• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
prev
next

Mala likovna škola

Pokrećemo likovnu školu. - Saznajte više

Upisi 2014./2015.

Upisi u obrazovne tečajeve. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Ljeto u Jaski

Održano "Ljeto u Jaski". - Saznajte više.

Posjet PŠ Desinec i PŠ Čeglje Gradskoj knjižnici

Osnovnoškolci u posjetu. - Saznajte više

Donacija Grada knjižnici

Grad Jastrebarsko donirao knjige. - Saznajte više

Posjet učenika četvrtih razreda OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića

Osnovnoškolci u posjetu Gradskoj knjižnici. - Saznajte više.

Posjet OŠ Klinča Selo Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Posjet PŠ Sv. Jana Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Posjet PŠ Cvetković Gradskoj knjižnici i čitaonici

Osnovnoškolci u knjižnici. - Saznajte više.

Mala likovna škola
Održano Ljeto u Jaski
Održana Noć knjige
Održana informatička igraonica
Donacija knjiga
Posjet PŠ Sveta Jana Gradskoj knjižnici i čitaonici
Posjet PŠ Cvetković Gradskoj knjižnici i čitaonici
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Mala likovna škola

CENTAR ZA KULTURU  pokreće malu likovnu školu koju će voditi Helena Schultheis Edgeler,  profesorica likovne kulture i docentica  na Sveučilištu u Zagrebu. Djeluje u području, slikarstva, umjetničkog videa i fotografije s brojnim internacionalnim i domaćim izlaganjima.

Prijave se primaju za dvije radionice:

-   Osnove crtanja i
-   Radionica crtanja i slikanja 

Osnove crtanja(odrasli, iznad 15 godina)
Likovna radionica namijenjena je polaznicima koji u potpunosti žele savladati osnove crtačkih vještina kroz upoznavanje s crtačkim tehnikama, osnovama kompozicije, perspektive i proporcija.  Visokom  razinom edukacije radionica mlađim polaznicima pruža pripremu za upise u strukovne škole, akademije i fakultete te omogućava razvoj likovnog mišljenja, kreativnih izražajnih osobnosti.
Tečaj se održava grupno, jednom tjedno u trajanju od 120 min.

Radionica crtanja i slikanja
Osjećaj zadovoljstva u stvaranju glavna je namjera ove radionice namijenjene svim dobnim skupinama. Kroz različite crtačke i slikarske tehnike  te individualni pristup svakom polazniku u skladu s afinitetima i uzrastom, otkrivat ćemo svijet linija, boja i oblika. Program obuhvaća crtanje i slikanje mrtve prirode, ljudske figure  te stvaranje iz mašte, prema predlošku ili živom modelu.
Tečaj se održava grupno,  jednom tjedno u trajanju od 120 min.

Prijave na broj: 6281 126 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vuk i tri praščića

Dječje kazalište „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda ove će subote gostovati u Jastrebarskom. Na pozornici Doma kulture malim će Jaskankama i Jaskancima izvesti predstavu „Vuk i tri praščića“. Poznata bajka braće Grimm malo je modificirana pa tri praščića odlaze u šumu na festival. Susreću pjesnički nadarenog vuka koji želi sudjelovati na festivalu kako bi na kraju mogao pojesti sudionike. Hoće li uspjeti i kako će se priča rasplesti, mali će gledatelji saznati ove subote, 13. rujna, od 11 sati.

Održano Ljeto u Jaski 31.8.2014.

Drugi dio ovogodišnje turističko-sportsko zabavne manifestacije “Ljeto u Jaski” održan je u nedjelju, 31. kolovoza, u perivoju dvorca Erdödy. Manifestacija je od prijepodnevnih sati privlačila brojne građane raznovrsnim sadržajima za sve uzraste. Svaki je posjetitelj “Ljeta u Jaski” cijeloga dana u parku Erdödy mogao pronaći ponešto za sebe, opustiti se i zabaviti, provodeći lijep nedjeljni dan  na svježem zraku.

Jaska trči za Slavoniju

U sklopu manifestacije „Ljeto u Jaski“ koja će se u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom održati ove nedjelje, 29. lipnja, Športska zajednica grada i Atletski klub „Jastreb 99“, tradicionalno već treću godinu organiziraju humanitarni 6-satni ultramaraton. 
Takvo događanje nema natjecateljski karakter, već svatko tko želi može otrčati koliko želi krugova po parku i time sudjelovati u ovom sportsko-rekreacijskom događanju. Svoje sudjelovanje u ovogodišnjem maratonu najavio je i gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel. 
Pokroviteljstvo nad maratonom preuzela je tvrtka „Graditeljstvo Rožić“ koja će za svaki pretrčani krug koji iznosi 800 metara donirati jednu kunu. 
Svojim prilozima mogu se uključiti svi: i sudionici maratona i ostali građani, jer će se tako prikupljeni novac posredstvom Crvenog križa doznačiti domaćinstvima u Slavoniji čija je imovina stradala u poplavi.
Start maratona zakazan je za 12 sati.

