• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Ljeto u Jaski

Ljeto za sve generacije. - Saznajte više.

Otvoren Jaska Art Festival

Pročitajte kako je prošao prvi dan. - Saznajte više.

Prvi spot Hitića

Spot dječjeg zbora Hitići. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Ljeto u Jaski
Prvi spot Hitića
Upisi u tečaj programiranja

Balkanski špijun na jaskanski način

Glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko okupili su se proteklog vikenda i krenuli s pripremom nove predstave!

Dvadesetak odraslih glumaca dramske družine Tomaš Mikloušić, ali i nekoliko glumaca dramske družine Ivana Brlić Mažuranić protekle je subote u kino dvorani započelo sa radom na svojoj novoj predstavi "Balkanski špijun". 

 "Balkanski špijun" drama je dramskog pisca i scenarista Dušana Kovačevića koji je proteklog tjedna podržao rad našeg kazališta i odobrio postavljanje vlastitog djela u našoj Jaski.

Po prvi puta u povijesti jaskanskog kazališta adaptacija i prilagodba teksta djelo je jaskanskih kazalištaraca, odnosno glumaca koji su odrasli u kazalištu i od kojih je većina u našem kazalištu aktivna gotovo 20 godina. Mia Matasić, Iris Sečen i Vladimir Rađenović Kovačevićevo su djelo prilagodili vremenu i u subotu predstavili glumcima koji će ga narednih mjeseci postavljati na "daskama koje život znače" jaskanskog kazališta.

 

Podršku u postavljanju predstave jaskanski će kazalištarci imati u liku i djelu Maria Kovača, hrvatskog kazališnog i filmskog redatelja koji će u ulozi supervizora predstave sudjelovati u postavljanju još jednog potencijalnog hita Gradskog kazališta Jastrebarsko.
Premijera predstave očekuje se u prvoj polovici 2018. godine, odnosno godine u kojoj naše kazalište slavi 50 godina neprekinutog djelovanja.