• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Izložba ručnih radova; Katica Bohaček- 75 godina strpljenja i ljubavi

Otvorenje izložbe. - Saznajte više.

Prvi spot Hitića

Spot dječjeg zbora Hitići. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Ispis

Danas

on .

Centar za kulturu Jastrebarsko,  javna ustanova  za trajnu naobrazbu i kulturu, osnovan je 1995. godine sa zadatkom provođenja dodatnih obrazovnih sadržaja za djecu i odrasle, kao i organiziranja zabavnih i kulturnih događanja.

Misija je Centra za kulturu doprinositi intelektualnom, društvenom i općem razvoju njegova okruženja pružanjem visokokvalitetnih usluga obrazovanja, kulturnih i zabavnih programa.
Vizija naše ustanove jest nametnuti se kao središnja institucija kulturnih, obrazovnih i umjetničkih programa te mjesto susreta i koordinacije najrazličitijih kulturnih i socijalnih inicijativa na jaskanskom području, postati još moderniji centar visokokvalitetnih obrazovnih, kulturnih i zabavnih aktivnosti grada Jastrebarskog, na potpuno zadovoljstvo korisnika naših usluga.
Cilj nam je raznolikim i izvrsnim programima pobuditi interes građana za kulturna događanja i privući publiku te u pojedine programe  uključiti stanovnike svih dobnih skupina i najrazličitijih socijalnih grupacija.

Obavljanje djelatnosti u Centru organizirano je u odjelima:

  • Odjel za kulturu i umjetnost, u sklopu kojeg djeluju Narodna knjižnica i čitaonica te kino, a organiziraju se kazališna gostovanja za djecu i odrasle, kao i koncerti klasične i umjetnički vrijedne glazbe;

  • Odjel za obrazovanje, u kojem se provodi jezična poduke djece i odraslih, dodatno obrazovanje odraslih i glazbeno-plesno obrazovanje putem Baletnog studija.

  • Prateće službe, koje obavljaju računovodstveno-knjigovodstvene i administrativne poslove te održavanje prostora.

*  Program kulture i umjetnosti sačinjavaju :
- Narodna knjižnica  i čitaonica
- kinoprikazivačka djelatnost
- koncertna djelatnost
- kazališna djelatnost

**  Obrazovne aktivnosti predstavljaju:
- tečajevi stranih jezika, koji se dijele na vlastite tečajeve Centra i tečajeve Vodnikove; ovisno o interesu građana, organiziraju se tečajevi engleskog, talijanskog, njemačkog španjolskog i francuskog jezika
- tečaj klasičnog baleta
- informatičko osposobljavanje odraslih

Godine 2005. u Jastrebarsko je dovedena najbolja i najpoznatija škola stranih jezika u ovom dijelu Europe – Centar za strane jezike Vodnikova.

Koncem 2007. proveden je prvi informatički tečaj u suradnji s Učilištem Algebra iz Zagreba, vodećim informatičkim edukacijskim centrom u Hrvatskoj. U statusu Algebra partnera, Centar za kulturu svojim polaznicima jamči istu kvalitetu nastave kao u bilo kojem drugom Algebra centru. Provode se programi informatičkog obrazovanja s međunarodnim certifikatima i upisom u radnu knjižicu.