• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
prev
next

Izložba Vlade Tuđe u povodu Dana grada

Izložba u muzeju. - Saznajte više.

Posjet "Brodića" i "Zvončića" Gradskoj knjižnici

Klinci iz vrtića. - Saznajte više.

Posjet učenika drugih razreda OŠ "Ljubo Babić"

Učenici u posjetu Gradskoj knjižnici. - Saznajte više.

Otvaramo školske knjižnice u svim Područnim osnovnim školama

Donacija knjiga. Saznajte više.

Nastup zbora "Ad hoc"

Održan koncert u Centru za kulturu Jastrebarsko. - Saznajte više.

Mjesec hrvatske knjige

Besplatno vratite knjige. - Saznajte više

Upisi 2014./2015.

Upisi u obrazovne tečajeve. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

27.11.2014 od 20:00
Donacija knjiga
Atelje centar
Donacija knjiga
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Luka Vidović u Jastrebarskom

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih stand up nastupa diljem Hrvatske i vođen geslom „Samo nas magija spasiti može”, poznati hrvatski iluzionist Luka Vidović osmislio je akcijski plan koji će našu zemljicu „izvući“ iz depresije, besperspektivnosti i nelikvidnosti, a predstavit će ga u predstavi „PLAN 22“.
Riječ je o još jednom autorskom projektu, comedy magic showu, kojim je Luka Vidović uspješno povezao stand up i odlične iluzionističke trikove.
Točka 7. akcijskog plana koji će Hrvatsku izvući iz depresije, besperspektivnosti i nelikvidnosti, glasi: Omogućiti svakom građaninu RH da barem godinu dana bude zastupnik u Saboru te tako zaposli rodbinu i prijatelje. 
 
Ostale točke „Plana 22“ jaskanska publika moći će saznati  narednog četvrtka, 27.studenoga, u Domu kulture od 20 sati. Ulaznice po cijeni od 30 kuna za sat vremena smijeha, iluzije i dobre zabave moći će se nabaviti na ulazu u kino-dvoranu sat prije početka predstave.

Gradska knjižnica Jastrebarsko na Interliberu

Gradska knjižnica Jastrebarsko već tradicionalno  predstavlja  lokalno i zavičajno izdavaštvo s područja naše općine na 37. Međunarodnom sajmu knjiga i učila INTERLIBER  od 11. do 16. studenoga  2014. godine u paviljonu 6 na štandu Zagrebačke županije.

Otvorena izložba Vlade Tuđe

Povodom Dana grada u Gradskom muzeju Jastrebarsko otvorena je izložba slika i skulptura Vlade Tuđe. Otvorenju je prisustvovao veliki broj naših građana koji su oduševljeni slikama i skulpturama.

Koncert Kvarteta Porin

Jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, Kvartet Porin ovog će četvrtka, 13. studenoga, gostovati u Jastrebarskom.

U Centru za kulturu nastupit će u sastavu: Ivan Novinc, violina, Tamara Petir, violina, Lucija Brnadić, viola i Neva Begović, violončelo, a pridružit će im se klarinetist Mihael Paar. Izvodit će djela Mozarta, Webera i Jarnovića.

Koncert u četvrtak počinje u 19.30 sati,  priređuju ga Koncertna direkcija  Zagreb i Centar za kulturu Jastrebarsko prigodom Dana grada, a ulaz je besplatan .

Dječji pisac Ivan Rak

Dječji pisac Ivan Rak  oduševio je mnogobrojnu dječju publiku na dječjem odjelu Gradske knjižnice Jastrebarsko. Motiv ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je LJUBAV, te je prigodno Ivan Rak izveo polusatni program nazvan  „Djeci s ljubavlju". 

Večer ljubavne poezije

Ljubitelji pjesničke riječi i kantautorske pjesme u subotu su ispunili kafić TV BAR do posljednjeg mjesta.
Povodom Mjeseca hrvatske knjige čiji je moto LJUBAV  Gradska knjižnica Jastrebarsko organizirala je u subotu navečer  „ Večer ljubavne poezije „ u kafiću TV BAR koji se pokazao  izuzetno zahvalnim  prostorom za javne nastupe ovakvog profila. Autorske pjesme, kao i pjesme drugih autora izvodile su Daniela Bobinski, Marina Bastašić i Petra Grgas. U atraktivnom glazbenom dijelu nastupile su sestre Bastašić, Ivana i Irena. Slijedeći nastup je dogovoren u vrijeme Božićnih blagdana.

Kvartet Porin održao koncert

Kvartet Porin sinoć je u dvorani Centra za kulturu  povodom Dana grada Jastrebarskog održao koncert u sklopu Glazbenog prstena Zagrebačke županije. Ivan Novinc i Tamara Petir na violinama, Lucija Brnadić na violi i Neva Begović na violončelu osnovali su kvartet Porin prije 16  godina i u tom su se vremenu profilirali kao jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, postigavši brojne uspjehe ne samo diljem Hrvatske, već i u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, BiH te Argentini i Kanadi.

Izložba Vlade Tuđe u povodu Dana grada

Otvorenje izložbe poznatog zagrebačkog slikara Vlade Tuđe kojeg nazivaju i hrvatskim Picassom je u petak 14. studenog u 19 sati u Gradskom muzeju

Vlado Tuđa kojeg mnogi nazivaju hrvatskim Picassom po prvi puta će se predstaviti Jaskancima samostalnom izložbom slika i skulptura., i to u povodu Dna grada. Otvorenje izložbe pod nazivom "Korijeni 2" zakazano je za petak 14. studenog u 19 sati u prostoru Gradskog muzeja u Jastrebarskom. O umjetničkom stvaralaštvu Vlade Tuđe govorit će poznati likovni kritičar prof. Stanko Špoljarić. Vlado Tuđa posebno je vezan za Jasku koja je dio povijesti njegove obitelji. Naime, njegov djed Ladislav bio je upravitelj vinograda grofa Erdödya početkom prošlog stoljeća, a njegov otac je rođen u Jastrebarskom. Vlado Tuđa izlagao je širom svijeta, a svojim osebujnim radovima osvojio je i veoma zahtjevnu publiku New Yorka. U svom slikarskom opusu ima preko 2000 slika i preko stotinjak skulptura, od čega će samo jedan mali dio izložiti u galeriji jaskanskog muzeja. Izložba će biti otvorena za posjetioce do 9. prosinca 2014.

tekst i slika s www.jaska.com.hr

Ad hoc oduševio Jaskance

Mlada glazbena pedagoginja Manuela Budišćak i njezinih petnaestak pjevača, napravili su sjajan mješoviti pjevački zbor "Ad hoc",  koji se sinoć predstavio Jaskancima svojim prvim cjelovečernjim koncertom. Slušajući ih na dosadašnjim nastupima prilikom raznih manifestacija u našem gradu moglo se i ranije zaključiti da se radi o zboru koji puno obećava. Nakon sinoćnjeg koncerta u Centru za kulturu može se sa sigurnošću tvrditi da se radi o pjevačkom zboru koji se može ravnopravno mjeriti i s profesionalcima, iako djeluju tek godinu dana. Njihove izvedbe poznatih evergreena poput New York Nev York, Moon river ili Everybody love somebody naprosto su zadivljujuće.