• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

728 ’’lajkova’’ za jaskanske male umjetnike!

on .

06.03.2019.
Upravo je toliko lajkova "zaradila" digitalna izložba likovnih radova na temu "Igra djece na dječjim igralištima". Naime, Grad Jastrebarsko, u suradnji s gradskom tvrtkom Ceste Jastrebarsko d.o.o. i Centrom za kulturu Jastrebarsko, u realizaciji je projekta postavljanja informativnih tabli na dječjim igralištima u gradu i prigradskim naseljima.

„Želja nam je izraditi informativne panoe na dječjim igralištima, ali u izradu istih uključiti i one kojima su igrališta namijenjena – djecu. Upravo zato, odlučili smo pitati djecu kako oni zamišljaju igru na dječjim igralištima te je tom inicijativom Centar za kulturu Jastrebarsko otvorio natječaj za izbor najboljih likovnih radova na temu „Igra djece na dječjim igralištima!“, poručio je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, te nastavio: „Natječaj je realiziran s učenicima OŠ „Ljubo Babić“, te nam je pristigao čak 61 rad.“

Kako bi javnost imala mogućnost odlučiti o najboljim radovima, 22. veljače otvoreno je javno glasovanje na službenoj facebook stranici Grada Jastrebarskog, a koje je trajalo do petka 1. ožujka 2019. godine do 12 sati (podne). Pet radova koji su dobili najviše „lajkova“ potpisuju mlade umjetnice: Jelena Kovačević, Nika Strizrep, Ivona Ciban i Sara Delić te mladi umjetnik Josip Pavelić, a koji će tako biti i prigodno nagrađeni. Nadalje, od njihovih radova, stručno povjerenstvo će odabrati jedan najbolji, a koji će zatim uljepšavati info panoe na svim jaskanskim dječjim igralištima, njih 24. Uz sve to, pobjednika čeka i posebno iznenađenje.
„Hvala svima na suradnji u provedbi i ovog projekta! Veselimo se nadolazećim novim projektima i natječajima kojima potičemo maštu i kreativnost djece!“, poručili su organizatori.

Sve radove kao i objavu „Lajkaj“ za najbolji likovni rad koji će krasiti jaskanska dječja igrališta pogledajte ovdje.