• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
prev
next

Noć knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko

Pogledajte kako je prošla Noć knjige. - Saznajte više.

Likovna škola u Centru za kulturu

Rad likovne škole. - Saznajte više.

Montessori odgojna skupina Elmeri

Posjet Elmera knjižnici. - Saznajte više.

Raspored dječjih predstava u 2015. godini

Pogledajte raspored predstava za djecu. - Saznajte više.

Montiran sigurnosni sustav u muzeju

Sigurnosni sustav u muzeju. - Saznajte više.

Obnovljen parket u obje dvorane

Obnovljen parket. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Likovna škola
Održana noć muzeja
Donacija knjiga
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Noć knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko

Jučer je u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko povodom Svjetskog dana knjige održana Noć knjige.

Tradicionalna „Noć knjige“ održana je jučer u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko. Ova manifestacija održava se povodom Svjetskog dana knjige u svim knjižnicama u Hrvatskoj.

Bogat i raznolik program događanja :

Ivan Rak opet je po tko zna koji put oduševio svoju malu publiku.  Svirajući na gitari svojim je šaljivim pitalicama – skitalicama uz pomoć malih lutkica pokazao kako bi bilo „Da su televizori ogledala …. neki bi ljudi cijeli život gledali crtiće„. Iza Ivana Raka su tri objavljene uspješnice knjige pjesama za djecu.

Za sve željne povoljnog putovanja Rujana Lukač,  predstavnica „Homeexchange Hrvatska“ održala je zanimljivo predstavljanje programa „Homeexchange = vaš besplatan smještaj po svijetu“. Kako i na koji način ponuditi svoj smještaj u zamjenu za 65.000 stanova, kuća i vikendica u cijelom svijetu. Hrvatska već ima 550 uključenih članova sa svojim nekretninama.

„Čitanje po željama“ bio je naziv večeri poezije u kojoj nam je Daniela Bobinski  čitala pjesme koje su odabrali čitatelji Gradske knjižnice Jastrebarsko. U šarenom odabiru poezije mogli smo čuti Zlatu Ribar, Ujevića, Tadijanovića, A.G. Matoša, Šopa, Simonova, Antića, Šenou, a na kraju i autorske pjesme Daniele Bobinski iz njene zadnje knjige „Iza šutnje“.

Na kraju „Noći knjige“ sa velikim smo zanimanjem pratili predstavljanje projekta „Vinska i vinogradarska arhitektura Plešivice“  dr.sc. Jasenke Kranjčević, dipl. ing. arh. sa Instituta za turizam i Bojane Marčićev, mag. arh.  Projekt prezentira tradicijsku i suvremenu vinska i vinogradarsku arhitekturu Plešivice i njezinu uvjetovanost i povezanost sa prostorom kao jednim od najstarijih očuvanih vinogradarskih krajolika na području kontinentalne Hrvatske. 

U „Noći knjige“ otvorena je i prigodna rasprodaja knjiga iz otpisa Gradske knjižnice kao dobrovoljni prilog za nabavu školske lektire na dječjem odjelu.

Noć knjige 2015

Dođite na još jednu Noć knjige u našu knjižnicu

Centar za kulturu Jastrebarsko
Gradska knjižnica i čitaonica Jastrebarsko

Program:

  • 18:00 Dječji pisac Ivan Rak, kostimiran i uz gitaru izvest će nekoliko svojih igrokaza za djecu predškolskog uzrasta.
  • 19:00 Rujana Lukač –  predstavnica Home Exchange Hrvatska Predstavljanje programa  „Home Exchange = vaš besplatan smještaj po svijetu”
  • 20:00 „Čitamo po željama”  – čita Daniela Bobinski Čitanje odabranih poglavlja knjiga po izboru Najčitatelja Gradske knjižnice Jastrebarsko.
  • 21:00 Dr.sc. Jasenka Kranjčević i mag. arh. Bojana Marčićev Predstavljanje projekta  „Prepoznavanja, očuvanja i afirmacije prostornog i arhitektonskog identiteta Plešivice”. „Sve po koju kunu” - prigodna „rasprodaja”  knjiga iz otpisa kao dobrovoljni prilog za nabavu školske lektire.

