• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
prev
next

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Ljeto u Jaski

Održan prvi dio Ljeta u Jaski. - Saznajte više.

Posjet PŠ Desinec i PŠ Čeglje Gradskoj knjižnici

Osnovnoškolci u posjetu. - Saznajte više

Donacija Grada knjižnici

Grad Jastrebarsko donirao knjige. - Saznajte više

Posjet učenika četvrtih razreda OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića

Osnovnoškolci u posjetu Gradskoj knjižnici. - Saznajte više.

Posjet OŠ Klinča Selo Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Posjet PŠ Sv. Jana Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Posjet PŠ Cvetković Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Uređen interijer Centra

Galerija slika. - Saznajte više

Nova rasvjeta u knjižnici

Knjižnica dobila novu rasvjetu. - Saznajte više.

Održano Ljeto u Jaski
Održana Noć knjige
Održana informatička igraonica
Donacija knjiga
Posjet PŠ Sveta Jana Gradskoj knjižnici i čitaonici
Posjet PŠ Cvetković Gradskoj knjižnici i čitaonici
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Ljeto u Jaski

Turističko-sportsko zabavna manifestacija „Ljeto u Jaski“ jučer je u perivoj dvorca Erdödy privukla brojne građane kojima je cilj bio nedjeljno poslijepodne provesti u ugodnom okruženju i ispunjeno raznovrsnim sadržajima. Od prijepodnevnih sati, mlađu su posjetitelji provjeravali spretnost na penjalicama, u gađanju praćkom, lukom i strijelom te zračnom puškom, kao i u vožnji kajacima po jezeru, ali i jahanju konja. Uživalo se i na zračnim toboganima i trampolinima, a ponuda zabave ovog je puta dopunjena vožnjom kvadovima.

Natječaj za radno mjesto

Centar za kulturu otvorio natječaj za novo radno mjesto nastavnika engleskog jezika
** prednost znanje dva ili više jezika

Ljetna informatička igraonica

Tijekom svakog školskog raspusta, već petu godinu, u Centru za kulturu u  Jastrebarskom organizira se informatička igraonica za učenike. Ovogodišnja ljetna igraonica održavat će se od 30. lipnja do 4.srpnja, svakodnevno od 10 do 14 sati, a vodit će je Tomislav Pavić, voditelj informatičke edukacije u Centru za kulturu. Polaznici će imati  prilike okušati se u multiplayer igricama i surfanju internetom. Prijave se primaju u Centru za kulturu, na broj telefona 6281 126. Broj mjesta ograničen je.

Festival "Život i smijeh"

Članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko u subotu su na Strossu promovirali nadolazeći Festival „Život i smijeh“. U dobrom raspoloženju okupljenih, prodavale su se karte za predstave, a oni koji nisu ovom prilikom stigli, karte mogu i nadalje kupiti u caffe baru “Kino“. A, da su naši sugrađani dobro prihvatili cijelu ovu kazališnu inicijativu, svjedoči i podatak, o uspješnosti netom okončanog fotonatječaja. Žiri će naime morati birati između 181 rada, koje je na natječaj prijavio 31 autor.

Intenzivni tečaj njemačkog jezika

Centar za kulturu u Jastrebarskom organizira intenzivnu nastavu njemačkog jezika. Tečaj je namijenjen svima koji u kratkom vremenu moraju ili žele svladati osnove  jezika i osvježiti ili unaprijediti postojeće znanje te se pripremiti se za nadolazeće poslove i situacije iz poslovnog ili privatnog života gdje im je poznavanje stranog jezika neophodno.

Predviđeno je u mjesec dana održati 50 sati nastave, ritmom tri puta po četiri sata tjedno. Zbog manjih grupa, intenziteta nastave, individualiziranog pristupa i učinkovitih metoda poučavanja moguće je steći zavidno znanje jezika. Predavanja bi počela 24. lipnja, a završila 21. srpnja. Centar polaznicima omogućava plaćanje školarine u ratama.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Centru za kulturu, Franje Tuđmana 9, gdje se primaju i prijave zainteresiranih.

Nastup KUD-ova s područja Ozlja

Kulturno-umjetnička društva s područja Ozlja predstavit će se jaskanskoj publici u subotu, 31.svibnja, u Domu kulture.

