• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
prev
next

Darivanje je postalo hit!

Akcija sakupljanja slikovnica i knjiga za djecu. - Saznajte više.

Kreativna radionica za djecu

U Gradskoj knjižnici i čitaonici. - Saznajte više.

Projekt „digitalni građanin“ zaživio u Jastrebarskom

Programiranje za djecu. - Saznajte više.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Radno vrijeme Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

Cijenjeni korisnici knjižnica ima novo radno vrijeme. - Saznajte više.

Upisi

Informirajte se o programima Centra za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Besplatna radionica za djecu
Balkanski sex & grad
Pripreme za državnu maturu
Škola klizanja
Prvi spot Hitića
Upisi u tečaj programiranja

25 godina umjetničkog djelovanja

15.10.2018. 
Izložbom slika i skulptura u galeriji Gradskog muzeja u Jastrebarskom, akademski kipar Ivan Tuđa obilježio je 25 godina umjetničkog djelovanja.
 
Ivan Tuđa ovom se prilikom predstavio retrospektivnom izložbom, povodom 25 godina svog umjetničkog stvaralaštva, na kojoj je izložio mnoštvo zanimljivih djela, objašnjavajući svoj put umjetnika od tema mrtve prirode koja graniči s apstrakcijom, do sjajnih portreta. U cijelom njegovom stvaralaštvu prisutno je ispreplitanje skulpture i slike, budući da je on po vokaciji kipar, a skulptura mu je uvijek bila inspiracija i polazna točka za sliku, što je vidljivo u brojnim njegovim djelima u gotovo trodimenzionalnom prikazu likova. O umjetničkom radu Ivana Tuđe, na otvorenju izložbe govorila je profesorica Tea Tuđa, koja je naglasila kako su ovakve retrospektivne izložbe uvijek zanimljive jer posjetitelji mogu uočiti i razumjeti razvoj umjetnika i njegovih djela od samih početaka pa sve do danas.
 
Večer Ivana Tuđe na najbolji mogući način začinili su dvojica njegovih prijatelja, Nikola Kristić i Tomislav Goluban. Nikola, koji je prije godinu dana objavio svoju prvu zbirku pjesama "Daleke blizine" počeo je sa stihovima Jesenjina uz glazbu Golubana na usnoj harmonici, da bi zatim pročitao i jednu svoju pjesmu u vrsnoj interpretaciji na kojoj bi mu zavidjeli i najbolji hrvatski glumci. Blueser Tomislav Goluban počastio je posjetitelje izložbe izvedbom dviju pjesama na usnoj harmonici, i dokazao da je vrhunski glazbenik koji na instrumentu od desetak centimetara dočara cijeli orkestar.
 
Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je Tuđu upoznao kao kolegu gradonačelnika Oroslavlja kada su zajedno u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji gradonačelnika branili boje svoje zemlje u prijateljskom susretu s reprezentacijom gradonačelnika iz Slovenije. "I kao nogometaš i prijatelj, a nadasve kao umjetnik, Tuđa se pokazao kao čovjek velikog talenta i srca koji sve što radi, radi s ljubavlju", rekao je Novosel.
Za one koji nisu bili na otvorenju, topla preporuka, dođite u galeriju Gradskog muzeja i provedite ugodne trenutke uz slike i skulpture Ivana Tuđe. Pokrovitelji izložbe su gradonačelnik Grada Jastrebarskog i Zagrebačka županija, a može se razgledati sve do 9.studenog.