• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Noć muzeja

on .

23.1.2020
Noć muzeja u Jastrebarskom održat će se u petak, 31. siječnja 2020. godine od 19 do 23 sati u Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko, na adresi Vladka Mačeka 1.

Svečano otvorenje izložbe slika i skulptura „Jaskanski susreti“u 20:00 sati, koja prikazuje radove 34 autora koji su članovi ili prijatelji ogranaka Matice hrvatske u Jastrebarskom, Samoboru, Zaprešiću i Svetoj Nedelji, centralni je događaj u jaskanskoj Noći muzeja.

Sažetak programa:

19:00-20:00 Razgled muzejskih zbirki uz stručno vodstvo
20:00-23:00 Otvorenje izložbe slika i skulptura "Jaskanski susreti"uz nastup Gradskog pjevačkog društva „Javor“
21:00-22:00 Koncert učenika Glazbene škole Jastrebarsko
22:00-23:00 Razgled muzejskih zbirki uz stručno vodstvo

Svečano otvorenje izložbe slika i skulptura „Jaskanski susreti“u 20:00 sati, koja prikazuje radove 34 autora koji su članovi ili prijatelji ogranaka Matice hrvatske u Jastrebarskom, Samoboru, Zaprešiću i Svetoj Nedelji, centralni je događaj u jaskanskoj Noći muzeja. Izložba je nastala  suradnjom Gradskog muzeja i galerije Jastrebarsko, Centra za kulturu Jastrebarsko i ogranaka Matice hrvatske iz spomenutih gradova, a pokrovitelji izložbe su gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija.

„Susret  likovnih umjetnika i štovatelja umjetnosti iz Samobora, Zaprešića i Svete Nedelje te domaćina iz Jastrebarskog u galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko dugo smo očekivali i s radošću ga organiziramo, putem zajedničke izložbe svih autora i druženja u Noći muzeja, koju smo obogatili ovom vrijednom izložbom. Umjetnici okupljeni izložbom slika i skulptura članovi su i prijatelji ogranaka Matice hrvatske u spomenutim gradovima, djeluju unutar likovnih odjela a prema crticama iz nekih, za ovu knjižicu skraćenih životopisa, vidljivo je da mnogi stvaraju i žive pune umjetničke živote i ostavljaju značajan trag u kulturno umjetničkom životu svoga kraja, domovine i šire. Prvi „Susreti“, započeti 2015. idejom i nastojanjima profesora Željka Nemeca i Dragutina Grgasa Belog (čija slika krasi naslovnicu ove knjižice) nastavili su se kroz godine, tako da naši „ Jaskanski susreti“ predstavljaju šestu zajedničku izložbu zaredom. Izložba prikazuje radove trideset četiri autora, zastupljenih s jednim ili dva rada. Raznovrsnost likovnih rukopisa, motiva i tehnika svojstvena dinamici grupne izložbe provlači se većim djelom postava dok kontrapunkt čini skupina od devet slika, kojom su autori iz Svete Nedelje izveli svojevrsne varijacije na temu, istražujući apstraktni ekspresionizam. Jaskanski likovni susret, izložba i druženje umjetnika i galerijske publike zasigurno nije posljednji, treba ustrajati i okupljati oko stola umjetnosti, na kojem se nađu i daruju bogata iskustva, razgovor uz čašu prijateljstva i našeg finog jaskanskog vina, do kasno u muzejsku noć.“

Svetu Nedelju predstavit će Jasminka Banušić, Nikolina Gorišek, Biserka Jajić Habdelić, Dragica Perić, Natalija Špehar, Maja Tasevski Filipović, Goran Nježić, Renata Rožek , Martina Pohanić Jambreuš i Marina Kapuđija.

Samobor slikama  predstavljaju Tanja Antolin, Grozdana Korpar, Maja Šmit, Maja Cipek, Nevenka Miklenić, Đurđica Debogović, Branka Klemar Prša, Snježana Zakanj Radovanić, Zdenka Resar, Milan Kuhar Pila, Ivo Jambrešić, Milan Stunja, Željko Nemec  a skulpture izlažu Vlado Gvozdanović i  Franjo Jurčin.

Umjetnici iz Zaprešića; Dragutin Grgas Beli, Drago Jančić, Čedo Ivan Ostreš i Luka Čačić te kipar Franjo Haramina.

Domaćini u Jastrebarskom su Josip Falica, voditelj likovnog odjela jaskanske Matice, te Dragutin Ciban i Nikola Novosel. Gost iz Karlovca je kipar Zdenko Grgeljac.

Izložba će trajati do 28.veljače 2020.