• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prev
next

Informatika za umirovljenike

Počeo novi tečaj za umirovljenike. - Saznajte više.

Posjet "Brodića" i "Zvončića" Gradskoj knjižnici

Klinci iz vrtića. - Saznajte više.

Posjet učenika drugih razreda OŠ "Ljubo Babić"

Učenici u posjetu Gradskoj knjižnici. - Saznajte više.

Otvaramo školske knjižnice u svim Područnim osnovnim školama

Donacija knjiga. Saznajte više.

Upisi 2014./2015.

Upisi u obrazovne tečajeve. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Informatika za umirovljenike
Atelje centar
Donacija knjiga
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Dječji zbog nastupa u Jastrebarskom

Dječji zbor „Čarobni zvuci“, koji od ove jeseni djeluje pri Centru za  kulturu u Jastrebarskom, svoj prvi nastup pred jaskanskom publikom  održat će ove subote, 20.prosinca.
 
Od 17 sati  nastupit će na Strossmayerovom trgu u sklopu manifestacije „Božić u Jaski“ kada će, uz ostalu djecu, članove zbora poklonima razveseliti Djed Mraz.
Voditeljice, Marina Pletikosa i Manuela Budinšćak, pored tridesetak jaskanskih mališana za ovu će prigodu na pozornicu izvesti i djecu iz zbora „Čarobni zvuci“ koji djeluje u Zagrebu
 

Umirovljenici ponovo u školskim klupama

U Centru za kulturu u Jastrebarskom započeo je 16.prosinca novi tečaj informatičke edukacije za građane treće životne dobi. 
Dvanaestoro umirovljenika s područja grada naredna će tri mjeseca svladavati osnove informatičke pismenosti te naučiti kako koristiti osobno računalo u svakodnevnom životu.

Snježna kraljica - predstava za djecu

Dom kulture - 13.prosinca od 11:00

Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda ovog mjeseca u Jastrebarsko dolazi s predstavom za djecu „Snježna kraljica“.

U Domu kulture ovu predstavu prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena izvest će glumci Anamarija Vlajnić, Bruno Brinzej, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević i Stanislav Hudi. “Snježna kraljica” prvi put je objavljena 1845. godine , a još uvijek toliko aktuelna da  postavlja  ista pitanja koja i mi danas postavljamo sebi, upravo sa time smo se i mi sreli ulazeći u ovu svevremenu bajku. Slojevita je  to bajka o dvoje djece, o Kayu i Gerdi, koji, kako se radnja odvija, postaju predstavnici s jedne strane  hladnog, kritičnog i neosjetljivog uma, a s druge strane naivno nevinog i emocionalnog mentaliteta koji kreću na veliko putovanje  odrastanja.  Andersen na kraju  bajke  piše da su "djeca" prilikom svojeg povratka kući otkrila da su «odrasla», a mi dodajemo sa “novom spoznajom”.Ukoliko ponovno ne steknemo neposredan, nesputan i otvoreni stav prema životu koji je obično karakteristika  djece, i ukoliko ne naučimo imati razumijevanja, biti tolerantni i opraštati, što su karakteristike prave ljubavi prema bližnjem, naše humane osobine, osobine odraslih,  mi se ne možemo nadati da ćemo riješiti misterij života i da ćemo doživjeti život kao božanstvenu i čudesnu bajku, što on i jest, uvijek je bio i nastavit će biti kroz čitavu vječnost.

„Snježnu kraljicu“ najmlađi stanovnici našega grada mogu pogledati  ove subote, 13. prosinca, od 11 sati. Ulaznina: 10 kuna.

Kvartet Papandopulo pred jaskanskom publikom

Kvartet saksofona Papandopulo ponovo će izaći pred jaskansku publiku narednog četvrtka, 4.prosinca, u Centru za kulturu Jastrebarsko.
 
Ovaj kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, svi redom diplomanti Muzičke akademije Sveučiišta u Zagrebu, iz razreda Dragana Sremeca.  Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Goran Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor asaksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon, usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista.

Gradska knjižnica Jastrebarsko na Interliberu

Gradska knjižnica Jastrebarsko već tradicionalno  predstavlja  lokalno i zavičajno izdavaštvo s područja naše općine na 37. Međunarodnom sajmu knjiga i učila INTERLIBER  od 11. do 16. studenoga  2014. godine u paviljonu 6 na štandu Zagrebačke županije.

