• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
prev
next

Ocat i sin

Predstava za odrasle. - Saznajte više.

Snježna kraljica

Predstava za djecu. - Saznajte više.

Umirovljenici za računalima

Počeo je novi tečaj. - Saznajte više.

Radno vrijeme knjižnice

Za mjesec listopad. - Saznajte više.

Sve o događanjima na području grada Jastrebarskog

Pratite događanja na našem kalendaru. - Saznajte više.

Upisi u tečaj programiranja

Želite li da vaše dijete nauči nešto novo. - Saznajte više.

Ubrzani tečaj njemačkog jezika

Novi tečaj u Centru za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Upisi u šk.god. 2017/2018

Sve informacije o upisima. - Saznajte više.

Ispis

Kad se male ruke slože. . . U Jaski otvoren Glazbeni vrtić!

on .

Glazbenim vrtićem koji je svečano otvoren u Centru za kulturu Jastrebarsko, 4. listopada 2016., širom su otvorena vrata svoj djeci koja će, od sada, u najranijoj dobi imati prilike stjecati nova znanja i iskustva na ovom glazbeno edukativnom mjestu.

 U novoopremljenom prostoru tridesetak jaskanskih mališana, u dobi od dvije do sedam godina, već su sinoć svojim roditeljima i javnosti pokazali svoje prve stečene spoznaje o glazbi, pod stručnim vodstvom magistre glazbene pedagogije, Manuele Budišćak.

Glazbeni vrtić svečano je otvorila ravnateljica Centra za kulturu, Dragica Severinac, koja je poželjela djeci zanimljive i poučne glazbene početke. Ravnateljica je ovom prilikom zahvalila svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ovoga cilja, a takvih je bilo zaista mnogo. Otvorenju je, između ostalih, prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove, gospodarstvo, društvene djelatnosti, komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Irena Strmečki Šlat, koja je ovom prilikom pozdravila prisutne u ime gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, i njegovih zamjenika te je rekla: „Izuzetno mi je drago da su ovdje sa nama i naši mališani, polaznici Glazbenog vrtića. Smatram da je vrlo važno djeci predškolskog uzrasta pružiti mogućnost odrastanja uz glazbu i glazbenu kulturu, učeći, uz stručno vodstvo,  na pomagalima kojima je glazbeni vrtić, zahvaljujući svima Vama, opremljen. U ime Grada Jastrebarskog zahvaljujem svim izvođačima koji su pokazali humanost, a osobito mi je zadovoljstvo što ste se ovom humanitarnom projektu pridružili svi vi ostali i tako ponovno pokazali veliko srce i zajedništvo Jaskanki i Jaskanaca!''

Podsjetimo, sredstva za opremanje prostora prikupljena su humanitarnim koncertom „Glazbene zvijezde za glazbeni vrtić“ održanog 31. svibnja u Jastrebarskom, na kojem je nastupilo dvadesetak poznatih glazbenika i grupa, i to: Davor Radolfi, Barabe, Antonija Šola, Begini, Lana Jurčević, Psihomodo pop, Ivan Zak, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković, Lidija Bačić, Sandi Cenov, Petra Kovačević, Juraj Galina, Nives Celzijus, Grupa Status, Grupa Romantic i Tarapana Band. Svoj doprinos u organizaciji koncerta i opremanju glazbenog vrtića dalo je i tridesetak sponzora. Tako je mala dvorana Centra, u kojoj će se Glazbeni vrtić održavati dva puta tjedno po jedan školski sat, okrečena, na parkete je postavljen tepih, prostor je opremljen malim stolovima i stolcima, nabavljena je glazbena linija i računalo te pet kompleta Orffovog instrumentarija, kao i sav potreban pribor za učenje i crtanje, s ciljem kako bi se sve predviđene aktivnosti za mališane, poput pjevanja, ritmiziranja, crtanja, sviranja, učenja glazbenih pojmova, igranja, slušanja glazbe te istraživanja i upoznavanja s instrumentima, čim više prilagodile mališanima i njihovoj dobi.