• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Sad bumo surfali da se sve bude dimilo

on .

20.12.2018.
Besplatan informatički tečaj za umirovljenike, kojeg provode Centar za kulturu i Grad Jastrebarsko, uspješno je savladala 16. grupa. Jastrebarsko sada broji oko 190 umirovljenika koji su, ovim projektom, informatički opismenjeni.
 
Naime, u Centru za kulturu Jastrebarsko završio je još jedan besplatan informatički tečaj za umirovljenike, a kako bi 16. grupi čestitali na svladavanju novih vještina, jaskanske su umirovljenike na zadnjem satu posjetili, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, njegov zamjenik Stipe Bučar, i ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.
 
Naime, tečaj informatike za osobe treće životne dobi provodi se od 2010. godine te je do sada oko 190 jaskanskih umirovljenika informatičko opismenjeno. „Sad bumo surfali da se sve bude dimilo“, poručili su polaznici ovog ciklusa, njih ukupno dvanaest koliko broji ova grupa, a koji su se, nakon dobivenih priznanja o uspješnom završenom tečaju, zahvalili gradskom vodstvu na besplatnom tečaju koji će im sigurno proširiti horizonte i donijeti nova korisna iskustva.
 
Grad Jastrebarsko iz Proračuna financira ovaj kvalitetan dugogodišnji projekt, a koji se provodi dva puta godišnje. Uz ovaj tečaj, u suradnji sa Centrom za kulturu provodi se i besplatan tečaj engleskog i njemačkog jezika, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog za umirovljenike se organizira i besplatno vježbanje, a također, svake se godine iz gradskog proračuna isplati i oko 1 600 božićnica za naše najstarije sugrađane.