• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
prev
next

Likovna škola u Centru za kulturu

Rad likovne škole. - Saznajte više.

Montessori odgojna skupina Elmeri

Posjet Elmera knjižnici. - Saznajte više.

Raspored dječjih predstava u 2015. godini

Pogledajte raspored predstava za djecu. - Saznajte više.

Montiran sigurnosni sustav u muzeju

Sigurnosni sustav u muzeju. - Saznajte više.

Obnovljen parket u obje dvorane

Obnovljen parket. - Saznajte više.

Informatika za umirovljenike

Završio tečaj za umirovljenike. - Saznajte više.

Posjet "Brodića" i "Zvončića" Gradskoj knjižnici

Klinci iz vrtića. - Saznajte više.

Posjet učenika drugih razreda OŠ "Ljubo Babić"

Učenici u posjetu Gradskoj knjižnici. - Saznajte više.

Novi broj Gradske knjižnice i čitaonice

Gradska knjižnica i čitaonica dobila je novi broj telefona - 01/5520 - 442

Likovna škola
Održana noć muzeja
Donacija knjiga
Uređen interijer Centra
Nova rasvjeta u knjižnici

Likovna škola u Centru za kulturu

U Centru za kulturu u Jastrebarskom posljednjih pet mjeseci djeluje likovna škola koju vodi profesorica likovne kulture, Helena Schultheis Edgeler, docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Dvadesetak polaznika različitog uzrasta, od osnovnoškolskog do umirovljenika, upoznalo se dosad sa sedam crtačkih i slikarskih tehnika. Pored praktičnog, iskustvenog dijela, stekli su osnovna znanja o perspektivi i načinu točnog prenošenja stvarnosti na papir ili slikarsko platno. Uz teoretsko znanje, polaznicima likovne škole prezentirane su osnove slikarske tehnologije uz savjete o pravilnom odabiru, karakteristikama i ponudi slikarskog i crtaćeg pribora.

- Paralelno smo razvijali vještinu crtanja s užitkom slikanja te je svaki od polaznika imao priliku otkriti tehniku koja najviše odgovara njegovom senzibilitetu. Inspiraciju smo tražili u najraznovrsnijim motivima, od mrtve prirode, veduta, pejzaža, do portreta i ljudske figure.

Raznovrsnost je osnovna karakteristika tečaja kako bi brojni polaznici, različite dobi i interesa našli izazov i radost u subotnjem druženju – kaže prof. Schultheuis Edgeler i nastavlja:

Stvorena su nova prijateljstva, peku se kolači i jede čokolada, razmjenjuju knjige, slikarski savjeti i iskustva. Stvorena je vesela i harmonična grupa koja izgara od kreativnosti i napreduje iznad svih očekivanja, čime se ponosim. O planovima do kraja tečaja, koji traje do lipnja, voditeljica kaže:

-  U narednim mjesecima tek očekujemo pravi val kreativnog uzleta jer smo stvorili osnove i znanja za početak ostavljanja kvalitetnih i likovno vrijednih tragova emocija, stremljenja, izazova i divljenja na platnima i papirima.

Likovna škola, kakve u Jastrebarskom dosad nije bilo, održava se u maloj dvorani Centra za kulturu svake subote od 11 do 13 sati.

Završetak školske godine bit će obilježen izložbom radova polaznika koji će, osim u Jastrebarskom, izlagati i u Samoboru.

Završen tečaj informatike za umirovljenike

Dvanaestoro naših sugrađana treće životne dobi danas je u Centru za kulturu primilo diplome za uspješno završen tečaj informatike.  Od sredine prosinca prošle godine dva puta tjedno po tri sata svladavali su osnove informatičke pismenosti kako bi se znali služiti računalom u svakodnevnom životu. 

Ježeva kućica - predstava za djecu

Centar za kulturu u Jastrebarskom ciklus ovogodišnjih predstava za djecu započinje jednom od najomiljenijih. Iduće subote, 24. siječnja, na pozornici Doma kulture gostovat će kazalište „Smješko“ iz Zagreba koje će izvesti „Ježevu kućicu“.

Montiran sigurnosni sustav u muzeju

U Gradskom muzeju u Jastrebarskom postavljen je suvremeni sigurnosni protuprovalni sustav. Video-nadzorom pokrivena su oba ulaza i svi prozori na Muzeju. 

Kraljevo novo ruho - predstava za djecu

Dobra suradnja jaskankog Centra za kulturu i Dječjeg kazališta „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda nastavlja se novim gostovanjem u našem gradu. 

Noć muzeja 2015

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održana je jubilarna, deseta Noć muzeja pod nazivom”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, 30. siječnja 2015. godine.     

 Peti puta zaredom u Noć muzeja uključio se i Gradski muzej i galerija Jastrebarsko, pod okriljem Centra za kulturu Jastrebarsko, organizatora manifestacije.

Sadržaj programa koji je osmišljen kako bi u muzej privukao sve generacijske skupine, s posebnim naglaskom na djecu i mlade, uspješno se održao te su brojni posjetitelji iz Jaske i drugih gradova Hrvatske ponijeli vrijedne utiske i uspomene s ove sniježne siječanske večeri. Program je osmislila voditeljica Gradskog muzeja, Jelena Škrabe.

Klub prijatelja dobrog putovanja - Peru

Velika dvorana Gradske knjižnice bila je premala da primi sve zainteresirane na 7. predavanju Kluba prijatelja dobrog putovanja  koje je održao Igor Pasecky. Tema ovog izuzetno zanimljivog  predavanja popraćenog obiljem fotografija i filmova bio je Peru. 

Održana informatička igraonica

Dvanaestorica učenika  osnovne škole dio školskih zimskih praznika proveli su u informatičkoj učionici Centra za kulturu Jastrebarsko. 

Dječji zbog nastupa u Jastrebarskom

Dječji zbor „Čarobni zvuci“, koji od ove jeseni djeluje pri Centru za  kulturu u Jastrebarskom, svoj prvi nastup pred jaskanskom publikom  održat će ove subote, 20.prosinca.
 
Od 17 sati  nastupit će na Strossmayerovom trgu u sklopu manifestacije „Božić u Jaski“ kada će, uz ostalu djecu, članove zbora poklonima razveseliti Djed Mraz.