• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
prev
next

Ad hoc with love

Koncert Ad hoc-a.

Winter Wish festival

Festival elektronske glazbe

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Plac mljac
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Puna dvorana povodom predavanja „Boka iz mog oka“

on .

25.10.2019
Svi koji su jučer posjetili Mala dvoranu Centra za kulturu Jastrebarsko mogli su uživati u posebnoj večeri. Naša nam je sugrađanka Marina Bastašić povodom nedavnog posjeta Tivtu i Kotoru, a u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, pripremila pravi mali putopisno-poetsko-glazbeni spektakl!

Fotografije koje je Marina snimila za svog boravka u Crnoj Gori bile su putopisne stanice koje su vjerno dočaravale ljepote ovog bisera Mediterana, a uz pomoć kojih nam je Marina ispričala brojne zanimljivosti o Boki, Bokeljanima, njihovoj povijesti i običajima. S nama je podijelila i crtice iz svakidašnjeg života građana općine Tivat koji je imala prilike upoznati tijekom svog četverogodišnjeg boravka u  Boki u službi profesorice hrvatskoga jezika i književnosti. U sklopu večeri mogli smo uživati i u kazivanju poezije najznačajnijih hrvatskih pjesnika Boke kotorske – Viktora Vide i Frane Alfirevića – u Marininoj izvedbi i u izvedbi njezine gošće Daniele Bobinski. Za glazbeni se ugođaj pobrinuo Marijan Bingula koji je na gitari izveo „Sanjam“ i „Da sam ja netko“. Odabir nije slučajno pao na ove Indexove hitove. Naime, autorica ovih tekstova je zagrebačka pjesnikinja Maja Parfiljeva, rođena Tivčanka koja je s Bokom bila neraskidivo vezana cijeloga života.

Marina je ovom večeri pokazala da Boka ima uistinu posebno mjesto u njezinom srcu, a mi smo joj zahvalni što je djelić svog bogatog iskustva  podijelila s nama.