• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
prev
next

Mjuzikl "Ledeno kraljevstvo"

Održan koncert. - Saznajte više.

Sajam mogućnosti u Klinča Selima

Održan Sajam mogućnosti. - Saznajte više.

EE otpad

Završena akcija skupljanja EE otpada. - Saznajte više.

Noć knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko

Pogledajte kako je prošla Noć knjige. - Saznajte više.

Likovna škola u Centru za kulturu

Rad likovne škole. - Saznajte više.

Montessori odgojna skupina Elmeri

Posjet Elmera knjižnici. - Saznajte više.

Raspored dječjih predstava u 2015. godini

Pogledajte raspored predstava za djecu. - Saznajte više.

Montiran sigurnosni sustav u muzeju

Sigurnosni sustav u muzeju. - Saznajte više.

Obnovljen parket u obje dvorane

Obnovljen parket. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Završena akcija skupljanja EE otpada
Održan mjuzikl "Ledeno kraljevstvo"
Sajam mogućnosti
Kako se pravilno hraniti?
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Donacija knjiga Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica Jastrebarsko postala je bogatija za 31 tisuću knjiga koje joj je donirala tvrtka “Mehanika-Elektronika” d.o.o. iz Zdenčine.
U knjigama zatrpanom paviljonu Gradskog muzeja Jastrebarsko danas je održana svečana primopredaja više od 30 tisuća knjiga koje je direktor tvrtke “Mehanika-Elektronika” Josip Špikić darovao jaskanskoj knjižnici. Špikić se kako kaže odlučio na ovu donaciju kako bi pomogao gradskoj knjižnici u bogaćenju knjižnog fonda.

Putovanje Berlingom

Jučer je u Gradskoj knjižnici održano 8. Putovanje Kluba prijatelja dobrog putovanja. Nadahnuto putopisno predavanje „Kamperom Berlingo 4.500 km kroz Makedoniju i Grčku“ 

Čarobni zvuci

Dječji zbor „Čarobni zvuci“ predstavio se u nedjelju, 31.svibnja, jaskanskoj publici mjuziklom „Ledeno kraljevstvo“.

Zbor nekoliko godina djeluje u zagrebačkim Gajnicama pod vodstvom Marine Pletikosa, magistre klavira na Muzičko akademiji, a u Jastrebarskom je osnovan prošle jeseni u Centru za kulturu i vodi ga Manuela Budišćak, magistra glazbene pedagogije. 

Sakupljanje EE otpada

S obzirom da je EE otpad klasificiran kao opasni otpad, iz kućanstava i gospodarstva se mora sakupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada.

Centar za kulturu Jastrebarsko organizira skupljanje EE otpada koji će se u dogovoru s koncesionarom odvesti i pravilno reciklirati.

Vaše stare uređaje možete donijeti u dvorište CZK Jastrebarsko gdje će ih po završetku akcije preuzeti ovlašten sakupljač

Akcija skupljanja otpada traje od 15.5. – 31.5.

Djevojčica s šibicama

Još jednu predstavu prije ljetne stanke imat će priliku vidjeti najmlađi stanovnici Jastrebarskog ove subote, 9. svibnja.

 Na pozornicu Doma kulture dolaze glumci Lutkarske scene „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Zagreba: Helena Kalinić, Ksenija Gregurić i Danijel Ljuboja. Ispričat će dirljivu priču Hansa Christiana Andersena „Djevojčica sa šibicama“,  o djevojčici koja se šibicama suprotstavila zimi.

Lutkarska scena IBM predstavu je priredila na svoj poznati način: dinamično, s bogatim lutkama i nezaboravno ne samo za djecu nego i za roditelje.

Predstava ove subote počinje u 11 sati, a cijena ulaznice je 10 kuna.

Ljetna informatička igraonica

Centar za kulturu Jastrebarsko provest će ovogodišnju ljetnu informatičku igraonicu od 6. do 10. srpnja.

Igraonica je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu djece, a održavat će se u informatičkom kabinetu Centra od 10 do 14 sati.

Polaznici igraonice uz igru na računalima okušat će se i u natjecanju. Najuspješnijeg natjecatelja Centar će nagraditi prigodnim poklonom.

Prijave za ljetnu  igraonicu primaju se na brojeve Centra 6281-126 i 6272-962.

Zbrinjavanje EE otpada

Centar za kulturu Jastrebarsko jednom godišnje provodi prikupljanje EE otpada u dvorišti Centra. Građani mogu bez naknade odložiti otpad iz kućanstava i gospodarstva koji se kao opasni otpad mora skupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada.

Mjuzikl "Ledeno kraljevstvo"

Dječji zbor „Čarobni zvuci“  ove će nedjelje u Jastrebarskom održati cjelovečernji program u kojem će izvesti mjuzikl „Ledeno kraljevstvo“.

Zbor djeluje u Zagrebu pod vodstvom Marine Pletikosa, magistre klavira na Muzičoj  akademiji, a jaskanski ogranak  pri Centru za kulturu vodi Manuela Budišćak,  magistra glazbene pedagogije.

Cijeli zbor,  pedesetak zagrebačkih i dvadesetak jaskanskih mališana, u nedjelju će u živopisnim kostimima glumiti, pjevati i plesati  na pozornici Doma kulture. Program počinje u 18 sati, a ulaznice se prodaju po cijeni od 20 kuna.

Sajam mogućnosti u Klinča Selima

Već tradicionalni „Sajam mogućnosti“  ove je godine održan u Društvenom domu Klinča Sela 15. svibnja od 9 do 12 sati,  a u organizaciji Policijske postaje Jastrebarsko u suradnji s PU zagrebačkom, Općinom Kinča Sela i Osnovnom školom Klinča Sela. 

Kako se pravilno hraniti?

Velika dvorana gradske knjižnice u Jastrebarskom bila je ispunjena do posljednjeg mjesta  na predavanju o pravilnoj prehrani koje je protekli tjedan održala dr. sc. Ivana Rumora Samarin u sklopu programa "Jastrebove škole trčanja", a u organizaciji A.K. Jastreb 99 i Centra za kulturu. 

Noć knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko

Jučer je u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko povodom Svjetskog dana knjige održana Noć knjige. Tradicionalna „Noć knjige“ održana je jučer u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko. Ova manifestacija održava se povodom Svjetskog dana knjige u svim knjižnicama u Hrvatskoj.