• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Print

Projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj

on .

Nakon sudjelovanja u projektu Digitalni građanin, Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko uspješno je prijavljena i u projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj (Digital libraries for local development – DL4LD) koji je osmišljen kao nastavak prethodnog projekta.

U sklopu prošlogodišnjeg projekta knjižnici je doniran vrijedan komplet micro:bitova, BOSON setova dodataka za micro:bit  te 3D printer. Budući da su oba IRIM-ova projekta okrenuta osnaživanju djece i odraslih da kroz stjecanje STEM znanja i digitalnih kompetencija postanu aktivni građani i kreatori održivog razvoja u svojim lokalnim zajednicama, i u sklopu ovogodišnjeg projekta nam je donirana oprema koji to omogućuje – novi dodatci za micro:bit za mjerenje ekoloških varijabli, priručnici za korištenje micro:bita te priručnici o konceptu „Citizen science“. Oprema je namijenjena svim građanima koji na dobrovoljnoj osnovi žele pomoći znanstvenicima u prikupljanju podataka te u njihovoj obradi i analizi.  

Ovoga ponedjeljka u informatičkoj učionici Centra za kulturu kreće jedan u nizu tečajeva u sklopu kojeg će zainteresirani moći educirati o korištenju donirane opreme, a sve zainteresirane građane podsjećamo da u jaskanskoj knjižnici mogu posuditi micro:bit te priručnik o njegovom korištenju.

Print

Virtualna promocija knjige "Jaska u prošlosti"

on .

Za sve one koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli prisustvovati promociji knjige, donosimo promociju u virtualnom obliku. Pogledajte samo mali dio ovog velikog djela autora Zdenka Vukovića Cene.

Print

Kreativno recikliranje uz ribicu Albu

on .

Nakon dvomjesečne stanke , a uoči ljetnih praznika, nakratko smo se vratili s kreativnom pričaonicom –  popularnom aktivnošću namijenjenoj našim najmlađim sugrađanima. U prvome dijelu radionice prisutni su poslušali priču o stogodišnjoj ribi Albi te su naučili kako svatko od nas može učiniti konkretne „zelene“ korake te na taj način pridonijeti očuvanju okoliša.

Print

Jaskanska knjižnica otvara svoja vrata, korisnici sami mogu birati knjige!

on .

Od ponedjeljka 1. lipnja 2020. dozvoljen je ulazak korisnika u prostor Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko kao i samostalno biranje knjiga, ali u skladu s dosadašnjim odlukama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Smjernicama za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije COVID-19 Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Print

U dobroj atmosferi promovirana je „Jaska u prošlosti“

on .

 Dom kulture (kinodvorana) pravo je mjesto za razna kulturna događanja pa tako i za promociju knjige.
Uspješno je predstavljeno novo djelo autora Zdenka Vukovića Cene u nakladi Centra za kulturu Jastrebarsko.
Print

Ljetna kreativna radionica

on .

Dragi naši kreativci, imamo za vas radosnu vijest! Nakon dugog perioda razdvojenosti zbog specifičnosti borbe s pandemijom koronavirusa, ponovno ćemo se družiti i stvarati zanimljive kreacije sljedećeg četvrtka 18. lipnja 2020. u 18.30 sati!

Print

Kartografska građa kao dio zavičajne baštine

on .

Važan dio svake zavičajne zbirke čini i kartografska građa. Stare su karte, jednako kao i stare knjige, vrijedan povijesni dokument te dio pisane kulturne baštine.