• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Monografije – priručnici za sve one koji žele znati više o Jaski i njezinim žiteljima

Saznajte više o Jaski.

Virtualno razgledajte jaskanski Muzej

Razgledajte muzej.

Jaskanski Centar za kulturu predstavio je svoj rad na press konferenciji u Zagrebu

Saznajte više o donaciji 3D printera.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Glazbeni poklon glazbenih zvijezda: Jaska grade, sve na svijetu moje!
Suvremeni jaskanski pisci
Čaša iz Vile Horvat
Stari jaskanski pisci
Nosači za vizire
Čutura s likom ptice
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj

on .

Nakon sudjelovanja u projektu Digitalni građanin, Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko uspješno je prijavljena i u projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj (Digital libraries for local development – DL4LD) koji je osmišljen kao nastavak prethodnog projekta.

U sklopu prošlogodišnjeg projekta knjižnici je doniran vrijedan komplet micro:bitova, BOSON setova dodataka za micro:bit  te 3D printer. Budući da su oba IRIM-ova projekta okrenuta osnaživanju djece i odraslih da kroz stjecanje STEM znanja i digitalnih kompetencija postanu aktivni građani i kreatori održivog razvoja u svojim lokalnim zajednicama, i u sklopu ovogodišnjeg projekta nam je donirana oprema koji to omogućuje – novi dodatci za micro:bit za mjerenje ekoloških varijabli, priručnici za korištenje micro:bita te priručnici o konceptu „Citizen science“. Oprema je namijenjena svim građanima koji na dobrovoljnoj osnovi žele pomoći znanstvenicima u prikupljanju podataka te u njihovoj obradi i analizi.  

Ovoga ponedjeljka u informatičkoj učionici Centra za kulturu kreće jedan u nizu tečajeva u sklopu kojeg će zainteresirani moći educirati o korištenju donirane opreme, a sve zainteresirane građane podsjećamo da u jaskanskoj knjižnici mogu posuditi micro:bit te priručnik o njegovom korištenju.

Plac Mljac uz nastup Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana

on .

Prva subota u mjesecu opet će u Jaski biti u znaku sajma domaćih proizvoda „Plac Mljac“. Ponuda će u subotu, 4. srpnja od 8 sati i ovom prilikom biti bogata i raznovrsna, s naglaskom na svježem sezonskom voću i povrću, no neće izostati ni ostali domaći proizvodi nastali na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Jaske i okolice.

U dobroj atmosferi promovirana je „Jaska u prošlosti“

on .

Dom kulture (kinodvorana) pravo je mjesto za razna kulturna događanja pa tako i za promociju knjige.
Uspješno je predstavljeno novo djelo autora Zdenka Vukovića Cene u nakladi Centra za kulturu Jastrebarsko.

Prvi koncert u Jaski nakon popuštanja protuepidemijskih mjera

on .

U organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko,  u srijedu 17. lipnja održan je koncert u Domu kulture. Iako najavljivan kao trio, Tomislav Goluban nas je počastio i četvrtim članom te su kao kvartet nastupili u Domu kulture u Jastrebarskom.

Ljetna kreativna radionica

on .

Dragi naši kreativci, imamo za vas radosnu vijest! Nakon dugog perioda razdvojenosti zbog specifičnosti borbe s pandemijom koronavirusa, ponovno ćemo se družiti i stvarati zanimljive kreacije sljedećeg četvrtka 18. lipnja 2020. u 18.30 sati!

Lutkarska predstava za djecu - "Jaje"

on .

S radošću najavljujemo dječju lutkarsku predstavu "Jaje" autora Zlatka Krilića, a u izvedbi lutkarskog kazališta Scena IBM. Predstava će se odigrati u Domu kulture (kinodvorani)

Jaskanska knjižnica otvara svoja vrata, korisnici sami mogu birati knjige!

on .

Od ponedjeljka 1. lipnja 2020. dozvoljen je ulazak korisnika u prostor Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko kao i samostalno biranje knjiga, ali u skladu s dosadašnjim odlukama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Smjernicama za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije COVID-19 Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Virtualna promocija knjige "Jaska u prošlosti"

on .

Za sve one koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli prisustvovati promociji knjige, donosimo promociju u virtualnom obliku. Pogledajte samo mali dio ovog velikog djela autora Zdenka Vukovića Cene.

Kreativno recikliranje uz ribicu Albu

on .

Nakon dvomjesečne stanke , a uoči ljetnih praznika, nakratko smo se vratili s kreativnom pričaonicom –  popularnom aktivnošću namijenjenoj našim najmlađim sugrađanima. U prvome dijelu radionice prisutni su poslušali priču o stogodišnjoj ribi Albi te su naučili kako svatko od nas može učiniti konkretne „zelene“ korake te na taj način pridonijeti očuvanju okoliša.

Jaska u prošlosti

on .

Poštovani,

s osobitim zadovoljstvom Vas pozivamo na promociju knjige „Jaska u prošlosti“ autora Zdenka Vukovića Cene.

Promocija će se održati u Domu kulture (kinodvorana), 24. lipnja 2020. s početkom u 19:00.

Plac Mljac

on .

Sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „Plac Mljac“ ponovno je okupio veliki broj posjetitelja kojima su 22 obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponudila doista raznolik spektar domaćih namirnica.

Koncert blues majstora u Jaski!

on .

Čast nam je i zadovoljstvo jaskanskoj publici predstaviti Tomislava Golubana i njegov trio. Koncert će se održati 17. lipnja 2020. s početkom u 19:30 u Domu kulture Jastrebarsko (kinodvorana).

Plac Mljac se vraća

on .

Nakon puna tri mjeseca Jaskanci će ponovno, na jednom mjestu, imati priliku nabaviti mnoštvo domaćih proizvoda koje će obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponuditi na sajmu Plac Mljac, a koji će se pored crkve sv. Nikole održati u subotu, 6. lipnja.