Prikupljanje EE otpada

Od 30. lipnja, u Centru za kulturu provest će se i akcija prikupljanja EE otpada. S obzirom da je EE otpad klasificiran kao opasni otpad, iz kućanstava i gospodarstva mora se skupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada. Ovakva je akcija prvi put provedena prije godinu dana, kada se u dvorištu Centra našlo dvadesetak starih televizora, 12 računala, 7 prastarih mobitela i niz ostalih raznih električnih trošila.
Otpad je zbrinuo ovlašteni koncesionar – Obrt za EE otpad vlasnika Mladena Frkovića iz Karlovca.

Ljeto u Jaski

Turističko-sportsko-zabavna manifestacija „Ljeto u Jaski“ ove će se godine u perivoju dvorca Erdödy održati u dva termina: 29. lipnja i 24. kolovoza, od 10 do 24 sata, u organizaciji Centra za kulturu, Turističke zajednice grada i Športske zajednice grada, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog.

Papandopulo kvartet oduševio

Na tri bisa izlazili su u petak, 30.svibnja, članovi Kvarteta Papandopulo pred publiku u dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom.

Četvorica saksofonista:Nikola Fabijanić (sopran saksofon),Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon), koji sačinjavaju Papandopulo Kvartet, svojim su virtuoznim muziciranjem opčinili publiku od prvog trena. Koncert su otvorili Rossinijem, nastavili „Goldspellom“ Mirele Ivičević i Papandopulom, da bi završili „Melanklijom gegen rakija“ Margarete Ferek-Petrić i „Rapsodijom u plavom“ Georgea Gershwina.

Upisi 2014./2015.

Centar za kulturu Jastrebarsko prima prijave za obrazovne tečajeve u školskoj godini 2014./2015.:
- strani jezici – engleski, njemački, talijanski, francuski
- informatika – ECDL operater, samostalni knjigovođa
 
Prijave se primaju do 18. rujna 2014., na broj 01/6281 - 126

Ljeto u Jaski

Turističko-sportsko zabavna manifestacija „Ljeto u Jaski“ jučer je u perivoj dvorca Erdödy privukla brojne građane kojima je cilj bio nedjeljno poslijepodne provesti u ugodnom okruženju i ispunjeno raznovrsnim sadržajima. Od prijepodnevnih sati, mlađu su posjetitelji provjeravali spretnost na penjalicama, u gađanju praćkom, lukom i strijelom te zračnom puškom, kao i u vožnji kajacima po jezeru, ali i jahanju konja. Uživalo se i na zračnim toboganima i trampolinima, a ponuda zabave ovog je puta dopunjena vožnjom kvadovima.

Natječaj za radno mjesto

Centar za kulturu otvorio natječaj za novo radno mjesto nastavnika engleskog jezika
** prednost znanje dva ili više jezika

Ljetna informatička igraonica

Tijekom svakog školskog raspusta, već petu godinu, u Centru za kulturu u  Jastrebarskom organizira se informatička igraonica za učenike. Ovogodišnja ljetna igraonica održavat će se od 30. lipnja do 4.srpnja, svakodnevno od 10 do 14 sati, a vodit će je Tomislav Pavić, voditelj informatičke edukacije u Centru za kulturu. Polaznici će imati  prilike okušati se u multiplayer igricama i surfanju internetom. Prijave se primaju u Centru za kulturu, na broj telefona 6281 126. Broj mjesta ograničen je.

Festival "Život i smijeh"

Članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko u subotu su na Strossu promovirali nadolazeći Festival „Život i smijeh“. U dobrom raspoloženju okupljenih, prodavale su se karte za predstave, a oni koji nisu ovom prilikom stigli, karte mogu i nadalje kupiti u caffe baru “Kino“. A, da su naši sugrađani dobro prihvatili cijelu ovu kazališnu inicijativu, svjedoči i podatak, o uspješnosti netom okončanog fotonatječaja. Žiri će naime morati birati između 181 rada, koje je na natječaj prijavio 31 autor.

Intenzivni tečaj njemačkog jezika

Centar za kulturu u Jastrebarskom organizira intenzivnu nastavu njemačkog jezika. Tečaj je namijenjen svima koji u kratkom vremenu moraju ili žele svladati osnove  jezika i osvježiti ili unaprijediti postojeće znanje te se pripremiti se za nadolazeće poslove i situacije iz poslovnog ili privatnog života gdje im je poznavanje stranog jezika neophodno.

Predviđeno je u mjesec dana održati 50 sati nastave, ritmom tri puta po četiri sata tjedno. Zbog manjih grupa, intenziteta nastave, individualiziranog pristupa i učinkovitih metoda poučavanja moguće je steći zavidno znanje jezika. Predavanja bi počela 24. lipnja, a završila 21. srpnja. Centar polaznicima omogućava plaćanje školarine u ratama.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Centru za kulturu, Franje Tuđmana 9, gdje se primaju i prijave zainteresiranih.