• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
prev
next

Ocat i sin

Predstava za odrasle. - Saznajte više.

Snježna kraljica

Predstava za djecu. - Saznajte više.

Umirovljenici za računalima

Počeo je novi tečaj. - Saznajte više.

Radno vrijeme knjižnice

Za mjesec listopad. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Ubrzani tečaj njemačkog jezika

Novi tečaj u Centru za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Upisi u šk.god. 2017/2018

Sve informacije o upisima. - Saznajte više.

Ispis

Uspješna Noć muzeja 2017

on .

U petak, 27.siječnja, uspješno je održana još jedna Noć muzeja, manifestacija u koju se svojim programom Gradski muzej Jastrebarsko uključuje već sedmu godinu zaredom. 

Tako su ove godine Centar za kulturu Jastrebarsko i Gradski muzej, preteći zadanu temu Noći muzeja, glazbu, tradiciju i aktualne gradske izvođače te  sakupljače glazbene baštine, poput uređaja za reprodukciju zvuka i  glazbenih zapisa, zainteresirali i prizvali brojne posjetitelje, koji su do kasnih sati uživali u koncertima, glazbenim slušaonicama i likovnoj umjetnosti.   Program je započeo u 20.00 sati u Gradskoj galeriji, gdje se mogla razgledati izložba slika iz zbirke „Kovačić“. Vrijedna je to i opsegom velika zbirka, desetljećima prikupljana i formirana, izložba je prikazala jedan manji presjek radova, prema odabiru voditeljice muzeja i galerije Jelena Škrabe i obitelji Kovačić.  Izložena su djela Antuna Hallera, Đorđa Petrovića, Milivoja Bogosavljevića, Grujice Lazarevića, Zdravka Mandića te Branka Radešića, u tehnikama ulje na platnu i akvarel.  Izložba će se moći razgledati do 17.veljače 2017.

U 21.00 sat, na prvom katu Građanske zbireke, koncertno je nastupila Glazbena škola Jastrebarsko, te su učenici, pod palicom ravnatelja Dragutina Fabijanića i u pratnji profesora, izvodili klasična djela Beethovena, Hydna, Bizeta i drugih velikana.  Nakon kraće stanke, nastupom je uslijedio mješoviti pjevački zbor AD HOC, vođen mag .Manuelom Budišćak. Uz odabrane pjesme Beach Boysa, Sinatre,Elvisa, zablistali su emotivnim, nadahnutim nastupom uz svjetlost svijeća. 

Tijekom cijele muzejske večeri, posjetitelji su u Galerijskom prostoru mogli uživati u zvucima bakelitnih ploča na starinskim gramofonima iz 1910. i 1929. godine, koje je puštao jaskanac Vladimir Karas.  U kasnije sate, prisutne je zaintrigirao „Koncert biljaka“, zvučna interaktivna slušaonica, koju je predstavio Miroslav Jan Golub.  U vremenu trajanja  Noći muzeja, galeriju i muzejske zbirke posjetili su brojni sugrađani i najmlađi posjetitelji uz pratnju roditelja, te uz glazbu i likovnu umjetnost, u razgledu kulturno povijesne slike našeg grada, koju muzej čuva, ispratili još jednu muzejsku Noć.