• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prev
next

Jaska art festival

Uspješno treće izdanje.

Microbit predstavljen na Sajmu mogućnosti

Mnoštvo djece zainteresirano za programiranje.

Ad Hoc-u srebrna nagrada

Veliki uspjeh Ad Hoc-a.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Ljeto u Jaski
Jaska art festival
Manifestacije u Jaski
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Najpoznatiji hrvatski fitoterapeut gostovao u Jastrebarskom

04.02.2019.
Stribor Marković, doktor farmaceutskih znanosti koji je znatan dio svoga vremena posvetio aromaterapiji i fitoterapiji te njenoj primjeni i popularizaciji, sinoć je (petak) u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, predstavio svoju najnoviju knjigu "Priče iz šume Striborove".

Dr.sc. Marković i ovom je prilikom potvrdio kako se znanost može predstaviti na popularan i široj javnosti razumljiviji način, a kao uvid u sadržaj koji donosi knjiga, održao je kratko predavanje o ulozi virusa i bakterija te biljnog svijeta, koji su mu nepresušan izvor istraživanja i znanstvenog otkrivanja.

Knjiga se čita polako i analitično, uz potpun angažman i promišljanje čitatelja, istaknuo je autor, koji na 500 stranica vodi kroz povijest otkrića fizioloških procesa u organizmu, lijekova inspiriranih biljnom kemijom, literarnih priča i legendi.

Svi koji su se odazvali promociji knjige i predavanju ovog vrsnog stručnjaka i fitoaromaterapeuta, kojega nazivaju i guruom prirodne ljekovite medicine, dobili su iz prve ruke, uvid u neke nove spoznaje koje, kad je ljekovito bilje u pitanju, itekako možemo koristiti u preventivne svrhe. Koje nam biljke pomažu u borbi protiv stresa, što uzeti od prirode, koje nas predrasude i nepotpune ili krive informacije svakodnevno prate te na kojim podlogama leže današnje spoznaje, u svojoj knjizi "Priče iz šume Striborove" otkriva Stribor Marković za čiju je knjigu sinoć u Jastrebarskom vladalo veliko zanimanje.