• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko

on .

U Mjesecu hrvatske knjige, koji se obilježava svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog, Centar za kulturu Jastrebarsko i Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko organiziraju raznolike sadržaje – od kreativnih radionica za najmlađe preko promocija knjiga do organiziranih posjeta.

Književnica Rosie Kugli  naše će prostorije posjetiti 18. listopada u sklopu promocije knjige „Dvije crte – plavo“ koja progovara o temi maloljetničke trudnoće. Pozivamo mlade, njihove roditelje, prosvjetne radnike, odgajatelje i sve zainteresirane da nam se pridruže.

Dana 22. listopada, u sklopu predavanja „Polarni san“, avanturist Davor Rostuhar ponudit će nam odgovor na pitanje „Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?“

Za zaljubljenike u zavičajnu poeziju i prozu priredili smo promociju knjige „Pjesme i priče našega kraja“ Stjepana Borkovca.

Dana 5. studenog na red dolaze kreativci. U suradnji s Leom Đido Božak organizirali smo Kreativnu pričaonicu za naše najmlađe sugrađane. Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige kulturna baština, najmlađima ćemo kroz priču približiti hrvatsku usmenu bajku “Žabica djevojka“, a nakon toga će u sklopu kreativne radionice izrađivati lutkice.

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko odlučila je počastiti svoje korisnike te se  u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog knjige vraćaju kući bez naplate zakasnine. Također pozivamo djecu vrtićke dobi i osnovnoškolce da zajedno sa svojim odgajateljima i učiteljima u sklopu organiziranog posjeta upoznaju svoju gradsku knjižnicu.