• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prev
next

Ana Feiner Žalac: „Babe“

Otvorenje izložbe.

Bebe vole papati

Radionica za roditelje.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Ad Hoc-u srebrna nagrada

Veliki uspjeh Ad Hoc-a.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Upisi u programe Centra za kulturu Jastrebarsko
Plac mljac
Manifestacije u Jaski
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

25 godina umjetničkog djelovanja

15.10.2018. 
Izložbom slika i skulptura u galeriji Gradskog muzeja u Jastrebarskom, akademski kipar Ivan Tuđa obilježio je 25 godina umjetničkog djelovanja.
 
Ivan Tuđa ovom se prilikom predstavio retrospektivnom izložbom, povodom 25 godina svog umjetničkog stvaralaštva, na kojoj je izložio mnoštvo zanimljivih djela, objašnjavajući svoj put umjetnika od tema mrtve prirode koja graniči s apstrakcijom, do sjajnih portreta. U cijelom njegovom stvaralaštvu prisutno je ispreplitanje skulpture i slike, budući da je on po vokaciji kipar, a skulptura mu je uvijek bila inspiracija i polazna točka za sliku, što je vidljivo u brojnim njegovim djelima u gotovo trodimenzionalnom prikazu likova. O umjetničkom radu Ivana Tuđe, na otvorenju izložbe govorila je profesorica Tea Tuđa, koja je naglasila kako su ovakve retrospektivne izložbe uvijek zanimljive jer posjetitelji mogu uočiti i razumjeti razvoj umjetnika i njegovih djela od samih početaka pa sve do danas.
 
Večer Ivana Tuđe na najbolji mogući način začinili su dvojica njegovih prijatelja, Nikola Kristić i Tomislav Goluban. Nikola, koji je prije godinu dana objavio svoju prvu zbirku pjesama "Daleke blizine" počeo je sa stihovima Jesenjina uz glazbu Golubana na usnoj harmonici, da bi zatim pročitao i jednu svoju pjesmu u vrsnoj interpretaciji na kojoj bi mu zavidjeli i najbolji hrvatski glumci. Blueser Tomislav Goluban počastio je posjetitelje izložbe izvedbom dviju pjesama na usnoj harmonici, i dokazao da je vrhunski glazbenik koji na instrumentu od desetak centimetara dočara cijeli orkestar.
 
Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je Tuđu upoznao kao kolegu gradonačelnika Oroslavlja kada su zajedno u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji gradonačelnika branili boje svoje zemlje u prijateljskom susretu s reprezentacijom gradonačelnika iz Slovenije. "I kao nogometaš i prijatelj, a nadasve kao umjetnik, Tuđa se pokazao kao čovjek velikog talenta i srca koji sve što radi, radi s ljubavlju", rekao je Novosel.
Za one koji nisu bili na otvorenju, topla preporuka, dođite u galeriju Gradskog muzeja i provedite ugodne trenutke uz slike i skulpture Ivana Tuđe. Pokrovitelji izložbe su gradonačelnik Grada Jastrebarskog i Zagrebačka županija, a može se razgledati sve do 9.studenog.