• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
prev
next

Ljeto u Jaski 2015 1. dio

Održan prvi dio Ljeta u Jaski. - Saznajte više.

Mjuzikl "Ledeno kraljevstvo"

Održan koncert. - Saznajte više.

Sajam mogućnosti u Klinča Selima

Održan Sajam mogućnosti. - Saznajte više.

EE otpad

Završena akcija skupljanja EE otpada. - Saznajte više.

Noć knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko

Pogledajte kako je prošla Noć knjige. - Saznajte više.

Likovna škola u Centru za kulturu

Rad likovne škole. - Saznajte više.

Montessori odgojna skupina Elmeri

Posjet Elmera knjižnici. - Saznajte više.

Raspored dječjih predstava u 2015. godini

Pogledajte raspored predstava za djecu. - Saznajte više.

Montiran sigurnosni sustav u muzeju

Sigurnosni sustav u muzeju. - Saznajte više.

Obnovljen parket u obje dvorane

Obnovljen parket. - Saznajte više.

Ljeto u Jaski
Završena akcija skupljanja EE otpada
Održan mjuzikl "Ledeno kraljevstvo"
Sajam mogućnosti
Kako se pravilno hraniti?
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Ljetna informatička igraonica

Ljetna dječja informatička igraonica Centra za kulturu u Jastrebarskom održana je od 6.do 10.srpnja. Dvanaestoro učenika osnovnoškolskog uzrasta početak svojih ljetnih praznika svakodnevno je od 10 do 14 sati provodilo uz igrice po vlastitom izboru na računalima informatičkog kabineta Centra za kulturu.
Voditelj igraonice, Tomislav Pavić i ovoga je puta na kraju programa priredio natjecanje i za tu prigodu odabrao online igricu  „GeoGuessr“ u kojoj na temelju jednog motiva treba odrediti u kojem je dijelu svijeta snimljen.  Najbolji u određivanju položaja na zemljopisnoj karti  bio je Dorian Cvetnić koji je za svoje umijeće nagrađen bluetoot „selfie“ štapom. 
Naredna igraonica u Centru za kultutru planira se za zimske praznike.

Ljeto u Jaski 2015 1. dio

Prvi dio ovogodišnje manifestacije „Ljeto u Jaski“ održan je u subotu, 4. srpnja, u perovoju dvorca Erdödy. Od ranog jutra najmlađi stanovnici našega grada imali su  prilike uživati u mini  adrenalinskom parku, na penjalicama te u gađanju lukom i strijelom, 

Putovanje Berlingom

Jučer je u Gradskoj knjižnici održano 8. Putovanje Kluba prijatelja dobrog putovanja. Nadahnuto putopisno predavanje „Kamperom Berlingo 4.500 km kroz Makedoniju i Grčku“ 

Čarobni zvuci

Dječji zbor „Čarobni zvuci“ predstavio se u nedjelju, 31.svibnja, jaskanskoj publici mjuziklom „Ledeno kraljevstvo“.

Zbor nekoliko godina djeluje u zagrebačkim Gajnicama pod vodstvom Marine Pletikosa, magistre klavira na Muzičko akademiji, a u Jastrebarskom je osnovan prošle jeseni u Centru za kulturu i vodi ga Manuela Budišćak, magistra glazbene pedagogije. 

Sakupljanje EE otpada

S obzirom da je EE otpad klasificiran kao opasni otpad, iz kućanstava i gospodarstva se mora sakupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada.

Centar za kulturu Jastrebarsko organizira skupljanje EE otpada koji će se u dogovoru s koncesionarom odvesti i pravilno reciklirati.

Vaše stare uređaje možete donijeti u dvorište CZK Jastrebarsko gdje će ih po završetku akcije preuzeti ovlašten sakupljač

Akcija skupljanja otpada traje od 15.5. – 31.5.

Donacija knjiga Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica Jastrebarsko postala je bogatija za 31 tisuću knjiga koje joj je donirala tvrtka “Mehanika-Elektronika” d.o.o. iz Zdenčine.
U knjigama zatrpanom paviljonu Gradskog muzeja Jastrebarsko danas je održana svečana primopredaja više od 30 tisuća knjiga koje je direktor tvrtke “Mehanika-Elektronika” Josip Špikić darovao jaskanskoj knjižnici. Špikić se kako kaže odlučio na ovu donaciju kako bi pomogao gradskoj knjižnici u bogaćenju knjižnog fonda.

Ljetna informatička igraonica

Centar za kulturu Jastrebarsko provest će ovogodišnju ljetnu informatičku igraonicu od 6. do 10. srpnja.

Igraonica je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu djece, a održavat će se u informatičkom kabinetu Centra od 10 do 14 sati.

Polaznici igraonice uz igru na računalima okušat će se i u natjecanju. Najuspješnijeg natjecatelja Centar će nagraditi prigodnim poklonom.

Prijave za ljetnu  igraonicu primaju se na brojeve Centra 6281-126 i 6272-962.

Zbrinjavanje EE otpada

Centar za kulturu Jastrebarsko jednom godišnje provodi prikupljanje EE otpada u dvorišti Centra. Građani mogu bez naknade odložiti otpad iz kućanstava i gospodarstva koji se kao opasni otpad mora skupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada.

Mjuzikl "Ledeno kraljevstvo"

Dječji zbor „Čarobni zvuci“  ove će nedjelje u Jastrebarskom održati cjelovečernji program u kojem će izvesti mjuzikl „Ledeno kraljevstvo“.

Zbor djeluje u Zagrebu pod vodstvom Marine Pletikosa, magistre klavira na Muzičoj  akademiji, a jaskanski ogranak  pri Centru za kulturu vodi Manuela Budišćak,  magistra glazbene pedagogije.

Cijeli zbor,  pedesetak zagrebačkih i dvadesetak jaskanskih mališana, u nedjelju će u živopisnim kostimima glumiti, pjevati i plesati  na pozornici Doma kulture. Program počinje u 18 sati, a ulaznice se prodaju po cijeni od 20 kuna.

Sajam mogućnosti u Klinča Selima

Već tradicionalni „Sajam mogućnosti“  ove je godine održan u Društvenom domu Klinča Sela 15. svibnja od 9 do 12 sati,  a u organizaciji Policijske postaje Jastrebarsko u suradnji s PU zagrebačkom, Općinom Kinča Sela i Osnovnom školom Klinča Sela. 

Kako se pravilno hraniti?

Velika dvorana gradske knjižnice u Jastrebarskom bila je ispunjena do posljednjeg mjesta  na predavanju o pravilnoj prehrani koje je protekli tjedan održala dr. sc. Ivana Rumora Samarin u sklopu programa "Jastrebove škole trčanja", a u organizaciji A.K. Jastreb 99 i Centra za kulturu.