• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Izložba ručnih radova; Katica Bohaček- 75 godina strpljenja i ljubavi

Otvorenje izložbe. - Saznajte više.

Prvi spot Hitića

Spot dječjeg zbora Hitići. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Otvorenje izložbe u Gradskom muzeju
Ljeto u Jaski
Prvi spot Hitića
Upisi u tečaj programiranja

Jaskanski umirovljenici ponovno u školskim klupama

Grad Jastrebarsko i ove godine nastavlja provoditi projekte za svoje najstarije sugrađane. Naime, u Centru za kulturu Jastrebarsko započeo je novi informatički tečaj za umirovljenike, 
a kako bi 15. grupi poželio puno uspjeha u učenju i savladavanju novih vještina, jaskanske umirovljenike na prvom predavanju pozdravio je te zaželio puno uspjeha, u ime gradonačelnika Zvonimir Novosela, njegov zamjenik Domagoj Šlat.
 
Tečaj informatike za osobe treće životne dobi provodi se od 2010. godine, te je do sada više od 160 jaskanskih umirovljenika informatičko opismenjeno. Vidno uzbuđeni, novih dvanaestero polaznika, ovom su prilikom zahvalili gradskom vodstvu na besplatnom tečaju koji će im sigurno proširiti horizonte i donijeti nova korisna iskustva. „Dobio sam tablet na poklon, a sad ću ga naučiti koristiti“, poručio je jedan od polaznika, dok su se zadovoljni umirovljenici složili: "Tehnologija svakim danom ide sve više naprijed, pa i mi moramo učiti kako bi bili u korak s vremenom. U mirovini imamo malo više vremena, pa nam ovaj tečaj super dođe!"
 
V.d. ravnateljice Centra za kulturu Jastrebarsko, Manuela Budišćak, polaznicima je također zaželjela uspješno učenje te i zahvalila Gradu Jastrebarskom što financira ovaj dugogodišnji projekt, a koji se provodi dva puta godišnje. Uz ovaj tečaj, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog, za umirovljenike se organizira i tečaj besplatnog vježbanja, a također, svake se godine iz gradskog proračuna isplati i oko 1 600 božićnica za naše najstarije sugrađane.