• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
prev
next

Mjesec hrvatske knjige

Besplatno vratite knjige. - Saznajte više

Vrtićki engleski

Engleski za djecu predškolske dobi. - Saznajte više.

Dječji zbor

Prijavite se za zbor. - Saznajte više.

Upisi 2014./2015.

Upisi u obrazovne tečajeve. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Ljeto u Jaski

Održano "Ljeto u Jaski". - Saznajte više.

Posjet PŠ Desinec i PŠ Čeglje Gradskoj knjižnici

Osnovnoškolci u posjetu. - Saznajte više

Posjet učenika četvrtih razreda OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića

Osnovnoškolci u posjetu Gradskoj knjižnici. - Saznajte više.

Posjet OŠ Klinča Selo Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Posjet PŠ Sv. Jana Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Mjesec hrvatske knjige
Atelje centar
Održano Ljeto u Jaski
Donacija knjiga
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Violinist Martin Draušnik i gitarist Krešimir Bedek gostovali u Centru za kulturu Jastrebarsko

U Centru za kulturu u Jastrebarskom koncert su održali violinist Martin Draušnik i gitarist Krešimir Bedek.

Ovjenčani brojnim domaćim i inozemnim nagradama, glazbenici su virtuozno odsvirali predviđeni program, a brojna mlada publika nagradila ih je pljeskom. Na repertoaru su bili Paganinijeva Sonata concertata, Miletićeva Sonatina i de Sarasateova Fantazija na teme iz Bizetove opere Carmen.

 

Nakon kvarteta Papandopulo koji je u Centru za kulturu gostovao u svibnju, bio je ovo drugi ovogodišnji koncert iz ciklusa Glazbeni prsten Zagrebačke županije. Treći i posljednji održat će se na Dan grada, 13. studenoga, kada će koncertirati kvartet  Porin.

Mjesec hrvatske knjige

15.10. –15.11. – „Knjige se vraćaju kući“ – vraćanje knjiga bez naplate zakasnine

svakodnevno 10 – 13 sati - „Prvi put u knjižnici“ – organizirani posjeti vrtićke djece i učenika osnovnih škola

izložba prigodnih radova iz dječjeg vrtića „Radost“

izložba „Iz fonda zavičajne zbirke knjižnice“ 

izložba „Noviteti u knjižnici i najčitanije knjige u 2014."

 likovna radionica „Crtam knjigu i knjižnicu“ – vrtićke grupe oslikavaju knjižnicu

Izbor najčitatelja za 2014.godinu

5.11. srijeda - 12 h „Otvaramo školske knjižnice u svim područnim osnovnim školama“ - donacija dječjih knjiga Područnoj osnovnoj školi Plešivica

5 .11. srijeda – 19 h – Gradska knjižnica Jastrebarsko

Klub prijatelja dobrog putovanja predstavlja putovanje br. 5 „ Putovanja su moja furka „ – Nikola Balaško

7.11. petak – 18 h – Dječji odjel Gradske knjižnice Jastrebarsko

„ Djeci s ljubavlju „ – Ivan Rak – dječji pisac

10. 11. ponedjeljak – 19 h - Gradska knjižnica Jastrebarsko

Zdenko Vuković Cena – Jaskanski kroničar i pisac

12. – 17.11. – izlaganje novijih djela jaskanskih autora i djela o jaskanskom kraju na velesajamskoj priredbi „Interliber“

15. 11. subota – 19 h – Caffe bar „ TV Bar „

„ Večer ljubavne poezije „ – Daniela Bobinski, Marina Bastašić, Danica Divjak

Vrtićki engleski

Do kraja idućeg tjedna, 10. listopada, u Centru za kulturu u Jastrebarskom primaju se prijave roditelja djece predškolskog uzrasta za učenje engleskog jezika. Tečaj će voditi Tijana Gucić, odgajateljica u Dječjem vrtiću „Radost“ u Jastrebarskom.

Nastava će se održavati dva puta tjedno, jedan školski sat, s početkom u 17 sati. Dani tečaja utvrdit će se na prvom roditeljskom sastanku. Cijena poduke iznosi 150 kuna mjesečno.

Početak rada dječjeg zbora

U Centru za kulturu u Jastrebarskom okupilo se sinoć tridesetak mališana s roditeljima, na prvoj probi dječjeg zbora „Čarobni zvuci“.

Zbor će vježbati dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, od 18.30 do 19.30 sati, pod vodstvom Marine Pletikosa, profesorice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Manuele Budinšćak, magistre glazbene pedagogije iz Domagovića.  Školarina iznosi 150 kuna mjesečno.

Edukacija rada na tabletu

Cilj je ovog tečaja pružiti polazniku dovoljna znanja i vještine kojima će samostalno moći koristiti tablet baziran na androidu. Na ovom tečaju naučiti ćete kako pravilno preuzeti i instalirati aplikaciju koja vam je potrebna, te kako se snaći i najbolje iskoristiti svoj pametni mobitel ili tablet.

Dječji zbor

Centar za kulturu Jastrebarsko pokreće dječji zbor za djecu od 3 do 15 godina života. 
Zbor, pod nazivom „ČAROBNI ZVUCI“ , vodit će iskusne voditeljice: magistra klavira MARINA PLETIKOSA, zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i voditeljica zbora „Čarobni zvuci“ u Zagrebu te magistra glazbene pedagogije MANUELA BUDIŠĆAK, voditeljica zbora „Ad Hoc“ u Domagoviću.
Probe će se u Centru za kulturu održavati ponedjeljkom i četvrtkom po 60 minuta, a prva je zakazana za 2. listopada od 18.30 sati.