KUD „Ključ“ iz Trga gostovat će se s pjevačkom  i tamburaškom sekcijom, KUD Vivodina izvest će splet pjesama i plesova vivodinskog kraja, dječja sekcija KUD-a „Katarina Zrinska“ iz Ozlja pokazat će dječje igre nadmetanja, a KUD Vrhovac  pripremio je pjesme i plesove vrhovačkog kraja.

Gostovanje u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Katarina Zrinska iz Ozlja bit će dopunjeno prikazom oživljene baštine u kojem će se, među ostalim, vidjeti kratki video o Ozlju, prikaz Petra Zrinskog, kratki video o ozaljskom kulturnom krugu i prikaz Slave Raškaj.

Bogat i raznovrstan program ozaljskih entuzijasta koji prvi put gostuju u Jastrebarskom  naredne subote, 31.svibnja, počet će u 20 sati.

Jaska trči za Slavoniju

U sklopu manifestacije „Ljeto u Jaski“ koja će se u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom održati ove nedjelje, 29. lipnja, Športska zajednica grada i Atletski klub „Jastreb 99“, tradicionalno već treću godinu organiziraju humanitarni 6-satni ultramaraton. 
Takvo događanje nema natjecateljski karakter, već svatko tko želi može otrčati koliko želi krugova po parku i time sudjelovati u ovom sportsko-rekreacijskom događanju. Svoje sudjelovanje u ovogodišnjem maratonu najavio je i gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel. 
Pokroviteljstvo nad maratonom preuzela je tvrtka „Graditeljstvo Rožić“ koja će za svaki pretrčani krug koji iznosi 800 metara donirati jednu kunu. 
Svojim prilozima mogu se uključiti svi: i sudionici maratona i ostali građani, jer će se tako prikupljeni novac posredstvom Crvenog križa doznačiti domaćinstvima u Slavoniji čija je imovina stradala u poplavi.
Start maratona zakazan je za 12 sati.

Prikupljanje EE otpada

Od 30. lipnja, u Centru za kulturu provest će se i akcija prikupljanja EE otpada. S obzirom da je EE otpad klasificiran kao opasni otpad, iz kućanstava i gospodarstva mora se skupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada. Ovakva je akcija prvi put provedena prije godinu dana, kada se u dvorištu Centra našlo dvadesetak starih televizora, 12 računala, 7 prastarih mobitela i niz ostalih raznih električnih trošila.
Otpad je zbrinuo ovlašteni koncesionar – Obrt za EE otpad vlasnika Mladena Frkovića iz Karlovca.

Ljeto u Jaski

Turističko-sportsko-zabavna manifestacija „Ljeto u Jaski“ ove će se godine u perivoju dvorca Erdödy održati u dva termina: 29. lipnja i 24. kolovoza, od 10 do 24 sata, u organizaciji Centra za kulturu, Turističke zajednice grada i Športske zajednice grada, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog.

Papandopulo kvartet oduševio

Na tri bisa izlazili su u petak, 30.svibnja, članovi Kvarteta Papandopulo pred publiku u dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom.

Četvorica saksofonista:Nikola Fabijanić (sopran saksofon),Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon), koji sačinjavaju Papandopulo Kvartet, svojim su virtuoznim muziciranjem opčinili publiku od prvog trena. Koncert su otvorili Rossinijem, nastavili „Goldspellom“ Mirele Ivičević i Papandopulom, da bi završili „Melanklijom gegen rakija“ Margarete Ferek-Petrić i „Rapsodijom u plavom“ Georgea Gershwina.

Predstavljen festival "Život i smijeh"

Sredinom lipnja u našem će se gradu slaviti život i smijeh, kroz izložbu fotografija i gostovanja kazališnih grupa, i to u dobrotvornu svrhu. Naime, krajnji je cilj festivala, prikupljenim novcem omogućiti stipendiranje školovanja nekoliko učenika Srednje škole Jastrebarsko.
Način je to na koji se kazalište odužuje svom prerano izgubljenom članu, talentiranom glumcu i dragom prijatelju Mladenu Pavliću Žisu, za sve ono što nam je ostavio u zalog.

Dječak koji je tražio zmaja

Scena Gorica dolazi u Jastrebarsko posljednjeg dana svibnja s najnovijom predstavom za djecu „Dječak koji je tražio zmaja“.  Nagrađivani tekst Kristine Gavran u režiji Damira Mađarića igraju Mirel Huskić, Marija Kolb i Dunja Fajdić.  

Predstava se u subotu, 31. svibnja, prikazuje u Domu kulture (kino-dvorani) od 11 sati, uz popularnu cijenu ulaznice od 10 kuna.