• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Noć knjige 2014

on .

Pretpremijerom zbirke pjesama „ Življenja „ Marine Bastašić u Gradskoj knjižnici započeo je bogat program „Noći knjige„ koji se u cijeloj Hrvatskoj održava povodom Svjetskog dana knjige. O sebi i svojem književnom radu govorila je sama autorica, a izuzetno je dojmljivo čitala pjesme zajedno sa Danielom Bobinski. Glazbena pratnja bili su Gabrijel Šiljevinac na gitari i Lara Prežgaj na flauti.
Zbirka pjesama „Življenja„ , koja uskoro izlazi iz tiska, raznoliki je spektar ljubavne, vjerske, refleksivne i domoljubne tematike usko vezane uz životna iskustva same autorice.

Drugi gost večer, pjesnik Ivan Štimac, zbog spriječenosti nije mogao sudjelovati u prvom javnom čitanju svojih veselih, vedrih i nadasve životnih pjesama. Tu je ulogu više nego uspješno preuzela njegova kćer Lidija Knez.
Nakon poezije krenuo je Uspon na Mont Blanc. Jelena Budimir Bekan i Hrvoje Dimnjaković predstavili su nam Svoju priču o uspješnom usponu na najviši europski planinski vrh.
Na kraju u glazbenom dijelu nastupili su domaći kantautori Ivana Bastašić i Ivan Škrabe, koji su nam opet , po ne znam koji put, pokazali svoj nepresušni talent i bogatstvo glazbene izvedbe.
Za potpuni kulturni poetsko – pustolovno- glazbeni program Noći knjige svoj doprinos dali su sa eno – gastro delicijama „Medeni kutak„ Barbare Medvedovski i poznati jaskanski vinari Tomislav Tomac, Zdenko Šember, Velimir Jagunić, Siniša Šoškić i Franjo Kolarić.