Mala likovna škola

CENTAR ZA KULTURU  pokreće malu likovnu školu koju će voditi Helena Schultheis Edgeler,  profesorica likovne kulture i docentica  na Sveučilištu u Zagrebu. Djeluje u području, slikarstva, umjetničkog videa i fotografije s brojnim internacionalnim i domaćim izlaganjima.

Prijave se primaju za dvije radionice:

-   Osnove crtanja i
-   Radionica crtanja i slikanja 

Osnove crtanja(odrasli, iznad 15 godina)

Likovna radionica namijenjena je polaznicima koji u potpunosti žele savladati osnove crtačkih vještina kroz upoznavanje s crtačkim tehnikama, osnovama kompozicije, perspektive i proporcija.  Visokom  razinom edukacije radionica mlađim polaznicima pruža pripremu za upise u strukovne škole, akademije i fakultete te omogućava razvoj likovnog mišljenja, kreativnih izražajnih osobnosti.
Tečaj se održava grupno, jednom tjedno u trajanju od 120 min.


Radionica crtanja i slikanja
Osjećaj zadovoljstva u stvaranju glavna je namjera ove radionice namijenjene svim dobnim skupinama. Kroz različite crtačke i slikarske tehnike  te individualni pristup svakom polazniku u skladu s afinitetima i uzrastom, otkrivat ćemo svijet linija, boja i oblika. Program obuhvaća crtanje i slikanje mrtve prirode, ljudske figure  te stvaranje iz mašte, prema predlošku ili živom modelu.
Tečaj se održava grupno,  jednom tjedno u trajanju od 120 min.

Prijave na broj: 6281 126 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Mačak u čizmama

Subota 11.10. s početkom u 11:00 Kino Jaska
 
Slavnu basnu Charlesa Perraulta o modno osvještenom mačku koji pomoću lukavosti osigura svom gospodaru, mlinarevom sinu, ruku kraljeve kćeri, ne treba posebno predstavljati ni djeci ni roditeljima. Naša predstava neće izmišljati toplu vodu i zbunjivati male i velike gledatelje nekim suvremenim izmišljotinama i eksperimentima. Dali smo si u zadatak naizgled jednostavan a, u biti, vrlo izazovan zadatak: napraviti klasičnu predstavu za djecu sa uzbudljivim zapletom, maštovitom scenografijom i kostimima, razigranim glumcima, poletnom glazbom te puno, puno, PUNO smijeha.

Atelje centar

Likovna škola u Centru za kulturu počinje sutra u 11.30 sati. Vodit će je Helena Schultheis Edgeler, profesorica likovne kulture na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, koja se vrlo uspješno već niz godina, osim slikarstvom, bavi i eksperimentalnim filmom.

Dvadesetak prijavljenih polaznika svake će subote po dva sata učiti u likovnom izražavanju ono što svakoga od njih ponajviše zanima. Ukupno će do sredine lipnja iduće godine dobiti 70 sati poduke, uz mjesečnu naknadu od 150 kuna po polazniku.

Dob polaznika kreće se od 12 do 72 godine no svima im je zajedničko što crtanje žele učiti radi vlastitog zadovoljstva.

 

Održan Tjedan cjeloživotnog učenja

U sklopu ovogodišnjeg  Tjedna cjeloživotnog učenja, u Centru za kulturu u Jastrebarskom održano je 2. listopada predavanje na temu „Pisanje životopisa i  zamolba“.

 Predavač Tomislav Pavić podučio je polaznike kako pravilno napisati životopis i molbu za posao te kako na informativnom razgovoru s poslodavcem najbolje predstaviti svoj potencijal za neko radno mjesto.

Centar za kulturu u ovom projektu sudjeluje treću godinu zaredom.

Nova ulazna vrata

Centar za kulturu Jastrebarsko nastavlja s uređivanjem objekata koje  mu je Grad povjerio na upravljanje.

Ovih su dana na Domu kulture, među građanima poznatijem kao Kino, ugrađena  dvoja nova ulazna vrata. Stara su bila dotrajala i pod djelovanjem atmosferilija izvitoperena te  nisu omogućavala adekvatnu zvučnu i toplinsku izolaciju.Nova vrata prolazniku izgledaju kao i stara:  drvena su,  dvokrilna, lamelirana  i izolirana, a i boja je ostala ista. No, korisnici dvorane i te kako će osjetiti razliku. Posao je odradila firma Stolarija Koluder, vlasnika Maria Koludera iz Jastrebarskog. Vrijednost radova iznosi 17.000 kuna, odnosno s PDV-om 21.250 kuna, a sredstva su osigurana u Gradskom proračunu.

Tjedan cjeloživotnog učenja 2014

Centra za kulturu sudjeluje na ovogodišnjem Tjednu cjeloživotnog učenja na temu "Pisanje životopisa i zamolba - prvi korak prema poslu"
Naučite napisati kvalitetan životopis i zamolbu kako bi Vas poslodavac pozvao na razgovor za posao. Možete ponijeti svoj životopis!

O samom događaju više na linku: http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/dogadjanja.aspx

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Upisi 2014./2015.

Centar za kulturu Jastrebarsko prima prijave za obrazovne tečajeve u školskoj godini 2014./2015.:
- strani jezici – engleski, njemački, talijanski, španjolski
- informatika – ECDL operater, samostalni knjigovođa
 
Prijave se primaju na broj 01/6281 - 126