• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prev
next

Završila još jedna Zimska igraonica

Škola klizanja i Škola hokeja

Winter Wish festival

Festival elektronske glazbe

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

OtpisaNE u Jaski
Upisi u programe Centra za kulturu Jastrebarsko
Plac mljac
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Noć muzeja

on .

23.1.2020
Noć muzeja u Jastrebarskom održat će se u petak, 31. siječnja 2020. godine od 19 do 23 sati u Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko, na adresi Vladka Mačeka 1.

Sažetak programa:

19:00-20:00 Razgled muzejskih zbirki uz stručno vodstvo
20:00-23:00 Otvorenje izložbe slika i skulptura "Jaskanski susreti"uz nastup Gradskog pjevačkog društva „Javor“
21:00-22:00 Koncert učenika Glazbene škole Jastrebarsko
22:00-23:00 Razgled muzejskih zbirki uz stručno vodstvo

Svečano otvorenje izložbe slika i skulptura „Jaskanski susreti“u 20:00 sati, koja prikazuje radove 34 autora koji su članovi ili prijatelji ogranaka Matice hrvatske u Jastrebarskom, Samoboru, Zaprešiću i Svetoj Nedelji, centralni je događaj u jaskanskoj Noći muzeja. Izložba je nastala  suradnjom Gradskog muzeja i galerije Jastrebarsko, Centra za kulturu Jastrebarsko i ogranaka Matice hrvatske iz spomenutih gradova, a pokrovitelji izložbe su gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija.

„Susret  likovnih umjetnika i štovatelja umjetnosti iz Samobora, Zaprešića i Svete Nedelje te domaćina iz Jastrebarskog u galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko dugo smo očekivali i s radošću ga organiziramo, putem zajedničke izložbe svih autora i druženja u Noći muzeja, koju smo obogatili ovom vrijednom izložbom. Umjetnici okupljeni izložbom slika i skulptura članovi su i prijatelji ogranaka Matice hrvatske u spomenutim gradovima, djeluju unutar likovnih odjela a prema crticama iz nekih, za ovu knjižicu skraćenih životopisa, vidljivo je da mnogi stvaraju i žive pune umjetničke živote i ostavljaju značajan trag u kulturno umjetničkom životu svoga kraja, domovine i šire. Prvi „Susreti“, započeti 2015. idejom i nastojanjima profesora Željka Nemeca i Dragutina Grgasa Belog (čija slika krasi naslovnicu ove knjižice) nastavili su se kroz godine, tako da naši „ Jaskanski susreti“ predstavljaju šestu zajedničku izložbu zaredom. Izložba prikazuje radove trideset četiri autora, zastupljenih s jednim ili dva rada. Raznovrsnost likovnih rukopisa, motiva i tehnika svojstvena dinamici grupne izložbe provlači se većim djelom postava dok kontrapunkt čini skupina od devet slika, kojom su autori iz Svete Nedelje izveli svojevrsne varijacije na temu, istražujući apstraktni ekspresionizam. Jaskanski likovni susret, izložba i druženje umjetnika i galerijske publike zasigurno nije posljednji, treba ustrajati i okupljati oko stola umjetnosti, na kojem se nađu i daruju bogata iskustva, razgovor uz čašu prijateljstva i našeg finog jaskanskog vina, do kasno u muzejsku noć.“

Svetu Nedelju predstavit će Jasminka Banušić, Nikolina Gorišek, Biserka Jajić Habdelić, Dragica Perić, Natalija Špehar, Maja Tasevski Filipović, Goran Nježić, Renata Rožek , Martina Pohanić Jambreuš i Marina Kapuđija.

Samobor slikama  predstavljaju Tanja Antolin, Grozdana Korpar, Maja Šmit, Maja Cipek, Nevenka Miklenić, Đurđica Debogović, Branka Klemar Prša, Snježana Zakanj Radovanić, Zdenka Resar, Milan Kuhar Pila, Ivo Jambrešić, Milan Stunja, Željko Nemec  a skulpture izlažu Vlado Gvozdanović i  Franjo Jurčin.

Umjetnici iz Zaprešića; Dragutin Grgas Beli, Drago Jančić, Čedo Ivan Ostreš i Luka Čačić te kipar Franjo Haramina.

Domaćini u Jastrebarskom su Josip Falica, voditelj likovnog odjela jaskanske Matice, te Dragutin Ciban i Nikola Novosel. Gost iz Karlovca je kipar Zdenko Grgeljac.

Izložba će trajati do 28.veljače 2020.

 

Bajkaonica

on .

22.1.2020
Pozivamo sve ljubitelje priča da nam se pridruže na sljedećoj Bajkaonici koja će se održati u ponedjeljak 27. siječnja u 18.30 sati na Dječjem odjelu knjižnice.

