• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Kreativna radionica za djecu

Četiri godišnja doba.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Ad Hoc-u srebrna nagrada

Veliki uspjeh Ad Hoc-a.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Upisi u programe Centra za kulturu Jastrebarsko
Plac mljac
Manifestacije u Jaski
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Mjesec hrvatske knjige 2019. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko

11.10.2019
I ove je godine Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko za sve one koje istinski zanimaju knjiga, čitanje i znanje pripremila raznolike sadržaje.

Kao uvertira u manifestaciju Mjeseca hrvatske knjige u ponedjeljak 14. listopada na Dječjem odjelu Knjižnice voditeljica Lea Đido Božak s malim će kreativcima izrađivati nove kreacije, a kao inspiracija će im poslužiti slikovnica „Četiri godišnja doba“. Kreativna radionica počinje u 18.15 sati.

Od 15. do 18. listopada u razdoblju od 10 do 18 sati svi zainteresirani mogu posjetiti buvljak knjiga i izabrati zanimljive naslove za sebe i svoje najmilije.

Naša sugrađanka Marina Bastašić pripremila nam je zanimljivu Putopisno-poetsku večer „Boka iz mog oka“. Pridružite se otkrivanju novih svjetova u Maloj dvorani u četvrtak 24. listopada u 19.30 sati.

Na Dječjem odjelu Knjižnice u ponedjeljak 28. listopada od 18 sati očekuje vas voditeljica Nikolina Luketić i Bajkaonica – aktivnost u organizaciji Društva naša djeca Jastrebarsko namijenjena ljubiteljima bajki i priča u dobi od 5 do 8 godina.

Jednu smo večer rezervirali za mlade roditelje i bebe. Predavanje „Bebe vole papati“ o uvođenju čvrste hrane za bebe možete poslušati 8. studenog od 18 sati u Maloj dvorani Centra za kulturu.

Dana 11. studenog na red ponovno dolaze mali kreativci. Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige glazba, najmlađima ćemo kroz priču „Zmajić Škakljaj“ pokušati probuditi ljubav prema glazbi.

Otvorena izložba Nikole Novosela „Male slike“

9.10.2019
Izložba „Male slike“, jaskanskog slikara Nikole Novosela, svečano  otvorena u petak 4. listopada, pobudila je velik interes naših sugrađana, te su brojni posjetitelji u odličnoj atmosferi slavili umjetnost i prijateljstvo uz vina mnogih naših vrsnih vinara, u ugodnom ambijentu dvorišta Gradskog muzeja i galerije.

Novi ciklus Bajkaonice

9.10.2019
Bajkaonica se pokazala kao idealna aktivnost za najmlađe ljubitelje bajki i priča, a Dječji odjel Knjižnice kao idealan prostor u kojem mali bajkoljupci mogu uživati u pričama. U sklopu Dječjeg tjedna započeo je novi ciklus Bajkaonice u organizaciji Društva naša djeca Jastrebarsko, a u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Jastrebarsko. 

Male slike

 2.10.2019
Izložba slika jaskanskog umjetnika Nikole Novosela, pod nazivom "Male slike", biti će svečano otvorena u petak, 4. listopada 2019. godine, s početkom u 19 sati u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko.

"Plac Mljac" u subotu, 5. listopada

27.9.2019
Početkom ovog mjeseca jaskanski je Sajam darova zemlje, vrta i polja "Plac Mljac" izazvao veliko zanimanje naših sugrađana. Bila je to potvrda organizatorima, Centru za kulturu Jastrebarsko i organizaciji Hram, da je ovakav sadržaj u centru grada potreban Jaskancima. 

Duje Jurić: Slike – instalacije

18.9.2019
Gradski muzej i galerija Jastrebarsko, 13.-27.09.2019.

Otvorenje izložbe Slike instalacije, istaknutog suvremenog umjetnika Duje Jurića, privuklo je u petak 13. rujna brojne Jaskance i goste, redom umjetnike, kritičare i istinske poznavatelje umjetnosti. 

Vrijedne su ručice sagradile kućice

17.9.2019
Vratili smo se u još veselijem ruhu! Jučer je na Dječjem odjelu Knjižnice održana kreativna radionica, a kao inspiracija ovoga nam je puta poslužila ruska narodna bajka Duboko u šumi. Kako to i inače biva u bajkama, i ova bajka ima sretan završetak i šalje poruku zajedništva, ljubavi i prijateljstva – vrijednosti koje djeci treba usađivati odmalena.

Kreativna pričaonica „Četiri godišnja doba“

9.10.2019
Sljedeća Kreativna pričaonica  održat će se u ponedjeljak 14. listopada u 18.15 sati. Budući da je sama radionica uvertira u Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine tematski vezan uz glazbu, ovomjesečna Pričaonica nosi naslov „Četiri godišnja doba“.

Subotnji "Plac mljac"

9.10.2019
Održavanjem još jednog subotnjeg Sajma darova zemlje, vrta i polja „Plac mljac“, potvrdila se potreba naših sugrađana da se na jednom mjestu opskrbe domaćim prehrambenim proizvodima koje plasiraju sami proizvođači, uglavnom obiteljska poljoprivredna gospodarstva. 

Bajkaonica u Dječjem tjednu

30.9.2019
Bajkaonica se vratila! Baš kao što smo obećali svim bajkoljupcima uoči ljetnih praznika, teta pričalica Nikolina Luketić, njezin pomagač zmajić Šime i bajke su se vratile na Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko.

Mačak u čizmama

25.9.2019
Nakon kratke ljetne stanke, Centar za kulturu Jastrebarsko poziva sve mališane i ljubitelje kazališta na novu lutkarsku predstavu  Scene IBM, Mačak u čizmama.
Predstava će se odigrati u subotu, 5. listopada 2019. u 11:00 u Domu kulture (kinodvorana). Ulaznice će se po cijeni od 10,00 kn moći nabaviti na sam dan predstave, 1 sat prije početka.

I ove godine Centar za kulturu Jastrebarsko organizira pripreme za Državnu maturu

17.9.2019
Obavještavamo sve maturante i njihove roditelje da će Centar za kulturu Jastrebarsko i ove godine organizirati tečaj priprema za Državnu maturu. Prijave se primaju do 20. prosinca 2019. u Centru za kulturu Jastrebarsko, pozivom na broj 01/ 6281-126 ili porukom na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te osobno u Centru, na adresi Dr. F. Tuđmana 9, 10450 Jastrebarsko.

Obavijest o reviziji

13.9.2019
Poštovani korisnici,

u skladu s Pravilnikom o reviziji i otpisu knjižnične građe (NN 21/2002) koji je izrađen temeljem članka 7. stavka 2. Zakona o knjižnicama (NN 17/19) Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko planira provesti reviziju cjelokupnog knjižničnog fonda od 1. listopada 2019. do 31. ožujka 2020. godine.