• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Kreativna radionica "Duboko u šumi"

Nova radionica za djecu.

Sudjelovanje na Međunarodnom festivalu u Sjevernoj Makedoniji

Sudjelovanje ansambla AD Hoc.

Ad Hoc-u srebrna nagrada

Veliki uspjeh Ad Hoc-a.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Upisi u programe Centra za kulturu Jastrebarsko
Plac mljac
Manifestacije u Jaski
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Duje Jurić: Slike – instalacije

18.9.2019
Gradski muzej i galerija Jastrebarsko, 13.-27.09.2019.

Otvorenje izložbe Slike instalacije, istaknutog suvremenog umjetnika Duje Jurića, privuklo je u petak 13. rujna brojne Jaskance i goste, redom umjetnike, kritičare i istinske poznavatelje umjetnosti. Ova izložba u jaskanskoj galeriji prethodi velikoj samostalnoj izložbi Duje Jurića u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, planiranoj u 2020.godini, te je voditeljica galerije Gradskog muzeja Jastrebarsko Jelena Škrabe zahvalila umjetniku na izlagačkom odazivu u naš grad. Naime, Jurić je ovu izložbu realizirao posebno i isključivo za prostor jaskanske galerije, kako to koncept njegovih radova, instalacija koje definira prostor, boja  i svjetlo, izvedbeno određuje.

Ugledni likovni i književni kritičar i teoretičar, Ivica Župan, koji izvrsno poznaje Jurićevo stvaralaštvo te je napisao predgovor katalogu ove izložbe, secirao je postav izložbe i istaknuo kvalitetu posebnosti ovog izlaganja. Citat iz Županova predgovora; „Nova izložba Duje Jurića dio je njegova golemog ciklusa Memo-chips koji čine specifični izložbeni projekti ambijentalnog karaktera, duboko vezani uz čip estetiku, kompjutorski jezik i virtualni kozmos. Fokusno mjesto u njegovu rukopisu posljednjih desetak godina ima motiv mikročipa, ali koji ne sagledavamo samo kao memorijsku ploču i čip, kao znak i simbol koji ocrtava tehničko-tehnološki stadij suvremena svijeta, temeljni čimbenik tehničko-tehnoloških strojeva naše civilizacije, medij koji predstavlja i omogućuje suvremenu komunikaciju, nego i kao zanimljiv i atraktivan mikro-oblik vrlo podatan za slikarsku interpretaciju. U Jurićevoj elaboraciji nije riječ o mimetičkom oponašanju elektronske činjenice - slikar ju podastire onakvu kako ona izgleda u njegovoj imaginaciji. Kada se učinilo da se Jurić zasitio tog motiva, ova izložba, puna ugodnih iznenađenja, donosi obilje novih, potpuno svježih i inovativnih realizacija.“

Okupljenima se obratila i ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko Nikolina Ribarić, zahvalivši umjetniku na suradnji, a posjetiteljima na odazivu i zanimanju, nakon čega je zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, svečano otvorio izložbu. Uz potporu Grada Jastrebarskog, izložba je realizirana pokroviteljstvom Zagrebačke županije, koja je prepoznala važnost intencije da se u manjim sredinama, u gradskim galerijama koje unutar svojih programa žele lokalno prikazati vitalno i aktualno stvaralaštvo, ostvari blisko upoznavanje sa suvremenom umjetnošću. Ovo otvorenje podržali su i uveličali svojim dolaskom brojni znameniti hrvatski umjetnici i kulturni radnici, poput Antuna Maračića i Vlaste Delimar. Izložba Slike instalacije u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko ostaje otvorena do 27. rujna 2019.

 

I ove godine Centar za kulturu Jastrebarsko organizira pripreme za Državnu maturu

17.9.2019
Obavještavamo sve maturante i njihove roditelje da će Centar za kulturu Jastrebarsko i ove godine organizirati tečaj priprema za Državnu maturu. Prijave se primaju do 20. prosinca 2019. u Centru za kulturu Jastrebarsko, pozivom na broj 01/ 6281-126 ili porukom na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te osobno u Centru, na adresi Dr. F. Tuđmana 9, 10450 Jastrebarsko.