Aktivnost je namijenjena uzrastu od 5 do 8 godina, a cilj joj je kroz razigranu atmosferu i pripovijedanje stvoriti i njegovati ljubav prema bajkama i pričanju.

Vidimo se!

Kreativna radionica u znaku obitelji

on .

16.1.2020
Kreativni duh i veselje ponovno su ovladali Dječjim odjelom jaskanske knjižnice. Voditeljica Lea Đido Božak okupljenim je mališanima pročitala zabavnu i poučnu priču „Jan u potrazi za novom obitelji“. Priča govori o ježiću, koji unatoč tome što ima sve što mu treba, svakodnevno pronalazi nove razloge za požaliti se na svoju obitelj.

Plac Mljac

on .

13.1.2020.
Prvi ovogodišnji Plac Mljac opet je privukao veliki broj izlagača/prodavača te posjetitelja - kupaca.
Nastavljena je tradicija održavanja sajma darova zemlje, vrta i polja i u 2020. godini te će se svake prve subote u mjesecu na platou podno Župne crkve Sv. Nikole u Jastrebarskom i dalje moći nabaviti domaći i kvalitetni proizvodi.

Završila još jedna Zimska igraonica

on .

9.1.2020.
U sklopu ovogodišnje Zimske igraonice u organizaciji Društva naša djeca Jastrebarsko održane su Škola klizanja i Škola hokeja. Škola klizanja okupila je tristotinjak mališana predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s područja grada Jastrebarskog i općine Klinča Sela. Djecu su trenirali magistri kineziologije i studenti kineziološkog fakulteta. 

Prosti faktori

on .

7.1.2020
U subotu 11.siječnja 2020. od 20 sati u Dom kulture (Kinodvorana) stiže kontroverzna stand up predstava Prosti Faktori.

Teme su sex, muško ženski odnosi, crkva – nema tabua!

Božićna bajkaonica

on .

27.12.2019
Ova je bajkaonica bila u potpunosti u duhu Božića i zimskih radosti! Teta Pričalica Nikolina i mali bajkoljupci dan uoči Badnjaka okupili su se na Dječjem odjelu knjižnice i uživali u božićnim dogodovštinama malenog Zekoslava koji je svojoj braći i sestrama na pomalo nestašan način dokazao da nije premalen da bi sudjelovao u božićnim igrama i veselju.

OtpisaNE dolaze i u Jasku

on .

17.1.2020
25. siječnja 2020. u goste nam dolazi izvrsna glumačka ekipa u sastavu: Slavko Sobin, Ecija Ojdanić, Ksenija Marinković i Erna Rudnički  s izvrsnom predstavom OTPISANE!

Ovo je priča o Hassanu, sirijskom migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je stjecajem neočekivanih okolnosti “uletio” u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njene poduzetne i pune razumijevanja za bližnje, kćerke Hrvojke te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milojke.

Samostalni knjigovođa ili knjigovođa

on .

15.1.2020
Novi ciklus programa obrazovanja za Samostalnog knjigovođu ili Knjigovođu počinje 3.2.2020.

Za sve informacije i upis obratite nam se na 01/6272 - 962

Očekujemo Vas u Centru za kulturu Jastrebarsko!!!!!

 

Nova kreativna u novoj godini

on .

9.1.2020.
U novu godinu krećemo u novom terminu. Prva novogodišnja kreativna radionica održat će se u srijedu 15. siječnja u 18.30 sati.

Budući da se 1. siječnja obilježava i Dan obitelji, tema ovo mjesečne radionice je "Jan u potrazi za novom obitelji".

Plac Mljac

on .

8.1.2020
Prvi ovogodišnji sajam darova zemlje, vrta i polja, Plac Mljac održat će se 11. siječnja 2020. g. na starom mjestu, podno Župne crkve Sv. Nikole u Jastrebarskom s početkom u 9:00.

Božićni koncert KUD-a Umirovljenika Jastrebarsko

on .

23.12.2019
Dvorana Centra za kulturu Jastrebarsko u subotu je odzvanjala zvucima božićnih pjesama u izvedbama KUD-a Umirovljenika Jastrebarsko koji umjetnički vodi Manuela Budišćak te njihovih gostiju Glazbeno-folklorne sekcije Udruge umirovljenika Jastrebarsko pod vodstvom Milana Frdelje.

Dječji doček Nove godine

on .

23.12.2019
I ove godine, za naše najmlađe, u sklopu Adventa u Jaski organiziramo Dječji doček Nove godine.
Zabavni program uz odbrojavanje točno u podne, odvijati će se u Žitnici, 31. 12. 2019. od 11.00 do 12. 30.
Pozivamo sve mališane da se pridruže veselom društvu i uz pjesmu i ples dočekaju 2020. godinu.