Trnoružica

Trnoružicu“, poznatu i popularnu bajku braće Grimm o uspavanoj ljepotici, mlada jaskanska publika imat će prilike vidjeti ove subote, 11. travnja.

Predavanje o Učenju dr.Grigoria Grabvoia

Svatko od nas kreator je vlastite realnosti!
Kako koristiti svoje potencijale i iscjeljujuće snage, saznajte na novom predavanju o Učenju dr.Grigoria Grabvoia, znanstvenika koji je spojio znanost i duhovnost!
13.03.2015.( petak) u 18 sati!
Centar za kulturu Jastrebarsko
 
Dobrodošli!
Centar dr.Grigori Grabovoi Zagreb

Završen tečaj informatike za umirovljenike

Dvanaestoro naših sugrađana treće životne dobi danas je u Centru za kulturu primilo diplome za uspješno završen tečaj informatike.  Od sredine prosinca prošle godine dva puta tjedno po tri sata svladavali su osnove informatičke pismenosti kako bi se znali služiti računalom u svakodnevnom životu. 

Mađioničarska predstava "Čarobni svijet"

U jaskanskom Domu kulture odigrati će se u subotu 18.4. s početkom od 19:00 mađioničarska predstava "Čarobni svijet", kazališne grupe Muza. Predstava svojom lakoćom stvara pregršt atraktivnih humornih iluzija. U svoju čaroliju uvlači i publiku koja aktivno i s oduševljenjem sudjeluje. Predstavu izvode najmlađi mađioničar u Hrvatskoj - Tibor Matejčić sa svoji samo 11 godina i njegov tata (također mađioničar) Dario Matejčić. Predstava je namjenjena za sve od 5 godina do 99 godina. Subota 18.4. od 19:00 u Domu kulture, a karte u pretprodaji mogu se kupiti u Centru za kulturu Jastrebarsko od ponedjeljka 13. travnja po cijeni od 25 kn.

Snježna kraljica

Još jednu bajku Hansa Christiana Andersena imat će priliku vidjeti najmlađi stanovnici Jastrebarskog ove subote, 21. ožujka.  Na pozornici Doma kulture gostovat će glumački anasambl Dječjeg kazališta „Ivana Brlić-Mažuranić“ s predstavom „Snježna kraljica“.

Ovu slojevitu bajku o dvoje djece, Kayu i Gerdi, odigrat će Anamarija Vlajnić, Bruno Brinzej, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević Stanislav Hudi.

Ovako veliki ansambl u jednoj dječjoj predstavi, slikoviti kostimi i lutke, uz već provjereno kvalitetne predstave za djecu, jamče još jedan poseban doživljaj našim najmlađim sugrađanima.

„Snježnu kraljicu“ moći će se pogledati ove subote od 11 sati u Domu kulture. 

Likovna škola u Centru za kulturu

U Centru za kulturu u Jastrebarskom posljednjih pet mjeseci djeluje likovna škola koju vodi profesorica likovne kulture, Helena Schultheis Edgeler, docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Dvadesetak polaznika različitog uzrasta, od osnovnoškolskog do umirovljenika, upoznalo se dosad sa sedam crtačkih i slikarskih tehnika. Pored praktičnog, iskustvenog dijela, stekli su osnovna znanja o perspektivi i načinu točnog prenošenja stvarnosti na papir ili slikarsko platno. 

Kraljevo novo ruho - predstava za djecu

Dobra suradnja jaskankog Centra za kulturu i Dječjeg kazališta „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda nastavlja se novim gostovanjem u našem gradu. 

Noć muzeja 2015

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održana je jubilarna, deseta Noć muzeja pod nazivom”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, 30. siječnja 2015. godine.     

 Peti puta zaredom u Noć muzeja uključio se i Gradski muzej i galerija Jastrebarsko, pod okriljem Centra za kulturu Jastrebarsko, organizatora manifestacije.

Sadržaj programa koji je osmišljen kako bi u muzej privukao sve generacijske skupine, s posebnim naglaskom na djecu i mlade, uspješno se održao te su brojni posjetitelji iz Jaske i drugih gradova Hrvatske ponijeli vrijedne utiske i uspomene s ove sniježne siječanske večeri. Program je osmislila voditeljica Gradskog muzeja, Jelena Škrabe.