Obavijest o reviziji

13.9.2019
Poštovani korisnici,

u skladu s Pravilnikom o reviziji i otpisu knjižnične građe (NN 21/2002) koji je izrađen temeljem članka 7. stavka 2. Zakona o knjižnicama (NN 17/19) Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko planira provesti reviziju cjelokupnog knjižničnog fonda od 1. listopada 2019. do 31. ožujka 2020. godine.

„Plac mljac“ oduševio kupce i izlagače/prodavače

9.9.2019
Prvo rujansko subotnje jutro bilo je rezervirano za zdravu i domaću hranu. Na prostoru podno Župne crkve u Jastrebarskom svoje su proizvode izložili brojni proizvođači domaće hrane. Prekrasan ambijent dodatno uređen plodovima jeseni nikoga nije ostavio ravnodušnim. 

Upisi u Likovnu radionicu te za Tečaj šivanja i krojenja

7.9.2019
Pored obrazovnih i glazbenih tečajeva, Centar za kulturu Jastrebarsko za sve one koji žele razvijati svoj umjetnički talent i kreativnost, i ove godine otvara upise za Likovnu radionicu slikanja i crtanja te za Tečaj krojenja i šivanja.
Veliki interes naših sugrađana za navedene programe u protekloj sezoni, dobra je reklama i poziv svima na uključivanje.

Informatički tečajevi za odrasle

5.9.2019
Nova pedagoška godine u Centru za kulturu Jastrebarsko započinje velikim brojem tečajeva i raznih programa.

I ove godine nastavljamo sve one programe koji su već dugi niz godina izvrsno posjećeni. Otvaramo upise za informatičke tečajeve koje provodimo u suradnji s Visokim učilištem Algebra. Svi zainteresirani mogu upisati Tečaj za ECDL operatera, Tečaj za vođenje jednostavnog knjigovodstva ili Tečaj za samostalnog knjigovođu.

Vrijedne su ručice sagradile kućice

17.9.2019
Vratili smo se u još veselijem ruhu! Jučer je na Dječjem odjelu Knjižnice održana kreativna radionica, a kao inspiracija ovoga nam je puta poslužila ruska narodna bajka Duboko u šumi. Kako to i inače biva u bajkama, i ova bajka ima sretan završetak i šalje poruku zajedništva, ljubavi i prijateljstva – vrijednosti koje djeci treba usađivati odmalena.

Izložba slika i instalacija Duje Jurića

9.9.2019
Duje Jurić :SLIKE-INSTALACIJE

Izložba slika i instalacija Duje Jurića, koja se otvara u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko, u petak, 13.rujna 2019., dio je umjetnikova golemog ciklusa Memo-chips koji čine specifični izložbeni projekti ambijentalnog karaktera, duboko vezani uz čip estetiku, kompjutorski jezik i virtualni kozmos.

Kreativna radionica „Duboko u šumi“

9.9.2019

Dragi naši mali kreativci, nakon ljetnog odmora ponovno se vraćamo radnom ritmu uz kreativnu radionicu.

Inspiraciju za ovomjesečnu radionicu teta pričalica Lea Đido Božak pronašla je u  slikovnici Duboko u šumi. Riječ je o ruskoj bajci, a tko ili što se krije u šumi otkrit ćete u ponedjeljak 16. rujna od 18.15 sati na Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

5.9.2019
Pozivamo mlade čitatelje, učenike viših razreda osnovne škole da se uključe u NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA koji se devetu godinu zaredom provodi online. Budući da je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen glazbi, naziv kviza je RITAM ODRASTANJA.

Nove radionice u Centru za kulturu

3.9.2019
Osluškujući želje i potrebe naše djece i mladih, Centar za kulturu Jastrebarsko pokreće tri nova projekta.
Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, polaznike 4. r. i starije, organiziramo Znanstvenu, Informatičku te Filmsku radionicu.

Upisi


30.8.2019
VA Ad Hoc - audicija

Pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe i a capella pjevanja da se prijave na audiciju za nove članove mješovitog vokalnog ansambla Ad Hoc.
VA Ad Hoc već dugi niz godina kvalitetnim izvedbama obogaćuje kulturnu ponudu našeg grada, sudjeluje na natjecanjima te na međunarodnim gostovanjima i postiže zapažene rezultate.