• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
prev
next

Snježna kraljica

Predstava za djecu. - Saznajte više.

Likovna škola u Centru za kulturu

Rad likovne škole. - Saznajte više.

Montessori odgojna skupina Elmeri

Posjet Elmera knjižnici. - Saznajte više.

Raspored dječjih predstava u 2015. godini

Pogledajte raspored predstava za djecu. - Saznajte više.

Montiran sigurnosni sustav u muzeju

Sigurnosni sustav u muzeju. - Saznajte više.

Obnovljen parket u obje dvorane

Obnovljen parket. - Saznajte više.

Informatika za umirovljenike

Završio tečaj za umirovljenike. - Saznajte više.

Posjet "Brodića" i "Zvončića" Gradskoj knjižnici

Klinci iz vrtića. - Saznajte više.

Posjet učenika drugih razreda OŠ "Ljubo Babić"

Učenici u posjetu Gradskoj knjižnici. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Likovna škola
Održana noć muzeja
Donacija knjiga
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Snježna kraljica

Još jednu bajku Hansa Christiana Andersena imat će priliku vidjeti najmlađi stanovnici Jastrebarskog ove subote, 21. ožujka.  Na pozornici Doma kulture gostovat će glumački anasambl Dječjeg kazališta „Ivana Brlić-Mažuranić“ s predstavom „Snježna kraljica“.

Ovu slojevitu bajku o dvoje djece, Kayu i Gerdi, odigrat će Anamarija Vlajnić, Bruno Brinzej, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević Stanislav Hudi.

Ovako veliki ansambl u jednoj dječjoj predstavi, slikoviti kostimi i lutke, uz već provjereno kvalitetne predstave za djecu, jamče još jedan poseban doživljaj našim najmlađim sugrađanima.

„Snježnu kraljicu“ moći će se pogledati ove subote od 11 sati u Domu kulture. 

Predavanje o Učenju dr.Grigoria Grabvoia

Svatko od nas kreator je vlastite realnosti!
Kako koristiti svoje potencijale i iscjeljujuće snage, saznajte na novom predavanju o Učenju dr.Grigoria Grabvoia, znanstvenika koji je spojio znanost i duhovnost!
13.03.2015.( petak) u 18 sati!
Centar za kulturu Jastrebarsko
 
Dobrodošli!
Centar dr.Grigori Grabovoi Zagreb

Završen tečaj informatike za umirovljenike

Dvanaestoro naših sugrađana treće životne dobi danas je u Centru za kulturu primilo diplome za uspješno završen tečaj informatike.  Od sredine prosinca prošle godine dva puta tjedno po tri sata svladavali su osnove informatičke pismenosti kako bi se znali služiti računalom u svakodnevnom životu. 

Ježeva kućica - predstava za djecu

Centar za kulturu u Jastrebarskom ciklus ovogodišnjih predstava za djecu započinje jednom od najomiljenijih. Iduće subote, 24. siječnja, na pozornici Doma kulture gostovat će kazalište „Smješko“ iz Zagreba koje će izvesti „Ježevu kućicu“.

Likovna škola u Centru za kulturu

U Centru za kulturu u Jastrebarskom posljednjih pet mjeseci djeluje likovna škola koju vodi profesorica likovne kulture, Helena Schultheis Edgeler, docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Dvadesetak polaznika različitog uzrasta, od osnovnoškolskog do umirovljenika, upoznalo se dosad sa sedam crtačkih i slikarskih tehnika. Pored praktičnog, iskustvenog dijela, stekli su osnovna znanja o perspektivi i načinu točnog prenošenja stvarnosti na papir ili slikarsko platno. 

Kraljevo novo ruho - predstava za djecu

Dobra suradnja jaskankog Centra za kulturu i Dječjeg kazališta „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda nastavlja se novim gostovanjem u našem gradu. 

Noć muzeja 2015

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održana je jubilarna, deseta Noć muzeja pod nazivom”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, 30. siječnja 2015. godine.     

 Peti puta zaredom u Noć muzeja uključio se i Gradski muzej i galerija Jastrebarsko, pod okriljem Centra za kulturu Jastrebarsko, organizatora manifestacije.

Sadržaj programa koji je osmišljen kako bi u muzej privukao sve generacijske skupine, s posebnim naglaskom na djecu i mlade, uspješno se održao te su brojni posjetitelji iz Jaske i drugih gradova Hrvatske ponijeli vrijedne utiske i uspomene s ove sniježne siječanske večeri. Program je osmislila voditeljica Gradskog muzeja, Jelena Škrabe.

Klub prijatelja dobrog putovanja - Peru

Velika dvorana Gradske knjižnice bila je premala da primi sve zainteresirane na 7. predavanju Kluba prijatelja dobrog putovanja  koje je održao Igor Pasecky. Tema ovog izuzetno zanimljivog  predavanja popraćenog obiljem fotografija i filmova bio je Peru. 

Održana informatička igraonica

Dvanaestorica učenika  osnovne škole dio školskih zimskih praznika proveli su u informatičkoj učionici Centra za kulturu Jastrebarsko.