• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Zakoračimo zajedno u svijet bajki!

on .

24.05.2019
Bajkaonica, aktivnost namijenjena djeci uzrasta od pet do osam godina, iz prostorija Žitnice preselila je u prostor knjižnice. Ovog smo mjeseca po prvi puta na Dječjem odjelu ugostili tetu pričalicu Nikolinu Luketić i male bajkoljupce koji su zajedno sa zmajićem Šimom uronili u svijet bajki i pripovijedanja.

Teta pričalica i ovoga je puta pripremila zanimljive priče i aktivnosti za naše najmlađe sugrađane.  Okupljeni mališani uživali su u dogodovštinama Figara, mačka koji je svojim hrkanjem budio sve stanovnike farme, te u priči o  Listoježiću, posebnom ježu koji, već nagađate, obožava valjanje u lišću. Za kraj druženja, zajedno s radoznalim dječakom Jakovom, okupljeni su pričoljupci uronili  u jednu od njegovih brojnih pustolovina.

Bajkaonica se u organizaciji Društva naša djeca u  našem gradu provodi već tri godine te na taj način našim najmlađim sugrađanima osigurava odrastanje u maštovitom okruženju. Mnoga su saznanja o važnosti pričanja priča djeci od najranijih nogu. Osim što djeci na ovaj način omogućavamo još jedan vid druženja s vršnjacima, pričanjem priča ih potičemo na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, omogućavamo im razvijanje mašte i socijalno-kognitivnih vještina.

Početkom sljedeće školske godine Bajkaonica seli u prostor knjižnice te će se održavati jednom mjesečno kako redovna aktivnost. Pozivamo vas da od rujna zajedno zakoračimo u svijet bajki i pripovijedanja!