Otvorena izložba Vlade Tuđe

Povodom Dana grada u Gradskom muzeju Jastrebarsko otvorena je izložba slika i skulptura Vlade Tuđe. Otvorenju je prisustvovao veliki broj naših građana koji su oduševljeni slikama i skulpturama.

Informatika za umirovljenike

Informatičko opismenjavanje jaskanskih umirovljenika, koje provode Grad Jastrebarsko i Centar za kulturu, nastavlja se idućeg tjedna.

Edukacija za 12-toro novih polaznika počinje u utorak, 16.prosinca u 10 sati i održavat će se naredna tri mjeseca dva puta tjedno po dva sata. Za to će vrijeme oni svladavati osnove informatike kako bi se znali služiti računalom u svakodnevnom životu.

Uređena pozornica Doma kulture

Centar za kulturu i Gradsko kazalište zajedno su uredili pozornicu u Domu kulture u Jastrebarskom.  Neprikladni laminat  zamijenjen je brodskim podom pa pozornica Doma kulture opet ima „daske koje život znače“.

Luka Vidović u Jastrebarskom

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih stand up nastupa diljem Hrvatske i vođen geslom „Samo nas magija spasiti može”, poznati hrvatski iluzionist Luka Vidović osmislio je akcijski plan koji će našu zemljicu „izvući“ iz depresije, besperspektivnosti i nelikvidnosti, a predstavit će ga u predstavi „PLAN 22“.

Večer ljubavne poezije

Ljubitelji pjesničke riječi i kantautorske pjesme u subotu su ispunili kafić TV BAR do posljednjeg mjesta.
Povodom Mjeseca hrvatske knjige čiji je moto LJUBAV  Gradska knjižnica Jastrebarsko organizirala je u subotu navečer  „ Večer ljubavne poezije „ u kafiću TV BAR koji se pokazao  izuzetno zahvalnim  prostorom za javne nastupe ovakvog profila. Autorske pjesme, kao i pjesme drugih autora izvodile su Daniela Bobinski, Marina Bastašić i Petra Grgas. U atraktivnom glazbenom dijelu nastupile su sestre Bastašić, Ivana i Irena. Slijedeći nastup je dogovoren u vrijeme Božićnih blagdana.

Kvartet Porin održao koncert

Kvartet Porin sinoć je u dvorani Centra za kulturu  povodom Dana grada Jastrebarskog održao koncert u sklopu Glazbenog prstena Zagrebačke županije. Ivan Novinc i Tamara Petir na violinama, Lucija Brnadić na violi i Neva Begović na violončelu osnovali su kvartet Porin prije 16  godina i u tom su se vremenu profilirali kao jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, postigavši brojne uspjehe ne samo diljem Hrvatske, već i u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, BiH te Argentini i Kanadi.

Izložba Vlade Tuđe u povodu Dana grada

Otvorenje izložbe poznatog zagrebačkog slikara Vlade Tuđe kojeg nazivaju i hrvatskim Picassom je u petak 14. studenog u 19 sati u Gradskom muzeju

Vlado Tuđa kojeg mnogi nazivaju hrvatskim Picassom po prvi puta će se predstaviti Jaskancima samostalnom izložbom slika i skulptura., i to u povodu Dna grada. Otvorenje izložbe pod nazivom "Korijeni 2" zakazano je za petak 14. studenog u 19 sati u prostoru Gradskog muzeja u Jastrebarskom. O umjetničkom stvaralaštvu Vlade Tuđe govorit će poznati likovni kritičar prof. Stanko Špoljarić. Vlado Tuđa posebno je vezan za Jasku koja je dio povijesti njegove obitelji. Naime, njegov djed Ladislav bio je upravitelj vinograda grofa Erdödya početkom prošlog stoljeća, a njegov otac je rođen u Jastrebarskom. Vlado Tuđa izlagao je širom svijeta, a svojim osebujnim radovima osvojio je i veoma zahtjevnu publiku New Yorka. U svom slikarskom opusu ima preko 2000 slika i preko stotinjak skulptura, od čega će samo jedan mali dio izložiti u galeriji jaskanskog muzeja. Izložba će biti otvorena za posjetioce do 9. prosinca 2014.

tekst i slika s www.jaska.com.hr