnicima. Vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa ove se godine preklopilo s datumom održavanja Noći knjige, manifestacijom kojom se svake godine 23. travnja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava te smo se morali snaći i našu komunikaciju preseliti u virtualni prostor.

Ispis

Radno vrijeme Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

on .

Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko, temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a prema preporukama za rad Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  otvorit će se za korisnike u ponedjeljak 27. travnja 2020. godine, prema ograničenom sustavu rada. Korisnicima će biti omogućeni povrat i posudba građe bez ulaska u prostor knjižnice i čitaonice.

Radno vrijeme za korisnike:

Ponedjeljak – petak       8 – 12 sati

 

Ispis

Duhovna baština jaskanskoga kraja

on .

Budući da jaskanski kraj nazivaju i „kolijevkom biskupa“ ili „kolijevkom kardinala“, ovu objavu posvećujemo jaskanskim teološkim piscima.