• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Kreativna radionica za djecu

Četiri godišnja doba.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Ad Hoc-u srebrna nagrada

Veliki uspjeh Ad Hoc-a.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Upisi u programe Centra za kulturu Jastrebarsko
Plac mljac
Manifestacije u Jaski
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Dječje kazalište "Smješko": Basne

Subotnja matineja za djecu 25. svibnja, u 11:00 sati ponudila je “Basne”, poslasticu najmlađoj publici. Što se događa kad se ljudi ponašaju kao životinje, a životinje kad preuzmu ljudske karaktere?! Ezopove i La Fontaineove basne moguće je prepričati igrom, pjesmom i plesom. Dječje kazalište Smješko ove subote gostuje u Domu kulture sa predstavom koja oduševljava najmlađu publiku i svojim sadržajem, ali i načinom na koji je ispričana.

Ovom predstavom željeli smo približiti djeci na zabavan i zanimljiv način, prepoznavanje „životinjskog“ svijeta u svakodnevnom „ljudskom“ životu.
Na scenu smo postavili pet priča: „Vuk i janje“; „Dvije koze“; „Majmun i ribar“; „Lovac i lav“ i „Cvrčak i mrav“. U predstavi uživo pjevamo, plešemo, sviramo i glumimo — poručuju Hrvoje Zalar, Jelena Hadži Manev i Ivana Boban. Scenu i kostime osmislila je Gordana Krebelj. Predstava je namijenjena djeci u dobi od tri do 12 godina, traje 45 minuta. Autori su Zalar – Ezop – La Fontaine, scenu i kostime potpisuje Gordana Krebelj, a lutke je oblikovala Sunčana Starček. Cijena karata je 10 kuna.