• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Ljetni Plac Mljac

on .

Prva subota i u mjesecu kolovozu će u Jaski biti u znaku sajma domaćih proizvoda „Plac Mljac“ koji će se održati ove subote od 8 sati.

Ponovno će u ponudi biti mnoštvo raznolikih slatkih i slanih, svježih i prerađenih domaćih prehrambenih namirnica, pa će se na 20-ak štandova i ovom prilikom naći sezonsko voće i povrće, mliječni proizvodi, gljive, domaći kruh i tradicionalni kolači, med, hladno prešana ulja, pekmezi i ostala zimnica, proizvodi od aronije, prirodna kozmetika, cvjetne trajnice te ostala bogata i raznovrsna ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Podsjetimo, sajam „Plac Mljac“ se održava u ugodnom ambijentu uz drvored kod crkve sv. Nikole u Jastrebarskom.

Dislocirana etnografska izložba

on .

Od danas se u maloj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko može razgledati mala ali izuzetno zanimljiva etnografska izložba. Naime, suradnjom Centra za kulturu Jastrebarsko i Gradskog muzeja Jastrebarsko u dvije nove vitrine izloženi su predmeti iz čuvaone Gradskog muzeja.

Informatička radionica

on .

U Centru za kulturu Jastrebarsko provodi se Informatička radionica u sklopu Ljetne igraonice 2020. U novouređenoj informatičkoj učionici, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, mali informatičari stvaraju "čuda"!

Plac Mljac uz nastup Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana

on .

Prva subota u mjesecu opet će u Jaski biti u znaku sajma domaćih proizvoda „Plac Mljac“. Ponuda će u subotu, 4. srpnja od 8 sati i ovom prilikom biti bogata i raznovrsna, s naglaskom na svježem sezonskom voću i povrću, no neće izostati ni ostali domaći proizvodi nastali na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Jaske i okolice.

U dobroj atmosferi promovirana je „Jaska u prošlosti“

on .

Dom kulture (kinodvorana) pravo je mjesto za razna kulturna događanja pa tako i za promociju knjige.
Uspješno je predstavljeno novo djelo autora Zdenka Vukovića Cene u nakladi Centra za kulturu Jastrebarsko.

Prvi koncert u Jaski nakon popuštanja protuepidemijskih mjera

on .

U organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko,  u srijedu 17. lipnja održan je koncert u Domu kulture. Iako najavljivan kao trio, Tomislav Goluban nas je počastio i četvrtim članom te su kao kvartet nastupili u Domu kulture u Jastrebarskom.

Ljetna kreativna radionica

on .

Dragi naši kreativci, imamo za vas radosnu vijest! Nakon dugog perioda razdvojenosti zbog specifičnosti borbe s pandemijom koronavirusa, ponovno ćemo se družiti i stvarati zanimljive kreacije sljedećeg četvrtka 18. lipnja 2020. u 18.30 sati!

Slobodan ulaz u Gradski muzej Jastrebarsko

on .

U sklopu obilježavanja Dana dr. Vladka Mačeka, 20. srpnja 2020. godine u Jastrebarskom, Gradski muzej Jastrebarsko odlučio je otvoriti svoja vrata svim zainteresiranima. 

Projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj

on .

Nakon sudjelovanja u projektu Digitalni građanin, Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko uspješno je prijavljena i u projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj (Digital libraries for local development – DL4LD) koji je osmišljen kao nastavak prethodnog projekta.

Virtualna promocija knjige "Jaska u prošlosti"

on .

Za sve one koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli prisustvovati promociji knjige, donosimo promociju u virtualnom obliku. Pogledajte samo mali dio ovog velikog djela autora Zdenka Vukovića Cene.

Kreativno recikliranje uz ribicu Albu

on .

Nakon dvomjesečne stanke , a uoči ljetnih praznika, nakratko smo se vratili s kreativnom pričaonicom –  popularnom aktivnošću namijenjenoj našim najmlađim sugrađanima. U prvome dijelu radionice prisutni su poslušali priču o stogodišnjoj ribi Albi te su naučili kako svatko od nas može učiniti konkretne „zelene“ korake te na taj način pridonijeti očuvanju okoliša.

Jaska u prošlosti

on .

Poštovani,

s osobitim zadovoljstvom Vas pozivamo na promociju knjige „Jaska u prošlosti“ autora Zdenka Vukovića Cene.

Promocija će se održati u Domu kulture (kinodvorana), 24. lipnja 2020. s početkom u 19:00.

Plac Mljac

on .

Sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „Plac Mljac“ ponovno je okupio veliki broj posjetitelja kojima su 22 obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponudila doista raznolik spektar domaćih namirnica.