• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
prev
next

Darivanje je postalo hit!

Akcija sakupljanja slikovnica i knjiga za djecu. - Saznajte više.

Kreativna radionica za djecu

U Gradskoj knjižnici i čitaonici. - Saznajte više.

Projekt „digitalni građanin“ zaživio u Jastrebarskom

Programiranje za djecu. - Saznajte više.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Radno vrijeme Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

Cijenjeni korisnici knjižnica ima novo radno vrijeme. - Saznajte više.

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Besplatna radionica za djecu
Balkanski sex & grad
Pripreme za državnu maturu
Škola klizanja
Prvi spot Hitića
Upisi u tečaj programiranja

Noć muzeja 2018

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko, Vladka Mačeka 1.

Petak, 26.siječnja 2018., 20:00-23:00

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2018. godine, po trinaesti put, organizira Noć muzeja.

 U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: brže, više, jače../citius,altius, fortius..

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko i Centar za kulturu Jastrebarsko i ove se godine uključuju u manifestaciju, raznovrsnim umjetničkim, likovnim, edukativnim i glazbenim programom.

Jaskanska Noć muzeja počinje u 20:00 sati, otvorenjem likovne izložbe „Lica i naličja Jaske“, autora Vjekoslava Skrbina, u prostoru Gradske galerije u prizemlju muzeja.

Ovom izložbom umjetničkih radova u tehnici pastela, Skrbin na jedinstven način likovno opisuje Jastrebarsko. Umjetnik slika pročelja jaskanskih kuća, dobro poznatih motiva gradske arhitektonske baštine. To su lica grada,dok naličja iz naslova izložbe čine motivi dvorišta i scena pozadine, često skrivene oku prolaznika. Izložba „Lica i naličja Jaske“ ostaje otvorena do 16.veljače 2018. Pokrovitelji su Gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, dipl.ing. i Zagrebačka županija.

Program će nastaviti profesori i učenici Glazbene škole Jastrebarsko, nastupom u 20:30 na 1.katu muzeja, u prostoru Građanske zbirke, te uveličati muzejsku noć koncertom klasične glazbe.

U 21:00 sat počinje predstavljanje „Povijest biciklizma u Jastrebarskom“, kojim se naslanja na glavnu temu ovogodišnje Noći muzeja, sport i muzeji. Autori ovog vrijednog istraživanja, koje uključuje edukativnu prezentaciju, projekciju fotografija,prigodnu izložbu i novonastalu brošuru povijesnog pregleda biciklizma u Jaski, su prof. Ratko Stojković i učenici O.Š.“Ljubo Babić“ Jastrebarsko, u suradnji s Gradskim muzejom Jastrebarsko. Sportska atmosfera će se osigurati praćenjem utakmice Europskog rukometnog prvenstva u prizemlju muzeja, bodrenjem uz čašu izvrsnog jaskanskog vina, a posjetitelji će moći besplatno razgledati muzejske zbirke do 23:00.